Başbakan Davutoğlu: Paralel yapı hesap verecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara il kongresinde paralel yapı ve CHP'ye yüklendi.

GİRİŞ 21.12.2014 12:19 GÜNCELLEME 21.12.2014 13:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara il kongresinde partililere seslendi. Davutoğlu, paralel yapı ve CHP'nin ülkeyi vesayet altına almak istediklerini söyledi. Buna asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Davutoğlu "Biz yetkiyi milletten alır hesabı yalnız millete veririz" dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bizim yaptığımız devrim özgüven devrimidir. AK parti kadroları özgüven içinde geleceğe yürümeye devam edecektir. Biz Anadolu'yu adım adım dolaşırken muhalefet partileri Ankara'da başka oyunlar içine girdi.

Çözüm süreci yönünde çok kararlı adımlar attık. 6-7 Ekim'de onlar tahrip etseler de biz inşa etmeye devame edeceğiz. Toprağa düşmüş her bir vatandaşımızın hesabını sorduk. Yasin Börü'nün katil zanlılarını yakaladık.

"ALLAH KILIÇDAROĞLU'NU CHP'NİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN"

CHP'nin genlerinde darbe kültürü vardır. Şişli'de neler oluyor görüyorsunuz? Bunlar nasıl memleketi yönetecekler? Melih Başkan'ın dediği gibi 'Allah Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başından eksik etmesin'

Bir Şişli'yi idare edemeyen Türkiye gibi büyük bir ülkeyi nasıl yönetecek?

Muhalefet partileri paralelcilerle birlikte siyaseti dizayn etme çabası içinde. Kılıçdaroğlu 30 Mart öncesinde yaptığı ittifakları açıklasın.

"PENSİLVANYA'DAN EMİR ALANLAR HESAP VERECEK"

Eğer birileri Pensilvanya'dan ya da başka yerlerden emir alarak devleti yönetmeye kalkarsa bunun hesabını verecek. Biz sadece emaneti milletten alır hesabı millete veririz.

14 Aralık'ta yargıda başlayan süreç siyasi değildir. 2010 yılında haksız ve uydurulmuş delillerle haksız yere 17 ay hapis yatmışlar. Bu mağdur edilen insanlar gelip yargıya başvurmuşlar. Yargı ne yapacaktı? Bu töhmet altında susacak mıydı?

Hemen harekete geçtiler. Dosyanın içeriği bilinmeden basın mensuplarına müdahale edildiğini söylediler. AB hemen hükümetimiz aleyhinde kirli bir kampanya başlattılar.

"HERKES HESAP VERME MAKAMINDADIR"

Şimdi bir kez daha vurguluyorum: Bu operasyonlarda basın özgürlüğüyle alakası yoktur. Basın zaten teminat altındadır. Herkes hesap verme makamındadır. Vatandaşalarımızı haksız yere hapse atanlar bunu bilsinler ki, bir kez daha böyle bir şeye cesaret edemezler. Bu çeteyle ilgili yapılanı yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.

Bizim devlet anlayışımız Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet anlayışıdır. Bizim olağanüstü kongremize bir bakın bir de CHP'nin kongresine farkı görürsünüz.

17-25 Aralık operasyonlarında yolsuzlukla mücadelen çok, iktidarı devirme çabası vardır.

Kim yolsuzluğa bulaşmışsa kardeşimiz de olsa onun kolunu kopartırız. Yolsuzluk adı altında milli iradeye kim müdahale ediyorsa ona da aynı şekilde müdahale ederiz.

Bir klik HSYK'yı esir almak istedi. Tüm hakim ve savcılara teşekkür ediyoruz. Yargıtay ve Danıştay'a yeni üyeler atadık. 2015 Haziran'ından itibaren yeni anayasa için yola çıkıyoruz.

"SİYASİ VESEYAT ALTINA ALDIRMAYIZ"

Onlar siyasi veseyat altında koşarken biz de dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek için koşacağız. Her hafta yeni bir reform programı açıklayarak yolumuza devam edeceğiz.

Dünyanın neresinde mazlum varsa sahip çıkacağız. Nerede zalim varsa karşısında duracağız.

YORUMLAR 15
  • mustafa arkandı 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımıza ak partiye kuruldugu yıldan beri ailece oylarımızı verdik.ama cıkıp telefon görüşmesindeki ses kaydı benimdegil demedi.kuran üzerine yemin ederimki ses kaydı benim degil demedi hiç.ülke ekonomik olarak çok iyi gidiyor ama daha iyde gidebilir sanırım.hiç bir bakanda yapılan 17 aralıkoperasyonunda yalandır bunlar diyemedi.haksızlıgı yolsuzlugu kim yaptıysa allah onun hesabını bu dünyadada öbür dünyada da hesabını soracaktır. cemaatcı çok tanıdıgım var tabi tanıdıklaarım muhtemelen alt tabaka.hepside dürüst temiz insanlar.hükümetimiz bu insanların hepsini hain ilan ediyo.özelliklede a tv kanalı.ve bircok sunucu program yapıcıları tartışma programı sunucuları.iyi insanlaar haakında iftira gıybet günahtır.gıybet zinadan da kötüdür-hadistir
    Cevapla
  • Cumhur 9 yıl önce Şikayet Et
    CNN TÜRK CANLI YAYININDA MUCİZE(!) OLDU. ERDOĞAN'IN GÖZLERİ GÖRMÜYOR DEDİĞİ KİŞİ OKUMA YAPTI.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Millet ne zamandan beri yasama-yürütme-yargı-asayiş-medya yetkisi veriyor? Bazı şeyler vardır millet yetkiyi hükümete verir; bazı şeyler de vardır ki onlar milletindir, başkasına verilmez.
    Cevapla
  • paralel 9 yıl önce Şikayet Et
    öğrenmişsiniz paralel diye bıktık bizde artık paralel kimse artık çıksın ortaya gerçi burada kimse üstüne almaz da herkes kendini haklı görüyor ama şu gerçek ki 17/25 aralıkta yolsuzluk yapıldı bunu herkes biliyor.
    Cevapla
  • hesap 9 yıl önce Şikayet Et
    adaletin bu mu dünya 17/25 aralık yolsuzluk yapanlar değilde başkaları bunun hesabını verecekmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi