Arınç'tan Dumanlı ve Karaca cevabı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Karaca ve Dumanlı'nın mahkemeye sevk edilmesine yönelik soruya "Cevaplarımız gönlümüzde kalsın" yanıtını verdi.

GİRİŞ 18.12.2014 13:39 GÜNCELLEME 18.12.2014 13:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın mahkemeye sevk edilmesine yönelik soruya TBMM İç tüzük hükmünü hatırlatarak "'İstişare amaçlı soru sorulamaz' diyor. Bana maddi kaynaklar ışığında soru sorarsanız cevap veririm. Onun dışındaki cevaplarımız gönlümüzde kalsın." dedi.

"BU KİŞİLERİN HİZMET HAREKETİNİN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

Bülent Arınç, Hak ve Özgürlükler Partisi'ni (Hak-Par) ziyaret etti. Bülent Arınç gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı'nın tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerin ve hizmet hareketinin de terör örgütü olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM iç tüzüğündeki bir hüküme işaret ederek, "'İstişare amaçlı soru sorulamaz'diyor. Bana maddi kaynaklar ışığında soru sorarsanız cevap veririm. Onun dışındaki cevaplarımız gönlümüzde kalsın." karşılığını verdi.

"KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİNE UYGUN BİR KARAR ÇIKMASINI UMUYORUM"

Bu olayla ilgili olarak sadece yargı sürecinin işlediğini söylediğine işaret eden Arınç, "Yargı sürecinin iyi işlediğini, doğru işlediğini, yanlış işlediğini kamuoyu takdir edecek ama gözaltında başlayarak pek çok insanın sorgusu yapıldı. Büyük bir kısmı serbest bırakıldı. İsimlerini söylediğiniz kişilerle ilgili olarak da mahkeme zannediyorum bir karar verecektir. Kamuoyunun bu konuda hassas olduğunu düşünüyorum. Beklentilerine uygun bir karar çıkmasını da diliyorum." diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • abdullah ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    sen her zaman bizim gölnümüzdesin .....
    Cevapla
  • Fehmi 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin Yazicioglu olayini cozmek bizim namus borcumuzdur dedi Sayin Arinc. O gunden beridir borcunu odemesini bekliyoruz. Gonlumuzdeki yeri kendi agzindan cikan borcunu odeyip odemeyecegine baglidir.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen gönüllerden çıkalı aylar oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...