İbrahim Kalın'dan ilk kez basın açıklaması

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ilk kez bir basın toplantısı düzenleyip, basın mensuplarına brifing verdi.

GİRİŞ 28.01.2015 15:20 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:33
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda basın açıklaması düzenledi. Gündeme dair konularda açıklamalar yapan Kalın, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir örneğinin Amerika'da gördüğümüz "Beyaz Saray Sözcüsü"nün bir örneği de Türkiye'de hayata geçti.

İşte Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın o açıklamaları:

Burası bir hizmet binasıdır. Burası milletin sarayıdır, milletin temsil edildiği yerdir.

Son olarak Cumhurbaşkanımızın 3 Afrika boynuzu resmi ziyareti vardı. Bu ziyaret çerçevesinde bu ülkelerle ilişkiler ele alındı ve özellikle Somali'deki açlık ele alındı.

2008 yılında Türkiye-Afrika işbirliği zirvesi gerçekleşti. Türkiye'nin Afrika'ya ilgisi bundan sonra da devam edecek.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken yaptığı ziyaret Somali'de bir miladdır. 2011'de yapılan bu ziyaretin meyvelerini gördük.

Somali'de açlık ve salgın hastalıkların durduğunu gördük. Alt yapı, konut ve enerji alanında Türkiye gerekeni yapacaktır.

SOMALİ ZİYARETİ VE KILIÇDAROĞLU’NUN KİTAP İDDİASI
 

Kılıçdaroğlu'nu yine fena kandırdılar

Somali’de Türkiye’nin yardımlarıyla açılan hastanede Cumhurbaşkanımız hastaları da ziyaret etmiştir. Oradaki hasta çocuklara boyama kitabı hediye edildi. Bu kitap üzerinden dün yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığı hepinizin malumu.
Ana muhalefet liderinin böyle bir duruma düşmesi üzüntü verici. Ana muhalefet lideri buyursun Somali’ye gitsin. Türkiye’nin yaptığı yardımların ne anlam taşıdığını kendileri sorsunlar. Bu kitabı da zannediyorum arkadaşlarımız basın mensubu arkadaşlarımıza paylaşacaklar.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ZİYARETLERİ DEVAM EDECEK

9-13 Şubat tarihlerinde Latin Amerika ziyaretleri olacak. Biz Türkiye olarak bu ziyaretleri çok önemsiyoruz. Türkiye G20 dönem başkanlığını almış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde toplanacak zirve öncesi bu tür ziyaretler devam edecek.

Fransa'da yapılan saldırının ardından tüm dünya teröre karşı birlik oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Hollande aradı. Bu vesileyle bunun altını çizmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır yaptığı ırkçılık ve islamofobiaya dikkat çekmektedir. Sayın Hollande tutumu takdire şayandır.

Yunanistan seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikli hedefimiz ikili ilişkilerin geliştirilmesidir.

"ÇANAKKALE'DE BÜYÜK BİR ANMA GERÇEKLEŞECEK"

Çanakkale 2015 için çalışmalar devam etmektedir. 18 Mart ve 24, 25 Nisan günlerinde anma yapılacaktır.

Son zamanlarda artan bir ivmeyle devam etmektedir. Çanakkale Savaşları diğer milletlerin nazarında da önemli.

Bu yıl 100'den fazla devlet başkanı davet edildi. 24 Nisan'da büyük bir törenle bu kutlamaları gerçekleştireceğiz. Çanakkale'nin en önemli ayrıntısı bu savaş sonrası Türkiye'nin savaştığı devletlerle kurduğu ilişkilerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız 2015 yılında bu 5 aylık performansı devam edecektir.

Soru ve Cevap:

- Sayın Cumhurbaşkanı yasama, yürütme, yargı başkanlarıyla bir araya geldi.Anayasa Mahkemesi başkanıyla uzun zamandır görüşmüyordu. Özel bir görüşmesi olduğunu biliyoruz. Neler konuşuldu?

Karşılıklı fikir alışverişinin olduğu bir yemekti.

- Cumhurbaşkanlığı'nın yapısı değişmesi bazı eleştirilere neden olmuştu. Gölge kabine diyenler de olmuştu. Neler söyleyeceksiniz?

"HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANLIĞI ARASINDA TAM BİR UYUM VAR"

Bu yapıyı gölge olarak nitelendirmek yanlış olur. 5 aydır hükümet ve diğer kurumlarla nasıl koordineli bir şekilde çalışılmışsa bundan sonra da böyle devam edecektir. başbakan ve Cumhurbaşkanımız arasında mükemmel bir uyum vardır. Hem anayasal olarak hem de Türkiye sevdalısı iki kişi olarak tam bir uyum vardır.

