Demirtaş cemaatten özür istedi

HDP Eş Genel Başkanı Selhattin Demirtaş, Gülen cemaatinin geçmişte yaptığı kumpaslardan dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş cemaatten özür istedi
Demirtaş cemaatten özür istedi
GİRİŞ 19.12.2014 15:44 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mardin’de partisinin 1. Olağan Kongresi’ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Selhattin Demirtaş, Gülen cemaatinin geçmişte yaptığı kumpaslardan dolayı öz eleştiri yaparak özür dilemesini istedi.

HDP Mardin il örgütü 1. Olağan Kongresi’ni bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora’nın yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DBP, HDP il, ilçe örgütleri, Mardin merkez, ilçe belediye eş başkanları, MAÜ Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım ve partililer katıldı.

"HALKLARIN İKTİDARINI KURACAĞIZ"

Demirtaş, Türkiye’nin 80-90 yıldır tekçi ve faşizan anlayışla yönetildiğini ve bundan bıktıklarını söyledi. Demirtaş, "Ampulü değiştirmek istiyoruz. Ülke bizim ortak malımız ise, vatan bizim ortak vatanımız is, o halde ülkemizi kendimiz yönetelim. Bir avuç zengin, bir avuç hırsız niye ülkemizi yönetsin! Biz bunlara mecbur muyuz, 90 yıldır ülkeyi bunlar ve bizler bunlara alaşağı edeceğiz. Halkların iktidarını kuracağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN SİYASİ DENGELERİNİ ALTÜST EDECEĞİZ"

Seçim barajına değinen Demirtaş, “Biz yüzde 10 barajını aşmakla yetinmeyeceğiz. Bütün Türkiye’nin siyasi dengelerini altüst edeceğiz. Biz iktidara yürüyoruz, yüz de 10 barajı ne ki. Onlar ise ‘Yüzde 50 oy alacağız’ diyorlar. Bunlar ‘Müslümanız’ diyorlar. ‘Bir zeytinle, bir hurmayla Hz. Peygamberin (sav) takipçileriyiz’ diyorlar. Zannedersin ki Hz. Peygamber (sav) sarayda yaşadı, hurmaları da altın kaplamalı tepside, suyunu da altın kaplamalı taslarda içiyordu. Bin defa onun yaşantısına, bıraktığı mirasa kurban olun" şeklinde konuştu.

"BU KUMPAS DÜZENİ BERABER KURDULAR"

Gülen cemaatine, Samanyolu TV’ye ve Zaman gazetesine hatırlatmalarda bulunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim belediye başkanlarımız makamlarından alınırken sizin gazete ve televizyonlarınız yayın yapıyordu; ‘KCK’nin yöneticilerine, teröristlere gözaltı.’ Arkadaşlarımız daha gözaltındayken sizin televizyonlarınız ve gazeteleriniz onların idam fermanını yayınlıyordu. Bak devran döndü ve aynısı size yapıyorlar. Cemaat çıkıp özür dilemeli, özeleştiri vermeli. Ve bütün o dönemin suçlarının günahlarını anlatmalı, nasıl yaptıklarını anlatmalıdır. Türkiye’de ilk defa onların başına bir hukuksuz geliyormuş gibi davranmalarına gerek yok. Yıllardır düzen bu ve bu düzeni siz beraber kurdunuz. Tuzak düzenini AK Parti ile beraber siz kurdunuz. Şimdi de bu tuzağa sizleri düşürdüler, düşürecekler. Kumpası en iyi sizler biliyorsunuz. AKP ile el ele vererek yıllarca bunları yaptınız ve yıllarca hırsızlığa da yolsuzluğa da göz yumdunuz".

MAÜ’DEKİ YOLSUZLUK İDDİASI

Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki yolsuzluk operasyonuna değinen Demirtaş, "Paralel yapı mı arıyorsun, buyur bu operasyonun arkasındakilere bakın. Yolsuzluk hırsızlık mı var. Kimin yaptığı elinde belgeyle bilgiyle delilleri ile hazırsa götür gözaltına al. Sen özellikle üniversitede hakimiyet kurmak için, senin boyunduruğun altına girmeyen akademisyenleri de operasyona dahil edip itibarını sarsmaya çalışıyorsan kusura bakma bu halk buna izin vermez" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından gidilen seçimde HDP Mardin İl Eş Başkanlığına Musa Alkan ve Aysel Erol seçildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • MURAT SOYLU 9 yıl önce Şikayet Et
    hdp li değilim, hiç sevmem ama velakin selahattin bey doğru söylüyor. akp ile pensilvanya cemaatinin cicili aylarında ben kendim kaç kez torpille adam alınıyor diye akp ye mesaj gönderdim ama cevap verme gereği bile duymadılar. bas bas bağırdım adamlar her tarafa torpille adam yerleştiriyor, adamım yok, torpilim yok, işsizim, güçsüzüm, perişanım dedim, yardım edin dedim ama herkes sağır olmuştu, hiç duyan olmadı... iyi birbirinizle mahşere kadar uğraşın!!!
    Cevapla
  • mayıs 9 yıl önce Şikayet Et
    sen demirtaşın belediyelerine bak torpilin kralını orda görürsün.
    Cevapla
  • GSLİ 9 yıl önce Şikayet Et
    anladıkta o zamanlar bu yapıya sayan söven fakat şimdi bu yapıyı savunan onlarla ittifak edenlere niye bir laf yok. Bu arada demirtaş kendi belediyelerine baksın bakalım torpil dönüyor mu dönmüyormu.
    Cevapla
  • malcolmx 9 yıl önce Şikayet Et
    selahattin eyyubinin torunu selahattin Demirtaş tüm Müslümanların destek vermesi lazım.
    Cevapla
  • celal 9 yıl önce Şikayet Et
    müslüman olmayan birisine müslümanların destek vermesi ne kadar mantıklı ise sizin buna destek vermenizde o kadar mantıklı
    Cevapla
  • tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    sana bir soru... selahattin demirtaş kürt mü?
    Cevapla
  • GSLİ 9 yıl önce Şikayet Et
    HAAA:))) Selahattin Eyyubi'nin torunu 30 bin kişinin ölümümden sorumlu mark sis bir örgütün siyasi uzantılığını yaparmı, kürtlerin Zerdüştlük inancına geçmesini istermi, kobanide seslerini çıkaramayan ancak Türkiye de insanları sokağa döken ve kurban eti dağıtan insanların öldürülmesine sebep olurmu, devletin polisine ve askerine hakaret eder mi, üyeleri dağda asker ve polise kurşun sıkan partisindeki millet vekili akrabaları olan kişileri barındırıp onlara sahip çıkar mı, çocukarı pkk tarafından dağa kaçırılmış annelere hakarekler eder mi ...vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar