İşler: Baharlar sandık yoluyla gelir

Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler çözüm süreciyle alakalı konuştu.

İşler: Baharlar sandık yoluyla gelir
İşler: Baharlar sandık yoluyla gelir
GİRİŞ 05.12.2014 14:06 GÜNCELLEME 05.12.2014 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Türkiye’de bahar sandıklar yoluyla gelir. Kürt kardeşlerimizin istediği, dilediği kültürel haklar sağlanmış oldu. O yüzden Türkiye’de ben herhangi bir başka baharın yaşanacağını düşünmüyorum" dedi.

Polis Akademisi ve Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu "Bölgesel Gelişmeler ve Güvenlik" başlığı altında Antalya’da bir otelde başladı.

"BİRİLERİ GEZİ OLAYLARI İLE TÜRK BAHARININ BAŞLADIĞINI SÖYLEDİ"

Emrullah İşler, sempozyumda ’Arap Baharı’ ve IŞİD terör örgütüne ilişkin güvenlik konusuna kavramsal bir bakış açısı üzerinden bir konuşma yaptı. Orta Doğu’da Arap baharının yaşandığını ve Türkiye’de de bir Kürt baharının yaşanması olasılığının sorulması üzerine İşler, "Birileri Gezi olayları ile Türk baharının başladığını söyledi. Türk baharı 3 Kasım 2002’de başladı. Türkiye’de bahar sandıklar yoluyla gelir. Arap dünyasında ise bahar sokaklardan geldi. Çünkü orada sandık yoktu. Sandıkların olduğu yerlerde ben baharın sandıklardan geleceğini düşünüyorum. Son 12 yılda attığımız adımlar olmasaydı Türkiye’de bir ’Kürt baharı’ olabilirdi. Türk baharı yaşandı ve demokrasinin çıtası çok yükseldi. Kürt kardeşlerimizin istediği, dilediği kültürel haklar sağlanmış oldu. O yüzden Türkiye’de ben herhangi bir başka baharın yaşanacağını düşünmüyorum. Çözüm süreci de ülkede bir Kürt meselesi yerine bir PKK ve terör meselesi haline gelmiştir" dedi.

YORUMLAR 1
  • RUHİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Valla bu şekilde devam edilirse sandığada gitmicem. Vekillerin tuzu kuru Memurunda tuzu kuru Esnafın ve serbest mesleğin yeri neresi. Bu ülkede çiftçi bile memur statüsünde neredeyse AKP nin yanında olan da sadece tuzu kuru olanlar Memurlar ve Çiftçiler Profunu Akademisyenini vs vs geçtim zaten. 64 yaşına kadar sebze meyve sat dur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...