Atalay: İslam kimliğiyle İslam'a zarar veriliyor

AK Parti sözcüsü Atalay, terörün herhangi bir dinle, özellikle de İslam'la terörün irtibatlanmasının çok yanlış olduğunu söyledi ve uyardı:

Atalay: İslam kimliğiyle İslam'a zarar veriliyor
Atalay: İslam kimliğiyle İslam'a zarar veriliyor
GİRİŞ 16.01.2015 14:27 GÜNCELLEME 16.01.2015 14:27

Ak Parti Genel başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, "İslam ve Müslüman kimliğiyle bu terör olaylarını yapanlar en çok İslam'a ve Müslümanlara zarar verdiler ve veriyorlar" dedi.

AK Parti Kırıkkale il binası önünde partililerce karşılanan Beşir Atalay, daha sonra basın mensuplarına gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"EN ÇOK İSLAMA VE MÜSLÜMANLARA ZARAR VERİYORLAR"

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyleyen Atalay, şöyle devam etti: "Terörün herhangi bir dinle, özellikle de İslam'la irtibatlanması çok yanlıştır. Bunu her zaman vurguladık. İslam ve Müslüman kimliğiyle bu terör olaylarını yapanlar, en çok İslam'a ve Müslümanlara zarar verdiler ve veriyorlar. İslam; barış, selam dinidir. AK Parti olarak Türkiye'de bütün hakların, sorunların ancak demokrasi ve hukuk içerisinde siyaset yaparak alınacağına ve çözüleceğine iyi bir örneğiz. Özellikle hiçbir yerde şiddetle bir şey elde edilemeyeceğini tekrar ifade etmek istiyoruz. Bu konunun İslam dünyasına ve Türkiye'ye, Avrupa'ya yansımaları var. Avrupa'da Müslümanlara, camilere yönelik tehditler var. Fransa Cumhurbaşkanı ve hükümeti doğrusu konuyu iyi yönetiyor. Bunu takdirle karşılamak lazım. İslamafobi ile ilgili de koruyucu yasaların olması yönünde teklifler geliştirdi. Bunu çok önemli görüyoruz. Avrupa ülkelerinde bu bir sorundur" dedi.

"TÜRKİYE'DE İZİN VERMEYİZ"

Atalay açıklamasının devamında, "Peygambere hakaret ve alay edilmesi, karikatür ve resminin çizilmesi gibi herhangi bir faaliyete Türkiye'de izin vermeyiz. Bunu yapmak sadece provokasyondur. Müslümanların ileri tepkisini çekmek için yapılan tahriklerdir. Başka bir şey değildir. Herkes bilir Türkiye'de. İslam dininde, Müslümanlar arasında Peygamberin resmi, karikatürü çizilmez, görüntüsü yoktur. Bu konuda emniyetimiz iyi tedbirler almıştır ve hamdolsun vatandaşımız bu tür provokasyonlara karşı daha tedbirlidir. Üzücü bir şey olmamıştır" dedi.

"TÜRKİYE TUTARLI POLİTİKA İZLEMEYE DEVAM EDECEK"

Terörün her türlüsüne karşı tepkilerini göstermeye devam edeceklerini kaydeden Atalay, şunları söyledi: "Dünyanın her yerinde bu yöndeki tahrikler artıyor. Genel olarak Türkiye açısından şunu söyleyeyim. Türkiye, hükümet ve parti olarak bu konularda çok tutarlı bir politika izliyoruz. Her türlü inancın, ibadetin önü açık, özgürlüğü var. Her türlü kıyafetin, düşüncenin özgürlüğü var. Bu konuda Türkiye'de hiçbir sorun yok. Bunların önünü biz açtık. Bunların istismar edilmesi de düşünce özgürlüğüyle falan ilgisi yoktur. Bu derginin ve Türkiye'deki bir gazetenin yaptığı da düşünce özgürlüğüyle ilgisi yoktur. Hamdolsun bu terör olayına karşı tepkimizi gösterdik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Paris'teki yürüyüşe katıldı. Türkiye'nin katılması önemliydi. Yürüyüşten sonra Fransa ve Avrupa basınında yer alan konu Başbakanımızın katılması oldu. Türkiye her seviyede tepkisini gösterdi. Bundan sonrada terörün her türlüsüne karşı tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Ancak dini hassasiyetleri de rencide ettirmeyiz. Onları da korumaya devam edeceğiz. Biz muhafazakar bir hükümetiz, partiyiz. Değerlerimiz bizim için önemli. Hem düşünce özgürlüğü, hem de değerlerimizin korunması yürüyecektir. Bu konudaki hassasiyetimizi bir kez daha ifade etmek isterim."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi