Ala: Politikalarımızı torpillettirmeyiz

İçişleri Bakanı Ala, "Ne PKK’nın provokasyonuna izin veririz ne de paralel çetelerin politikalarımızı torpillemesine izin veririz" dedi.

Ala: Politikalarımızı torpillettirmeyiz
Ala: Politikalarımızı torpillettirmeyiz
GİRİŞ 18.01.2015 19:08 GÜNCELLEME 18.01.2015 19:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BU KADAR İHANET OLUR MU?

Ak Parti Erzincan 5’nci Olağan İl Kongresinde konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, kimseye papuç bırakmayacaklarını vurguladı.

Güneydoğu’da milletin çözüm sürecinin olmasını istediğini bildiren Ala, "Millet bu mesele çözülsün diyor. Tam böyle bir kere daha çok önemli kararlar alınacak, açıklamalar yapılacak olaylar başlıyor ve olaylarda bazı bu paralel çete üyeleri gördünüz, televizyonlarda gösterdi, devletin kendi polis araçlarını, sivil plakalı polis araçlarını yanan aracın üstüne atıyor ki yansın. Ya bu kadar ihanet olur mu? Ben oradaki safiyane, orada bulunan kardeşlerime de sesleniyorum. Bu bir örgüt haline dönüşmüş ve suç işliyor. Çekilin onların arasından, terk edin ve kendinize çeki düzen verin. Yazıktır, günahtır. Bakıyorsunuz o bölgede aynı gün o olaylar oluyor bazı güvenlik güçleri gitmiş rapor almışlar bir günlük, iki günlük. Kardeşim sen bana, sana zaten o bölgede lazımsın. Yüzlercesi, onlarcası... Soruşturma açıyoruz hepsine. Artık daha önceki gibi 90’lı yıllarda, 80’li yıllarda devletin kendi maaşlı memurları siyasi otoriteye ve hükümete karşı onu zora sokacak torpillemeler yapınca derhal vaziyet ediyoruz ve görevden alıp soruşturmayı açıyoruz. Hiç onu da fırsat vermeyiz. Biz ne PKK’nın provokasyonuna izin veririz, ne de devlet içinde çöreklenmiş bazı çetelerin, o paralel çetelerin bizim politikalarımızı torpillemesine de izin vermeyiz.

Dün bir ilde yine aynı şekilde torpilleme oldu ve bu polislerin görevden alınarak soruşturma açıldı. Bu kadar açık net söylüyorum. Herkes adam gibi işini bilecek, işini yapanla bizim hiçbir işimiz olmaz. Kurallara uyan, amirini, memurunu bilenlerle işimiz olmaz ama kim ki paralel başka yapılardan talimat almaya başlar ve devletin ortaya koyduğu politikaları ve kanunlarını, kurallarını çiğnemeye yeltenirse karşısında devletin yaptırımlarını bulur" diye konuştu.

"PEYGAMBERİMİZE HAKARETE KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bakan Ala son günlerde Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlere de değinerek konuşmasını söyle sürdürdü: "Hz. Peygamberimize hangi hakaretler yapılmış onu biliyorsunuz. Bizde Türkiye’de böyle bir şeye kesinlikle izin vermeyeceğiz, bunun gereği olarak bazı tedbirler aldık. Başka türlüsü düşünülebilir mi? O zaman bizim bu işi yapmamızın anlamı yok. Yani bizim canımızdan, aziz bildiğimiz Hz. Peygamberimize göz göre göre hakarete izin verilebilir mi? O zaman bu işi neden yapalım. Bunu terörü ilk anda şiddetle reddettik. Ama o terörü reddederken bu konudaki en üst düzey hassasiyetimizi çünkü yeryüzünde ondan daha değerli bir varlığımız yok bizim. O’na da dil uzattırmayız, O’na da el uzattırmayız. Bu kadar açık. Bunun için polisimiz tedbir aldı böyle bir hakaret olamasın diye önden tedbir aldı bu paralel medya, bu paralelciler utanmadan, arlanmadan dünyaya şu yayını yaptılar, Türkiye’ye de yaptılar, Dünya’ya da yaptılar. Türkiye’de polis gazete bastı, gazeteyi biliyorsunuz, gazeteyi bastı dedi fikir özgürlüğü yok. Ben ne söyleyeyim arkadaşlar."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel çeteler karşısında iyisiniz sayın bakan..ama pkk için aynı şeyi söylemek zor..müsamahakar davranıyorsunuz pkk ya..niye?
    Cevapla
  • Dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslan Bakanım. Senin sayende vatan hainleri ortaya çıkıyor. Sen ortaya çıkınca hepsi kaçacak delik arıyor. Yiğit Adam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu