Avcı: Eğitim sisteminde hasar büyük

Bakan Avcı, Eğitimin meselelerinin tartışabileceği sağlıklı ortamın hızla oluşmaya başladığını söylerken şu tespiti yaptı:

Avcı: Eğitim sisteminde hasar büyük
Avcı: Eğitim sisteminde hasar büyük
GİRİŞ 31.12.2014 10:00 GÜNCELLEME 31.12.2014 10:00
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Son dönemde ülkemizde demokrasi ve özgürlükler alanında yaşanan normalleşme süreciyle birlikte toplum olarak birtakım vesayetçi zihinsel bariyerlerin aşılmasında önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz kanaatindeyim" dedi.

Bakan Avcı, Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) tarafından Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen "Türkiye'nin Eğitim Sorunu ve Özgür Toplum İçin Reform Önerisi: İmkanlar Zorluklar ve Ara Çözümler" başlıklı müzakere toplantısına katıldı.

"VESAYETÇİ ANLAYIŞIN EĞİTİM SİSTEMİNE VERDİĞİ HASAR BÜYÜK"

Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, geçmişteki vesayetçi anlayışların eğitim sistemine verdiği hasarın büyük olduğunu ifade etti.

Bu büyük hasarları gidermenin belli bir süreci ve çok kararlı çalışmaları gerektirdiğine işaret eden Bakan Avcı, "Son dönemde ülkemizde demokrasi ve özgürlükler alanında yaşanan normalleşme süreciyle birlikte toplum olarak birtakım vesayetçi zihinsel bariyerlerin aşılmasında önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz kanaatindeyim. Bugün artık eğitim meselelerini gerçekten eğitim meselesi olarak tartışabileceğimiz sağlıklı ve toplumsal ortam hızla oluşuyor" diye konuştu.

Bakan Avcı, bu sağlıklı toplumsal ortamın oluşumunda Liberal Düşünce Topluluğunun da katkıları olduğunu belirtti.

Sunumların ardından görüş belirtmek isteyen katılımcılara söz verildi. Bakan Avcı, katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek tek tek not aldı.

Toplantıya Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip ile MEB bürokratları, akademisyenler, ilgili uzmanlar, özel eğitim kurumu yöneticileri ve bazı sendika temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR 25
  • Orhan3755 9 yıl önce Şikayet Et
    eğitim sistemi dahada bozulmazsa,deneme yanılma yöntemi ile on yıla kadar düzelir diye umut ediyoruz.!!!
    Cevapla
  • ümitliyiz... 9 yıl önce Şikayet Et
    fen bilimleri müfredatı açısından gelecek adına ümitvarız. dışarıdakiler ne derse desin, ezberci eğitimden kavrama ve uygulamalı eğitime geçiş aşamasındayız. Müfredatlardaki değişimlerde bunu açıkça görüyoruz. Dersanelerin eğitime ne kadar zarar verdiğini öğretmenlerden daha iyi kimse bilemez ama eğitim içinde de değişime ayak uyduramayanlar ayıklanmalı. milletin geleceği öğretmenin iş garantisinden daha değerlidir. Ben öğretmen olarak eğer öğrencilerime zarar veriyorsam geri hizmete çekilmeye razıyım...
    Cevapla
  • salih aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sisteminin baş düşmanı siyasilerdir. Siyasiler ne idüğü belirsiz çıkarlar uğruna eğitimin içine ettiler.Eğitimi tartışacak olan siyasetten arınmış eğitimcilerdir.Yoksa çelik çomak oynar gibi eğitimle oynayan siyasiler değil.
    Cevapla
  • EBY 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir eğitimci olarak iyi yolda olduğumuzu ancak çok yavaş yol aldığımızı söyleyebilirim. Bekir özveren isimli yorumcunun yazdıklarının çoğuna katılıyorum. İlave olarak eğiticiler de eğitime tabi tutulmalı ve 3 yılda 1 bir yeterlilik sınavına alınmalılar. Yeterli olamayanlara 2. 3. sınav hakları verilmeli ve yetersizliği özlük haklarına yansıtılmalı. Ayrıca eğitimci profili oluşturularak eğitimcilerin bu profile uygunluğu sağlanmalıdır. Edap gibi. Saygılarımla.
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi yolda olduğumuzu nasıl söylüyorsun? üniversite sınavında milyonlarca öğrenci sıfır puan alırken nasıl iyi olduğumuzu söylersin??? Liselere yerleştirmeler kasım ayının ortalarına kadar sürerken nasıl iyi yolda olduğumuzu söylersin? Ders içeriklerinin giderek boşaldığı, bizim ortaokulda öğrendiğimiz konuların bugün liselerde öğretilmeye başlandığı bir dönemde hangi kaliteden, hangi iyi yoldan bahsediyorsun? Liseye gittiği halde okuma bilmeyen öğrencilerin olduğu bir dönemde hangi kaliteden bahsediyorsun? Gerçekten eğitimci misin?
    Cevapla
  • Tarkan Tansu 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabletle eğitim olmaz olmayacak çocukların eline oyuncak verilerek eğitim yapılmaz,Eski tabletlerin parasıyla tüm okulların bilgisayarları yenilenir ve binalardan çoğu tamamlanırdı.Yazık ki ne yazık böyle örnekler çok. Öğretmenlere de iyi bir notbook bilgisayar çok iyi olurdu Duyuru Eski tablet satılır!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi