Demirtaş yine sokak meşrudur dedi

Diyarbakır'da polise ateş ederken öldürülen 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın taziyesine katılan Selahattin Demirtaş, "Sokak meşrudur" dedi

Demirtaş yine sokak meşrudur dedi
Demirtaş yine sokak meşrudur dedi
GİRİŞ 19.12.2014 16:17 GÜNCELLEME 19.12.2014 16:21
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da çıkan olaylarda silahla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın taziyesinden sonra yaptığı açıklamada, emniyet tarafından dağıtılan görüntülerin çelişkili olduğunu söyledi. Demirtaş, "Tekrar ediyorum, sokak meşrudur. İnfaza karşı direniş açısından sokak meşrudur. Bizi sokağa çıkmaktan meşru direnişten alıkoymaları ne yasaları ne infaz timleri alıkoyamaz" dedi.

YASANIN VERDİĞİ YETKİ İLE İLK KAN DİYARBAKIR'DA DÖKÜLDÜ

Demirtaş, güvenlik paketi parlamentoda tartışıldığı aşamada bütün bu yasanın içeriğinin güvenlik güçlerine aşırı yetki verdiğini ve bunu engellememiz gerektiğini, gerekirse sokağa çıkarak engellememiz gerektiğini belirttiklerini ifade ederek, şöyle konuştu; "Başbakan Davutoğlu da 'Dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur' demişti. Yasanın verdiği yetkiyle ilk kan Diyarbakır'da döküldü. 16 yaşında bir çocuğu infaz ettiler. Şimdi Davutoğlu'na soracağım ben her yerde de sormaya devam edeceğim. Bu kanın dökülmesinden Davutoğlu mu Demirtaş mı sorumludur? Diyarbakır emniyetinin dağıttığı görüntüler çelişkilidir. Çocuğun görüntülerdeki olmadığına dair ciddi deliller var. Kıyafeti, kilosu ve boyu uymuyor. Çocuğun arkadaşlarının ifadesi var çocuğun elinde silah olmadığına dair.

İNFAZ ETMİŞLER

Açık bir şekilde infaz edildiğine dair çok ciddi kuşkular var. Çocuğun vücudunda 4 kurşun izi var. Biri uzak mesafeden diğeri yakın mesafeden ateş edilmiş. Kafasından vurulduktan sonra yanına gelip ayrıca üç kurşun daha sıkılmış vücuduna. İnfaz etmişler. Ortaya çıkan deliller bunu gösteriyor. Bunu yasaya dayanarak yapıyorlar yapmaya da devam ediyorlar" dedi.

KÜRT ÇOCUKLARI KURBANLIK KUZU DEĞİL

Demirtaş, bundan sonra dökülecek her kandan Başbakan Davutoğlu ve yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olacağını söyledi. Demirtaş, Kürt çocuklarının kurbanlık kuzu olmadığını, öyle patır patır sokaklarda infaz edeceklerini düşünüyorlarsa yanılacaklarınıda belirterek, şöyle dedi:

"Biz bir taraftan barış için bu kadar uğraşırken, bir taraftan 15-16 yaşındaki çocuklarımızı infaz edip üstüne sahte görüntüler dağıtıp, bir de zafer naraları atıp, kan dökmekle de bizi suçlayacaklarını ve bu şekilde kamuoyu yönlendirmesiyle faturayı bize çıkaracaklarını inanıyorlarsa yanılıyorlar. Halk, hem sokaklarda hem de sandıkta bunların hesabını soracaktır. Tekrar ediyorum, sokak meşrudur. İnfaza karşı direniş açısından sokak meşrudur. Bizi sokağa çıkmaktan meşru direnişten alıkoymalarına ne yasaları ne infaz timleri alıkoyamaz. 90'larda çok denediler. Fakat biz bize karşı zulüm yapanların zulüm kalelerini yıkmak için her yerde sokakta olmaya devam edeceğiz. Sokaklar halkındır. AKP'nin mülkü tapulu malı değildir. Halk her yerde direnişini ortaya koyar. Çocuklarımızı infaz edenlere karşı da her yerde bütün halkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bütün halkımız bu tür infazlara karşı sesiz kalmamalıdır. AKP'ye yönelik protestosunu ortaya koymamalıdır."

YORUMLAR 48
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kuzu postuna bürünmüş kurt
    Cevapla
  • ebu talha el kürdi 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yasa pkk nın onu destekleyen kürtlere ihanetinin bir isbatıdır.abdullah öcalan kürtleri 2 defa sattı birincisi devlet devlet dolaşarak sığınma istedi sonunda teslim oldu ikincisi çözüm sürecine destek verdi.proje kürt halkını dinsizleştirmekti kısmen başarılı oldular.kürtler apoya güvendi sonuç hüsran.sülhoyu devreden çıkarmaya çalışıyorlar seveni çok 2.apo olabilir.o yüzden kürt gençleri kurbanlık kuzu değildir diyor boşunamı öldüler ölecekler sonunda devlet kazanacaksa 40 yıllık mücadele boşunamı demek istiyor sülho bazı şeylerin farkında ama yapılacak bişe yok pkk bitti çok şükür.
    Cevapla
  • ebu talha el kürdi 9 yıl önce Şikayet Et
    devletle pkk anlaştı yasa çıkartıldı sokakta elinde silah olan şahıs vurulacak dendi bundan sonra sokağa elinde silahla çıkan harbiden ahmaktır pkk-devlet anlaşmasını göremiyorlarsa söylenecek başka bir şey yok canlarıının kıymeti yok demekki.bu kanun daha öncede çıkarılabilirdi nie bu gün eskiden olsa pkk intikam deyip karakol basardı ama ses seda yok demekki bir anlaşma var.devlet sokakta bize kurşun sıkanı vururuz dedi pkk da tamam dedi ama devlet bunun karşılığında ne verdi bakalım zaman gösterecek.ev hapsi özeklik siyaset hakkı genel af her şey olabilir.
    Cevapla
  • Doğrucu Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Kardeşim hak elinde silahla evine çocuğuna ekmek getirmek için çalışan güvenlik gücüne ateş ederek aranmaz. Böyle bi hainlik ne savunulur nede teşvik edilir. Başka Türkiye yok unutmayalım. Anarşiste teröriste ve maşalarına bu ülkede yer yok vesselam.
    Cevapla
  • Volkan DERİCİ 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk saksofoncusu S. Demirtaşbu ülkenin ne askeri nede polisi kurbanlık kuzu değil, bu yaptıklarını zamanı gelice hesabını göreceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti