Atalay'dan başkanlık sistemi açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, başkanlık sistemi taslağıyla ilgili konuştu.

Atalay'dan başkanlık sistemi açıklaması
Atalay'dan başkanlık sistemi açıklaması
GİRİŞ 29.01.2015 19:24 GÜNCELLEME 29.01.2015 21:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, bazı gazetelerde yer alan, "partisinin seçim beyannamesinin en önemli vurgusunun, başkanlık sistemi olacağına" yönelik haberlere ilişkin, "Bunların hiçbirisi şu anda gerçeği yansıtmıyor. Seçim beyannamemizi şu anda heyetlerimiz çalışıyor. Bittikten sonra genel başkanımıza sunulacak, kendi kurullarımızda görüşülecek" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 6
  • dikkat 9 yıl önce Şikayet Et
    akp'nin bu konuyu iyi calismasi gerek, baskanlik sistemi oy getirmez goturur.. sahsen kuruldu kurulali her secim/referandum akp ne dediyse ona oy veren bir vatandas olarak, baskanlik sistemine yonelik bir referandumda karsi oy kullanacagim.. Turkiye'nin problemi parlamenter sistem degil, sistemsizlik ve kisilerin sistemsizlikten kar elde etmeye calisacak kadar yozlasmasi.. baskanlik sistemi bu duzeni ancak artirir azaltmaz..
    Cevapla
  • sistem 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin kalkınmasını istiyorsak başkanlık sistemı şart ,her zaman tek partili iktidar olmayabilir ,allah korusun bir seçimde halkımız hata yapar koalisyon olursa çok değil bir yıl içinde ne sağlık kalır ne ulaşım 2001 lere tekrar geri doner,imf den talimat almaya başlarız
    Cevapla
  • merak 9 yıl önce Şikayet Et
    merak ediyorum arkadasim baskanlik sistemini ne kadar biliyorsun? meclis butceyi onaylamadi mi baskan nasil yonetecek ulkeyi? senin dedigin kaos baskanlik sisteminde cok daha mumkun.. obama kongreyi kaybetti, sap gibi kaldi suan onumuzdeki 2 yil icin. bu didsmelerden amerika yerelde sikinti yasamiyor cunku eyaletlerin butceleri ve yonetimi bagimsiz, ama federal konularda iki senede bir sistem islemez oluyor.. TR'de hic islemez o sistem.. Hep boyle mi gidecek saniyorsunuz, RTE & hic aksi tavir almayan partisi seklinde??
    Cevapla
  • Dost 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sisteminin artıları olduğu gibi eksileri de var. Bu eksilerle seçimi kaybedebilirsiniz. Halk sizi desteklediği halde Sırf Başkanlık Sistemini istememesinden dolayı seçimler istediğiniz gibi gitmeyebilir.
    Cevapla
  • halil 9 yıl önce Şikayet Et
    Karsiyim bu sisteme.. caktirmadan guneydogu ya ozerklik verebilmek icin turkiyeyi eyaletlere bolme projesi bu.. apo ya verilen sozlerden, cozum surecinin en.buyuk tavizlerinden.. Sirf bu dusunceye guvenoyu vermemek icin bu secimde oy vermeyecegim hukumete
    Cevapla
  • hakikat 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç lafı dolaştırmayın bakanım Başkanlık sistemi artık şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız