Davutoğlu: Kimse Peygamberimize hakaret edemez

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa havalimanında açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: Kimse Peygamberimize hakaret edemez
Davutoğlu: Kimse Peygamberimize hakaret edemez
GİRİŞ 15.01.2015 09:38 GÜNCELLEME 15.01.2015 10:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İkili görüşmeler yapacağız. Açılacak fasılaları konuşacağız. Akşam Belçika'da vatandaşlarımızla buluşacağız.

Soru ve Cevap

- Karikatür olayında mahkeme kararı var. Cumhuriyet gazetesi matbaasına denetleme için neler diyeceksiniz?

''KİMSE PEYGAMBERE HAKARET EDEMEZ''

Dünyanın neresinde olursa olsun terör olaylarına karşıyız. Paris'teki yürüyüşe katıldık. Tavrımız bellidir. Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü değildir. Alemlere rahmet olarak gelmiş Hz. Peygamberimize hakaret özgürlük değildir. Bunu birileri basıyorsa bu tahriktir. Kendisine yapılan hakareti hoş gören insanlarımız Peygamberimize yapılan hakareti hoş görmez. Bu ülkede Hz.Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz.

Bu yaptıkları işte başka bir hesap var mı? diye düşünüyoruz. Peygamberimizi kamyonete bindiren paralel çetenin de bu hakarete destek verdiklerini görüyoruz. Gelin bize saldırın diye tahrik oluşturuluyor. Kimse Peygamerimize hakaret etme alçaklığını yapamaz.

Türkiye'deki makul bir gazeteci Hz. Peygamberin ne anlama geldiğini, toplumda nasıl karşılığı olduğunu bilir.

- İsrail Başbakanı Netenyahu Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine yahudi karşıtı dedi. Liberman da "Zorba "dedi. Neler söyleyeceksiniz?

Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu doğrudur. İsrail Başbakanı orada da yalnızları oynamıştır. Paris'teki saldırıyı yapanlarla plajda çocukları öldüren, evleri bombalayanlar, açık sulardaki sivil bir gemiye saldırıp vatandaşlarımızı öldürenler aynıdır. Liberman'ı kale bile almıyorum. Zorba ancak kendileridir.

- Cizre için seçilmiş bölge diyorlar. 12 yaşında öldürülen bir çocuk var Çözüm sürecini baltalamak isteniyor diye haberler çıktı. Neler söyleyeceksiniz?

Vatandaşlarımızı sukunete davet ediyorum. İçişleri Bakanımızla konuştum. Polis tarafından atılan fişek yok. Birileri provokasyon peşinde. Cizre için tüm tedbirlerin alınması talimatı verdik.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    birakin Basbakani, her Ummed icin gecerlidir bu? bugun bu olaylara sesini cikartamayan Umemd, yarin Huzuru Mahserde En sevgilinin yuzune nasil bakacak?
    Cevapla
  • Kimse bu ülkede Peygambere hakaret edemez 9 yıl önce Şikayet Et
    Ama mesela fransada edebilir. Onu tahrik için öldürebilirler, biz de cenazesinde yürürüz. İşte istikrarlı devlet adamı. tayyip Bey'i aratmıyor maşallah
    Cevapla
  • k.maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    islama dine müslümanlara helede peygamberlere saldıranlar hakaret eden allah c.c o anda belasını versin inş. amacına ulaştırmasın yazan eli tutlsun konuşan sesi ksılsın düşünen beyni imha olsun rabbim yanlışımız varsa affeyle artık daynamaz olduk müslümanlara islama yapılan haksızlıklara saldırılarar rabbim sana havale ediyoruz
    Cevapla
  • Sezar 9 yıl önce Şikayet Et
    Tövbe haşa " bakara - makara " cılara ne yaptınız merak ettim.
    Cevapla
  • Geveri 9 yıl önce Şikayet Et
    Mü'minin mü'minden başka dostu yoktur. Bunu anlamak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor