Cemaat, Fuat Avni'yi bile şaşırtmış!

Today's Zaman gazetesi, devletin gizli bilgilerini Twitter'dan ifşa eden Fuat Avni'yi 'yılın adamı' seçti, Fuat Avni bile inanamadı!

Cemaat, Fuat Avni'yi bile şaşırtmış!
Cemaat, Fuat Avni'yi bile şaşırtmış!
GİRİŞ 01.01.2015 18:53 GÜNCELLEME 02.01.2015 06:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Gülen Cemaati'nin İngilizce gazetesi Today's Zaman, geleneksel 'yılın kişisi' ve 'yılın olayı' seçimini bugün duyurdu. 

Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhine yazan, devletin gizli bilgilerini Twitter'dan ifşa eden Fuat Avni'yi 'yılın adamı' olarak belirleyen Today's Zaman editörleri, 'yılın olayı' olarak ise 14 Aralık operasyonunun seçti.

Fuat Avni, Türkiye'yi sarsan 17-25 Aralık operasyonunun ardından 'içeriden' yazdığı ve büyük kısmı doğru çıkan tweetleriyle 2014 yılında ülkenin gündemine oturmuştu. İstihbarat birimleri, paylaştığı bilgiler nedeniyle hakkında dava açılan Twitter hesabını kimin kullandığını bütün uğraşlara rağmen hâlâ bulamadı.

FUAT AVNİ: BU BİR ŞAKA MI?

Zaman gazetesinin haberine göre, kendisinin 'yılın kişisi' seçildiğini, gazetedeki haberden önce Twitter üzerinden "direkt mesaj" (DM) ile öğrenen Fuat Avni'nin Today's Zaman editörlerine tepkisi ise ilginç olmuş. Fuat Avni, editörlere cevabi mesajında, "Yılın adamı mı? Bu bir şaka mı?" ifadesini kulllanmış.

FUAT AVNİ CEMAAT'İN İSTİBARAT ÖRGÜTÜ MÜ?

Milliyet gazetesine konuşan istihbarat uzmanı Cahit Dilek'e Fuat Avni'ye ilişkin çarpıcı iddialarda bulunmuştu:

"Fuat Avni'nin kim olduğunu soranlar, çok saf olanlar dışında, Fuat Avni'nin bir kişi değil, bir örgüt olduğunu bilmektedirler. Diğer bir ifade ile Fuat Avni, Gülen cemaatinin 'istihbarat örgütü'nün adıdır.

Bu 'örgüt'ün iki kanadı olduğu anlaşılmaktadır. Birinci kanadı AK Parti içinde derine gömülmüş ve AK Parti-Cemaat ilişkilerinin en iyi olduğu günlerde de bu günleri düşünerek Gülen Cemaati'ne yakınlığı dışa vurmamış AK Parti'nin beynine yakın politikacılar ve bürokratlar oluşturmaktadır.

Diğer kanadı ise güvenlik bürokrasisi içinde Gülen cemaatinin en güçlü olduğu dönemlerde dahi kimliklerini dışa vurmayan polis / istihbaratçı / askerler teşkil etmektedir. Fuat Avni örgütün gücünü hâlâ koruduğunu son operasyonu haber vererek ortaya koymuştur...."

YORUMLAR 16
  • m.akif yeniçeri, 9 yıl önce Şikayet Et
    demekki fuat avini dedikleri doğruymuş kendi ağzınızla söylüyorsunuz devletin gizli bilgilerini Twitter'dan ifşa eden diyorsunuz korkmayın titreyin fuat avni hepimiziz derlerse şaşırmayacağım
    Cevapla
  • hamza kurt 9 yıl önce Şikayet Et
    kalemine sağlık madem fuat avi doğru söylüyor bunda gocunacak bir şey yok
    Cevapla
  • vatansever yurttaş 9 yıl önce Şikayet Et
    benim ülkemi, vatanımı hakkını aradığını sanarak dünyaya rezil etmeye çalışan, ona zarar vermek icin elinden geleni yapan, her fırsatta kinini kusacak yer arayan "yapı"lar; hiç merak etmeyin, elbet birgün bulacaksınız hakettiğiniz cezayı hem bu dünyada hem de öteki tarafta...
    Cevapla
  • KKB 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim köyde güzel bir söz vardır...KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR!!!!
    Cevapla
  • bawer 9 yıl önce Şikayet Et
    fuat avni akp nin siyasetçilerin çocukları akrabaları olmadığı ne malum.. özellikle akp nin herşeyini bilen
    Cevapla
  • behlüldane 9 yıl önce Şikayet Et
    bozacının şahidi şıracıymış..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi