Birileri Mahmut Tanal'ı fena ti'ye almış

Mahmut Tanal’ın ‘dolar yüklü uçak Türkiye’ye gelecek’ sözlerini araştırdıklarını belirten Bakan urettin Canikli işi çözdü.

Birileri Mahmut Tanal'ı fena ti'ye almış
Birileri Mahmut Tanal'ı fena ti'ye almış
GİRİŞ 19.12.2014 06:25 GÜNCELLEME 19.12.2014 06:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye kivi beyan edip, dolar getirdiği iddia edilen esrarengiz uçağın sırrı çözüldü. CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın, 12 Aralık’ta dolar yüklü esrarengiz bir uçağın Türkiye’ye geleceğine ilişkin ihbarının ardından yaşananlar ortaya çıktı. Tanal’ın yaptığı resmi ihbar üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, üç havaalanında özel önlem aldı, üç gün boyunca beklenen uçak gelmedi. Ancak bakanlık, firma ve kuyruk numarasından takiple söz konusu uçağın 6 Aralık’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldiğini belirledi. Uçakta dolar ya da kivi yerine, 19 ton sigara olduğu öğrenildi. İran’dan gelip İngiltere’ye gideceği bilgisi paylaşılan uçağın, evraklarının incelenmesi için alıkonulduğu ve halen burada beklediği ortaya çıktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 

BİRİLERİ ŞAKA YAPMIŞ HERHALDE

Bundan anlaşılıyor ki, birileri Mahmut beye şaka yapmış. Bir haftadır, Türkiye’de bekletilen bu uçağın kuyruk numarasıyla işletmişler anlaşılan. Biz her türlü ihbarı ciddiye alırız. Üstelik resmi kayıtlara geçmiş bir ihbar bir milletvekilinden gelirse... Gerekli her türlü önlem alındı. Ancak, asılsız olduğu ortaya çıktı. Bunu başbakanla ve hükümetimizle ilişkilendirmeye çalışması çok yakışıksız. Böyle ihbarlar gizli yapılır, öyle tantanayla olmaz. Çok istiyorsa uçak Sabiha Gökçenı’nde duruyor, gidip inceleyebilir. Ben bütçe görüşmelerinde bu konuyu gündeme getirmesini bekledim, yanıt vermek için. Doğru olmadığını kendi de anlamış ki hiç sesi çıkmadı.”

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    birileri kimler belli zaten kılavuzunuzu asla kargadan seçmeyin der fakir:))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi