'Ekmeleddin Bey bilinen bir isim değildi'

Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında bir itirafta bulundu.

'Ekmeleddin Bey bilinen bir isim değildi'
'Ekmeleddin Bey bilinen bir isim değildi'
GİRİŞ 25.12.2014 14:18 GÜNCELLEME 25.12.2014 14:26
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Posta gazetesinden Hakan Çelik'e konuştu. Çelik'in sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili "Ekmeleddin Bey çok bilinen bir isim değildi" itirafında bulundu.

İŞTE RÖPORTAJIN O KISMI

Ekmeleddin Bey neden cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadı? Siz CHP olarak özeleştiri yapıyor musunuz?

Ekmeleddin Bey doğru bir adaydı. Seçilebilseydi, Türkiye bugün farklı bir konuma gelirdi. Ortadoğu’da da dünyada da saygın bir yerde olurdu.

Cumhurbaşkanlığı kampanyası için özeleştiri yapıyor musunuz?

Geçmişe dönük bir eleştiri yapmayı doğru bulmuyorum. Ekmeleddin Bey halk bağlamında çok fazla tanınan ve bilinen bir isim değildi.

Dezavantajı bu muydu?

Evet olabilir. Buna karşın son derece birikimli ve deneyimli bir insandı. Türkiye bir fırsatı kaçırdı, tarih bunu gösterecektir.

YORUMLAR 32
  • oh olsun 9 yıl önce Şikayet Et
    ekmeletin bilinen biri deildi ama millet senin ne mal oldugunu bildigi için oy vermedi vermedik yani!
    Cevapla
  • mıthat yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    ekmelıdin kazansaydı türkiye saygın bir devlet olurdu derken yani eskisi gibi yoksulluga yolsuzluga sigorta hastanelerinde ölmeye devam demek istiyor bay k.daroglu yutmazlar artık uyandık sen fildişi kulelerinden sırrıtmakla olmaz günde kılıktan kılıga geçmekle olmaz benden sana bir nasihat önce pensilvanyadan sonra baronlardan kurtul o zaman bu millet sana oy verir şaka falan sanma çok cidiyim anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna azzzzzzz...........
    Cevapla
  • DAĞLI 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kılıçdarolğlu. Halk sizin gibi düşünmüyor. Siz halkı dinlemedikçe gerilemeye devam edeceksiniz. Halkın bir kısmı kucaklamak yeterli değildir. 65 yıldır bu CHP zihniyeti dersini iyi çalışamadı. İnatlaşma uğruna devam etmenin bedelini ödüyorsunuz ve ödemeye devam ediyorsunuz.
    Cevapla
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    (((Ekmeleddin Bey doğru bir adaydı. Seçilebilseydi, Türkiye bugün farklı bir konuma gelirdi.)))DEMİŞ BAY k.k ::)) bu kk arada bir doğruları söyleyebiliyor. evet TÜRKİYE farklı bir konuma gelirdi::))nasılmı?1:HİÇ BİR YATIRIM VE GÜVEN ORTAMI OLMAZDI 2:BELKİDE ŞUANDA ÜLKE İÇ VE DIŞ SAVAŞLARLA ORTADOĞUNUN EN ÇÖPLÜK ÜLKESİ OLURDU 3:TAMDA BARBAR BATININ İSTEDİĞİ ŞEKLİ ALMIŞ OLUR VE BİR TARAFTAN ETNİK BİR TARAFTAN MEZHEPSEL BÜYÜK KIRILMALAR NETİCESİNDE İNSANLARIMIZ TELEF OLURDU .bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.çok şükürler olsunki HZ ALLAH NİFAKÇILARIN HESAPLARINI TERSİNE ÇEVİRİP BİZLERE R.T.E gibi gerçek VATANSEVER BİR BAŞKANI NASİP ETTİ ALLAH YARDIMCISI OLSUN. aynı zamanda MİLLETİMİDE BU KOMPLOCULARIN OYUNLARINI SEZİP ONLARA PRİM VERMEDİLER ALLAH ONLARDANDA RAZI OLSUN.HER ŞEY YENİ BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN
    Cevapla
  • kimsesiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Emirle gelenler,talimatla iş yaparlar,onlar için sonuç önemli değil,nasıl olsa gidiciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı