Dindar: Paralel yapı Şırnak'ta çok güçlü

AK Partili Mehmet Emin Dindar da Cizre’deki olaylarda paralel yapıyı işaret etti. Dindar’a göre bölgede yeni provokasyonlar olabilir.

Dindar: Paralel yapı Şırnak'ta çok güçlü
Dindar: Paralel yapı Şırnak'ta çok güçlü
GİRİŞ 30.12.2014 12:26 GÜNCELLEME 30.12.2014 12:27
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ömer Süt’ün haberi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde hafta sonu PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H ile HÜDA-PAR arasında geçtiği iddia edilen olayların ardından gerek HDP gerek HÜDA-PAR gerek hükümet gerekse AK Parti kanadından gelen açıklamalarda ‘provokasyon’ vurgusu yapıldı. Açıklamaların bir diğer ortak noktası ise ‘paralel yapı’ ile ilgili kuşkular.

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle olayların arkasında paralel yapının olduğunu dile getiren açıklamasının ardından AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da Cizre’deki provokasyonda, çözüm sürecine hep karşı duran paralel yapıyı işaret etti.

ÇATIŞMALAR PKK İLE HÜDA-PAR ARASINDA DEĞİL

Konuyla ilgili olarak haber7.com’a konuşan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Türkiye’nin kaosa sürüklenmesini isteyen güçlerin Cizre’de devreye girdiğini dile getirirken Cizre’deki olayları kesinlikle PKK ile HÜDA-PAR arasındaki bir çatışma gibi görülmesinin çok yanlış olduğuna dikkat çekti.

DİNDAR: PARALEL YAPI ŞIRNAK’TA ÇOK GÜÇLÜ

Paralel yapının Şırnak’ta çok güçlü olduğunu dile getiren AK Partili Dindar, Cizre’nin Suriye ve Irak’a sınır olmasından dolayı dış mihraklar bölgeyi karıştırmak istiyor, bunun yanında AK Parti’nin başarısını gölgelemek isteyen paralel yapının olaylarda parmağının olup olmadığı konusunda büyük bir kuşku duyuyoruz, açıklamasında bulundu.

Olaylara bu açıdan baktığımızda Cizre’deki çatışmanın sadece PKK ve HÜDA-PAR’lıların arasında yaşandığını söylememiz bizi yanılgıya sevk eder, diye açıklama yapan Dindar, paralel yapıyı olayların dışında tutmanın son derece mantıksız olduğunun altını çizdi.

“BÖLGE YENİ PROVOKASYONLARA GEBE”

Dindar, önümüzdeki günlerde de gerek Şırnak gerek Silopi gerekse Cizre’nin benzer provokasyonlara gebe olduğunu söylerken, bölgede yaşayan Kürtlerin barış ve devletin gücünü yanında hissetmek istediğini ifade etti.

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 34
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    milletvekili bu..konuşıyorsa delilsiz konuşmuyorsur...tozları kim aldı..ben şimdi soruyorum da demişmi..
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    komik bir açıklama..kamu düzeni de dahil her şey pkk nın elinde..yazık bu devlete,millete değil,kendi düşen ağlamaz..
    Cevapla
  • Diyarbakırdn 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar güneydogu yanıyo.olaylar bitmek bilmiyo.bugun bile bisürü saldırı yaptılaar.bunlar iyce azıttı.basına ambargo var.tonlarca eylem olay oluyo buralarda.pkk artık dagdan indi.şehir merkezlerinde eylemlerini yapıyolar.sehir merkezlerinde yolve kimlik kontrolu yapıyolar.buralarda kürtce bilmiyosan yada kürt degilsen karanlık çöker çökmez evinde olmaalısın.yoksa karanlık çökünce pkk iniyo.uygulamaalrına kontrollerine düşersen gerisini sen düşün.ortam kötü buralarda.kudurmus gibiler.
    Cevapla
  • cetin 9 yıl önce Şikayet Et
    KEDİDİR KEDİ METİN AKPINAR ZEKİ ALASYA FİLMİ GİBİ KEDİDİR KEDİ GERÇEĞİ GÖRMEK İSTEMEYEN BAŞKA TARAFA ÇEKER KEDİDİR KEDİ PKK AÇIK AÇIK İNSANLARIN EVLERİNE BASKIN YAPIYOR
    Cevapla
  • anlamak 9 yıl önce Şikayet Et
    çözüm başarıya ulaşamayacak suçlu da paralel yapı denen hayalı örgüte yüklenecek hükümet suçsuzdur hakim bey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı