Ensarioğlu Cizre'de paralel yapıyı işaret etti

AK Partili Galip Ensarioğlu: Cizre'deki provokasyonda paralel yapının parmağı var

Ensarioğlu Cizre'de paralel yapıyı işaret etti
Ensarioğlu Cizre'de paralel yapıyı işaret etti
GİRİŞ 30.12.2014 07:13 GÜNCELLEME 30.12.2014 07:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, paralel yapının en başından itibaren çözüm sürecine karşı olduğunu söyledi. Cizre olaylarının provokasyon olduğunu söyleyen Ensarioğlu “Provokatörleri ortaya çıkarmalıyız” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK yandaşlarıyla Hüda-Parlılar arasındaki 3 kişinin ölmesiyle sonuçlanan çatışmada iki taraf da ‘provokasyon’ açıklaması yaparken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, paralel yapıyı işaret etti. Ensarioğlu, “Zaten çözüm sürecine inanmıyorlardı. Barışçıl çözümün Türkiye’yi böleceğini düşünüyorlar” dedi.

Ensarioğlu, şöyle konuştu: “Paralel yapı, işin başından beri sürece karşı. Oslo sızdırması, MİT’in ifadeye çağırılması ve daha sonrasında açık şekilde yazar çizerlerince, televizyonlarında açıkça beyan edilen müzakere ile bu işin olmayacağı, PKK’nın imha edilmesi gerektiğini söylüyorlar... Niyetleri PKK’nın ortadan kaldırılması da değil. Türkiye’nin kaosa sürüklenmesi. Bu işin barışçıl yöntemlerle gitmesinin Türkiye’yi bölünmeye götüreceğini ama devletin istediği zaman silahlı mücadele edebileceğini savunuyorlar. Bu işin bir tarafı. Zaten onlar çözüm sürecine karşılar.”

Bunlar uzaydan gelmiyor

Sorunun sadece paralel yapıdan kaynaklanmadığını PKK içinde paralel yapıların oluştuğunu belirten Ensarioğlu, “Tamam olay provokasyon da provokatörün kim olduğunu da bulmak lazım. Uzaydan gelmiyor bunlar. Ya devletin ya örgütün içinden çıkıyorlar. Hüda-Parlıların evlerine saldıranlar belli. Talimat aldıkları halde yüzleri kapalı ve Hüda-Parlıların evine saldırdılar” diye konuştu.

HENDEKLERİ DERHAL KAPATMALILAR

PKK’nın da devletin mücadele ettiği gibi kendi içindeki paralellerle mücadele etmesi gerektiğini anlatan Ensarioğlu, “Çok hassas ve nazik bir dönemden geçiyoruz. Provokasyona açık alanları kapatmak lazım. Hendekler nedeniyle olaya müdahale edilemedi. Sorun çözme konumundayız. Hendek varsa kapatacaksın kardeşim” dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 3
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten ne zaman batırsanız paralel yapıya yapışırsınız.adamlar günler öncesinden hendek kazıyor önlem almıyorsunuz.bu ülkede mit,polis ne için var merak ediyorum
    Cevapla
  • allah sizi bildigi gibi yapsin 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadas nasil bi paralel yapiymis....yalanin iftiranin haddi yok sizde...söyle biraz cehennemde kavrulunda anca ozaman anlarsiniz...
    Cevapla
  • Sayın Ensarioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür olaylar karşısındaki cesaretinizden dolayı teşekkürler, tebrikler...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...