Arınç: Tutuksuz yargılanmalılar

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç Hüda-Par ziyaretinde paralel yapı operasyonuna ilişkin konuştu.

GİRİŞ 19.12.2014 11:00 GÜNCELLEME 19.12.2014 14:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç Hüda-Par ziyaretinde 14 Aralık operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca gibi isimlerin de bulunduğu şahısların tutuksuz yargılanmaları gerektiğin söyledi.

Arınç'ın konuşmasının önemli kısımlar;

HDP, DBP Kürt kardeşlerimizin tek tercihleri değildir. Bunların dışında Hür Dava Partisi ve HAK- PAR var. Bu partiler insani dili kullanıyor, ancak HDP silah ve şiddetle arasına mesafe koyamadı. 

Hüda-Par hiç bir zaman silaha başvurmadı.

Sözü olan fikri olan açıklamak isteyen herkesle konuşmak zorundayız. Bu sayı meselesi değildir nitelik meselesidir. Onlara düşen görev sadece İmralı'nın kuryeliğini yapmak olmamalı. Herkes işini iyi yapacak siyaset dili ile bu sorun çözülecek. 

Silahlar tamamen susmadıkça çözüm sürecinden olumlu sonuç olmak mümükün olmayacaktır. 

Suç delilleri 14 Aralık operasyonu için yeterli midir?

Suç delilleri belli mi sen biliyor musun? Bizler ilkeli siyaset yapıyoruz. Tahşiyeciler diye bir grup hedef gösterilmiş, bu kişilere yapılan operasyonlarda ele geçirilen silahların üzerindeki parmak izlerinin bu kişilere ait olmadığı ve Zaman ve Samanyolu'nda kara propaganda yapıldığını biliyoruz.

TUTUKSUZ YARGILANMALILAR

Hepimiz biliyoruz ve ben de avukatım tutuklama istisnaidir, delilleri yok etme ihtimali yoksa tutuksuz yargılanma esas alınmalı bu açıklamaları yaptığımda tepki ile karşılaşmıştım.

Bu davada delilleri bilmiyorum ama mahkemenin kararını etkilemek istemiyorum ama tutuksuz yargılanmaları taraftarıyım.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Oldu mi şimdi bu 9 yıl önce Şikayet Et
    Tam da mahkemenin karar vermesine 1 saat kala niye böyle bir açıklama yapıldı ki şimdi ? Bu onlara güç verir çünkü çıktıklarında haksızlık edildi algısı oluşturulacak ve ileride gerçek suçları ortaya çıksa bile kimse mahkemeye güvenmeyecek. Her giren kahraman gibi çıkıyor çıkarmayın yatsınlar biraz belki akılları başlarına gelir.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Haşa Sümmehaşa ne tutuksuzu?
    Cevapla
  • yusuf80 9 yıl önce Şikayet Et
    siz de söyleyin serbest bıraksınlar çok zor olmadığını gördük vaktinde
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Olmuyor arınç efendi olmuyor. İçerde yatan 60-70 yaşındaki insanlarıda çıkarın o zaman tutuksuz yargılansınlar. Yada sus bu işin ehli insanlar karar versin.
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakan yardımcımız; bu adamların iftira attıkları ve hayatlarını kararttıkları insanlar, tutuksuz mu yargılandılar? kendilerini tutuksuz iken mi aklayabildiler? adalet herkes için eşit olmalı
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    aynenb öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki