Bakan Eker: Vandalizm çözüm sürecine zarar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da vandalizme tepki gösterdi.

Bakan Eker: Vandalizm çözüm sürecine zarar
Bakan Eker: Vandalizm çözüm sürecine zarar
GİRİŞ 21.12.2014 13:51 GÜNCELLEME 21.12.2014 13:51

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "İzinsiz gösteriler, Diyarbakır'a ve çözüm sürecine zarar veriyor" dedi.

Sur ilçesinde bir kahvaltı salonunun açılışının ardından gazetecilerin izinsiz gösterilere ilişkin sorusunu yanıtlayan Bakan Eker, düşüncelerin ve tepkilerin demokratik yoldan meşruiyet sınırları içerisinde ve kimseye zarar vermeden dile getirilmesi gerektiğini söyledi.

"BUNLAR ÇÖZÜM SÜRECİNE ZARAR VERİYOR"

Eker, iş yerlerine ve huzura zarar veren, izinsiz gösterilere katılanların adalete teslim edileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu manadaki her türlü gösteriyi kınadığımızı, Diyarbakırlılar olarak buna karşı durmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü bunlar, Diyarbakır'a doğrudan kalıcı olarak zarar verecek gelişmelerdir. İzinsiz gösteriler, Diyarbakır'a ve çözüm sürecine zarar veriyor. Bu aslında süreci zehirlemedir."

"BIRAKIN, DİYARBAKIR BİRAZ HUZUR BULSUN"

Güvenliğin ve kamu düzeninin sağlanması gerektiğini kaydeden Eker, "Çünkü Türkiye'ye zarar veriyor, Diyarbakır'a daha çok zarar veriyor. Bırakın, Diyarbakır biraz huzur bulsun. Esnafımızla, tüccarımızla ve vatandaşımızla, herkese meşruiyet sınırları dışına çıkmama konusunda çağrıda bulunmamız lazım" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...