Bundan sonra da uyum ve koordinasyon devam edecektir. Cuhmurbaşkanın icraya tavsiye vermesi anaysasının 102. maddesince hakkıdır.

"ESED TAM BİR HEZEYAN İÇİNDEDİR"

Çözüm süreci ve paralel yapı Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle durduğu iki konudur.

- Esed'in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleri için neler diyeceksiniz?

Suriye'de Esed rejiminin bittiği herkesin malumudur. 5 milyon mülteci ve yüzbinlerce insanın katili birinden bashediyorsunuz. Esed'in kendi meşruiyetini kaybettiğinin göstergesidir. Böyle bir rejimin başındaki kişinin 1.7 milyon Suriyeli'ye bakan Türkiye'ye laf söylemesi hezeyandır. Türkiye Suriye için çözümü ortaya koymuştur.

"SÜLEYMAN ŞAH DA İKMAL SORUNU YOK"

- Metehan Demir Süleyman Şah türbesiyle ilgili orada askerlerin 11 aydır değişmediği ve ihtiyaçların karşılanmadığı iddiasını ortaya attı

Şu ana kadar ikmal konusunda sorun çıkmadı. IŞİD gibi bir örgütün orada olmasına rağmen bir askerimizin burnu daha kanamadı. Bu tür açıklamaların yerine resmi kurumları dinlerseniz daha iyi edersiniz.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇALIŞMALARI VAR"

- Sayın Cumhurbaşkanı tek başkanlık sisteminden bahsetti. Böyle bir çalışma var mı?

Bu kendisinin belediye başkanlığı döneminden beri uygulamak istediği bir şey. Tek başkanlık sistemi derken şöyle: Tek bir meclisin mi olduğu? Tek kamaralı mı? Türkiye'de bunların tartışılması demokrasi açısından iyidir. Bu tür çalışmalar var. sivil toplum kuruluşları bunları inceliyor.

"KÜBA'DA CAMİ TEMELİ ATILMAYACAK"

- 13 başkanlığın isimlerini bizimle paylaşır mısınız? İbrahim Saraçoğlu'nun danışman olduğu doğru mudur? Küba ziyaretinde cami temeli atılacak mı?

İbrahim Saraçoğlu evet başdanışman olarak atandı. Küba'da cami temeli atılmayacak.

Başkanlıklar konusuna gelince: Kanunlar ve kararlar, Hukuk, Güvenlik poltikaları, Sosyal ve Kültürel işler, Bilgi teknolojileri, İdari ve mali işler, İnsan kaynakları, Güvenlik işleri.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İL ZİYARETLERİNE BAŞLAYACAK"

- Cumhurbaşkanımız teşekkür ziyaretlerine ne zaman başlayacak?

Halkla olan teması devam etmektedir. Yurt içi ziyaretleri planlanıyor. Kendisine oy veren vermeyen herkesle il toplantısı yapacaktır.

Son olarak 25 Ocak Tahrir devrimi nedeniyle barışçıl gösteriler düzenlendi ama yine şiddet uygulandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Darbeci Mısır hükümetini de kınıyorum.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 32
  • Aylin Keş Kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslanim MacKaine. Anladin sonunda stratejik derinlikleri. Bir turk dunyaya, bir davutoglu galaksiye, bir tayyip herkese bedeldir... duymayanlar duysun. receeep tayyyyyyip erdogan, recep tayyip erdogaaaaannnn
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    sen adresini karistirmisin galiba. cok fazla acilma yoksa galakside kaybolursun. zaten adresini bile sasiriyorsun. ayrica o söyledigin sloganlar sirk sayilir. dikkatli ol !!
    Cevapla
  • Kazım 9 yıl önce Şikayet Et
    Yine herşeyi paralel ve FG ye bağlamışsınız. Sizi zavallılar...
    Cevapla
  • SimAK 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sistemi Türkiye'yi bir Mısır, bir Suriye haline getirir. Ne sosyal olarak, ne de kültürel olarak Türkiye başkanlık sistemine hazır değildir...
    Cevapla
  • ofli 9 yıl önce Şikayet Et
    ne varmis adamin tipinde ?? siz kendi tipinize bakin önce adamin kim oldugunu bile bilmiyorsunuz konusuyorsunuz cok degerli bir isimdir kendisi ibrahim kalin bey kaldiki zaten lazim olanda zekasin mankenlik yapmicak zaten fakat ioinde hicbir sorunda yok siz kendinize bakin
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devlet başkanınzı korusun inşALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?