Demirtaş: Zihinlerdeki barajı yıkın!

Selahattin Demirtaş, seçim barajına ilişkin "Zihinlerdeki barajı yıkın. Göreceksiniz meydanlarda barajlar sizin selinize dayanamayacak" dedi

Demirtaş: Zihinlerdeki barajı yıkın!
Demirtaş: Zihinlerdeki barajı yıkın!
GİRİŞ 25.01.2015 17:07 GÜNCELLEME 25.01.2015 17:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresinde, teşkilatının yıllardır siyasi mücadele verdiğini söyledi.

Farklı inanç ve kimlikteki herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, birlik ve beraberliğin herkesin daha özgür yaşamasına katkı sunacağını belirtti.

Demirtaş, partisinin Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyindeki halkla el ele vererek mücadele edip, güçlü bir kardeşlik mesajı verdiğine işaret etti.

Ortadoğu'da iki çizginin bulunduğunu öne süren Demirtaş, birisinin IŞİD ve onun temsilcileri diğerinin ise HDP ve halk çizgisi olduğunu savundu.

Demirtaş, kadınlara büyük önem verdiklerini de vurgulayarak, "Analarımız evet demediği sürece, bu topraklar barış yüzü görmeyecektir. Kadınların ve barış analarının öncülüğünde, HDP'yi büyüterek bunu sağlayabiliriz. Öncelikle HDP kadınlara ve analara emanettir" diye konuştu.

Seçim barajı tartışmalarına değinen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bizim baraj sorunumuz yoktur. Baraj zihinlerde, bizim kafamıza zorla kazınmış bir engeldir. Zihinlerdeki barajı yıkın. Göreceksiniz, meydanlarda barajlar sizin selinize dayanamayacak. Halkın, gümbür gümbür gelen seli Kenan Evren'in barajını tarumar edecek. Onun arkasına sığınan AKP'yi de tarumar edecek. Biz inşallah eğer iyi bir sonuç alırsak parlamentoda güçlü bir demokrasi sivil bir anayasa yapmak için de halkımızın hizmetinde olacağız. Bizim bu topraklarda önce barışa ihtiyacımız var. Kardeşliği güçlendirmeye ihtiyacımız var."

Özellikle gençlerden güçlü destek beklediğini anlatan Demirtaş, seçimlerde sandıklara sahip çıkılması yönünde uyarılarda bulundu.

Öte yandan kongreye tele konferans yöntemiyle katılan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim de bölgedeki son gelişmeleri anlattı.

Kongreye HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Altan Tan, İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de katıldı.

YORUMLAR 6
  • joseph alargi 9 yıl önce Şikayet Et
    Baraji yikalim altina siz girin bence müthiş olur.
    Cevapla
  • Mahir 9 yıl önce Şikayet Et
    bence siz zihninizdeki barajı yıkın. bu ülke Kürdüyle Türküyle Lazıyla Çerkeziyle Arabıyla kardeştir ve bütündür. pkk bir terör örgütüdür. Abdullah öcalan örgüt lideri olarak hapistedir.
    Cevapla
  • turann 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru dur herkes kardeştir olmalıdır da,ama eşit bir şekilde.hiç bir kesimin hak hukukunu yemeden.kendi doğrunu kimseye dikta etmeyecek bir şekilde.bence önce sen içindeki fesatlığı pis kinini temizle.tek tip insan bu ülkede yok,bunu kabul edeceksin kardeşim.eski türkiye yani kenan evren türkiyesi yok.
    Cevapla
  • turann 9 yıl önce Şikayet Et
    selo başkan Rabbim yolunu açaçaktır inş.
    Cevapla
  • zihinlerdeki baraji yikinki... 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin abdullah öcalan ciksin disari... toplum bunada hazirmis zaten..
    Cevapla
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    neden çıkacak ?avrupanın yaptığı DOĞUM KONTROL politikasından sonra nüfus yaşlanırken mevcut ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEK İÇİNMİ KATİLİ ÇIKARACAKLAR?RÜYANDA GÖRÜRSÜN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor