Müezzinoğlu: Birileri tuzak kursa da...

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye’yi bölgenin merkezi yapacak duruma yine bu ülkenin milli ve sandık iradesinin taşıyacağını belirtti.

Müezzinoğlu: Birileri tuzak kursa da...
Müezzinoğlu: Birileri tuzak kursa da...
GİRİŞ 19.12.2014 13:47 GÜNCELLEME 19.12.2014 13:47

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 433 milyon Euro tutarındaki Rönesans Yatırım A.Ş’nin 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün finansal kapanış imza törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Müezzinoğlu Türkiye’nin geçmiş yıllarda yaşadığı süreçlere değindi. Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye’nin geçtiğimiz 10’lu, 20’li, 30’lu, 40’lı, 50’li süreçlerine baktığımızda böyle rakamlı imzaların, zaman zaman 1 milyar dolar için hatta çok daha ufak rakamlar için hangi zor koşulların olduğu kısa vadelerin ve faizlerin olduğu öngörememezliğin olduğu süreçleri bu salonda olan gerek yurtdışı gerekse yurtiçinden gelen ve yatırım dinamiklerini takip eden sizler gayet iyi biliyorsunuz. Şimdi 18 yıl vade ve birçok uluslararası bankanın bunun altına imza attığı bir süreç. Bunun arkasındaki güç, tek kelime ile milli iradedir, 77 milyon Türk milletinin dinamikleridir, bu milletin gelecek ufkudur, gelecek vizyonudur ve gelecekle ilgili kendisinde gördüğü hissettiği dinamizmdir. Bizler yöneticiler olarak siyaseten siyasi iradeyi oluşturan kadro olarak 77 milyona ait olan bu dinamizmin öncülüğünü yapıyor. Bunun dinamiklerini onların adına şekillendiriyoruz” dedi.

Millete ait olan dinamikleri şekillendirmede zaman zaman zorluk çektiklerini ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Tarihi geçmişimizle bu 50 yıl içerisinde milli iradenin millet gücünün, milletin geleceği hayallerinin önüne geçmek isteyen belirli odaklar veya millet iradesinin vizyonunu kavramayanlar, bu millete zaman zaman ağır bedeller ödetti. Bugünlere geldiğimizde de zaman zaman milli iradeyi ve milletin hak ve hukukunu bir kıyıya iterek, kendi tırnak içi, kendi kapalı kapılar arkasındaki haklarının ve hukuklarının korunması adına müdahalelerin olduğu süreçleri, millet olarak gördük ve bedellerini ödedik. Ancak artık millet kendi iradesinin gereğini yaparak ve kendi iradesinin hak ve hukuklarını koruyarak, geldiğimiz bugün ki bu başarılı sonuçları imzaları atacak duruma geldik” ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki yıl yine bir o kadar rakamlık yatırımın ihale süreçlerini başlattık. Bu Türkiye’nin ve Türk milletinin dinamizmi ve gücüdür. Kendisinde barındırdığı, biriktirdiği ve bunu kendi insanına ve yakın coğrafyasındaki 1 buçuk milyar nüfusa sağlık turizminde Türkiye’yi bölgenin merkezi yapacak durumda yine bu ülkenin milli ve sandık iradesi taşıyacaktır. Birileri tuzak kursa da, bu tuzakları bertaraf ederek bu imzaları başarıyla yerine getirecek. Yarınlar da daha güçlü imzaları da inşallah hep beraber atacağız. Çünkü Türkiye bu anlamda millet olarak ödemesi gereken bedelleri demokrasinin hak ve hukuku adına, ödemesi gereken bedelleri zaten fazlasıyla ödedi. Şimdi artık milletin kendi hak ve hukukunun ödüllerini alma dönemine geçti. Bu ödülleri bu millete fazlasıyla takdim etme, fazlasıyla geri dönüşümü yapma derdi olan bir Cumhurbaşkanı var. Milletten sonra bu projelerin arkasındaki en büyük güç, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu milletin gücüdür, bu milleti yönetenlerin millet adına kullandıkları iradedir. Milli irade millete başarılı olarak dönüyor ve dönmeye devam edecek. Biz iddialıyız. Amerika’nın, İngiltere’nin, Almanya’nın, Fransa’nın başardığını Türkiye’de başaracak. Dünyanın bu başarı dinamiklerini dünyada gördüğümüz örneklerin bir farklı örneğinin Türkiye’den dünyaya biz sunacağız. Uluslararası hukukun dinamikleriyle ilgili 1 yılda çok yoğun çalışmalar yaptık. Güçlü bir hukuksal altyapıyı da kurduk. Bir çok sorunla karşılaştık, sorunları da yine milli iradenin gücüyle ve yatırımcı firmaların bu ülkenin dinamizmine olan güveniyle aştık. O nedenle firmalarımıza, finansman kuruluşlarımıza Türkiye’nin geleceğini güvendikleri için teşekkür ediyorum.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...