Kılıçdaroğlu'ndan yeni bakanlık kurulmalı önerisi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurtdışında yaşayan göçmen ve sorunlarıyla ilgili ayrı bir bakanlığın kurulması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan yeni bakanlık kurulmalı önerisi
Kılıçdaroğlu'ndan yeni bakanlık kurulmalı önerisi
GİRİŞ 30.01.2015 20:09 GÜNCELLEME 30.01.2015 20:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yurtdışı Birlikleri Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP’li milletvekilleri ve davetliler katıldı.

AYRI BİR BAKANLIK OLUŞTURULMALI

Burada katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, yurt dışında oy kullanacak olan Türk vatandaşlarının sorunlarına değindi. "Yurtdışı göçmen ve sorunları ile ilgili ayrı bir bakanlığın oluşturulması gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

KANUN TEKLİFİMİZİ VERDİK

“Şimdi onlar diyorlar ki, ’Bizim de seçme ve seçilme hakkımız olmalıdır.’ Evet onların da seçilme hakkı olmalı. Yurtdışında çalışan işçiler kendi sorunlarını Türkiye’den giden politikacılara anlatıyorlar. Neden gelip parlamentoda anlatmıyorlar? Onların da öyle bir hakkı olmalıdır. Biz CHP olarak yurtdışı seçim çevresi oluşturulması için kanun teklifimizi verdik. Yurtdışı seçim çevresinde seçim yapılmalı ve onlar kendi milletvekillerini seçip TBMM’ye göndermeliler.

SORUNLARA EĞİLMEMİZ VE ÇÖZMEMİZ GERKİYOR

Şimdi bize düşen başka bir görev daha var. Yurtdışı göçmen ve sorunları ile ilgili ayrı bir bakanlığın oluşturulması gerekiyor. Artık yurtdışında çalışan Türkiye kökenli vatandaşlarımızın çok geniş bir portföyü var meslek olarak. Politikacı var, sanatçı var, siyasetçi var, iş adamı var, avukat var, öğrenci var, işçi var. Baktığımız zaman yeniden bu sorunlara eğilmemiz ve çözmemiz gerekiyor. Onun yolu da ayrı bir bakanlık kurarak bu sorunlara daha tutarlı eğilmek.

YORUMLAR 8
  • AHMET TOKKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen ve partin önce bu halkın manevi değerlerine saygı göstermeyi öğrenip iktidara gelsin,sonra bu konuları konuşuruz be,sırası değil şimdi.
    Cevapla
  • Şakir CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu Avrupa Birliği(AB)Habersiz Galiba.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he çarkçı komik dandik :) vesallam
    Cevapla
  • NURİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet montaj işleri bakanlığı kurulsa iyi olur.
    Cevapla
  • Ankara Kulliyesi 9 yıl önce Şikayet Et
    iyide dis isleri bakanligi ve konsolosluklar ne olacak ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...