Abdullah Öcalan ile 3 saatlik gizli görüşme

Bugüne kadar İmralı ziyaretleri öncesinde ve sonrasında açıklama yapan HDP heyetinin, geçen çarşamba Öcalan’la görüştüğü ortaya çıktı.

Abdullah Öcalan ile 3 saatlik gizli görüşme
Abdullah Öcalan ile 3 saatlik gizli görüşme
GİRİŞ 20.12.2014 08:40 GÜNCELLEME 20.12.2014 08:52

Görüşmenin ilk kez gizli biçimde gerçekleştirilmesinin, Öcalan’ın hazırladığı müzakere taslağı ve taslakta özerkliğin de bulunduğuna yönelik açıklamaların hükümet cephesinde tepki çekmesinden kaynaklandığı iddia edildi.

Öcalan ile üç saat süre kesintisiz görüşen HDP heyetinin, ziyaret öncesi MİT ve hükümet ile de görüşmeler yaptığı öğrenildi. HDP, İmralı ziyaretini yazılı açıklamayla iki gün sonra duyurdu. Ancak açıklamada daha önceki açıklamalarda olduğu gibi Öcalan’ın açıklamalarına yer verilmemesi dikkat çekti:

‘3 saat toplantı yaptık’

“Çözüm süreci kapsamında İmralı, Kandil, Devlet ve Hükümet ekseninde yürütmüş olduğumuz görüşme trafiği bütün yoğunluğu ile devam etmektedir. Bu görüşmeler kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü İmralı Adası’nda Sayın Öcalan’la 3 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdik.

Bu toplantının sonucunda kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki; bu süreçte İmralı’da Sayın Öcalan’la devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır.

Önümüzdeki hafta edindiğimiz sonuçları ve önerileri Çözüm Kurulu Üyeleri ve Kandil’de KCK yetkilileri ile tartışarak, kamuoyunu daha geniş kapsamlı olarak bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Kulislerde, bundan sonra bir bölümü gizli yürütülecek temasların ardından İzleme Kurulu’nun oluşturulabileceği ifade edildi. (milliyet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?