HDP heyeti Öcalan'a anket götürdü

HDP İmralı heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan ile dün görüştü. Heyet, Öcalan'a HDP'nin seçim anketlerini gösterdi.

HDP heyeti Öcalan'a anket götürdü
HDP heyeti Öcalan'a anket götürdü
GİRİŞ 10.01.2015 11:18 GÜNCELLEME 10.01.2015 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile Öcalan arasında, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler ve HDP’nin parti olarak seçimlere girip girmemesi konusu, kapsamlı olarak ele alındı.

Heyet tarafından Öcalan’a kamuoyu araştırma şirketlerine yaptırılan son üç aydaki anket sonuçları da aktarıldı.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre, sürecin gidişatının seçim üzerindeki etkisi konusunda da Öcalan’la heyet üyeleri arasında detaylı değerlendirme ve analizler yapıldığı öğrenildi.

Görüşmede ayrıca İmralı’da müzakerelere geçilip geçilmediği, devlet yetkilileri ile yapılan görüşmenin hangi aşamada olduğu ve görüşmelerin bundan sonraki aşamaları hakkında Öcalan’dan bilgi aldı. Heyet Cizre’de yaşanan ve bölgede boyutlanan olaylar ve bu olaylarda yaşamını yitirenlere yönelik de Öcalan’ı bilgilendirdi.

HDP’nin parti olarak seçimlere girmesi yönünde bir süre önce görüş belirten Öcalan’ın, heyet üyeleri ile ileriki tarihlerde yapacağı görüşmelerde anket sonuçlarına bakarak HDP’nin parti olarak seçime girip girmemesi yönünde yeni bir değerlendirme yapacağı kaydedildi.

Heyete dahil olması beklenen Demokratik Özgür Kadın Hareketi aktivistlerinden Ceylan Bağrıyanık’ın genişletilmiş heyete dahil edilip edilmediği, dün İmralı’ya giden heyetin içinde yer alıp almadığı konusu netlik kazanmadı.

YORUMLAR 1
  • Ne Zaman Başlayacak Barış Süreci. 9 yıl önce Şikayet Et
    Barış Süreci Ne Zaman Başlayacak? Şırnak Hakkari"ye Gelmedi de. Neyse niyetiniz karşılıklı Halka açıklayında bilelim...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti