Davutoğlu: İzmir'e Başbakanlık ofisi açıyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir il kongresinde partililere seslendi.

Davutoğlu: İzmir'e Başbakanlık ofisi açıyoruz
Davutoğlu: İzmir'e Başbakanlık ofisi açıyoruz
GİRİŞ 31.01.2015 15:34 GÜNCELLEME 31.01.2015 15:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu AK Parti İzmir İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. Başbakan burada yaptığı açıklamada "Nasıl Selçuklu’nun ufuk şehri, nasıl Osmanlı’nın merkez limanı İzmir ise Cumhuriyet’in meşalesi İzmir ise Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul’da ofisi var. Seçimden sonra İzmir’de başbakanlık ofisi açıp toplantıları bir kısmını İzmir’de yapacağız" dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Ben İzmir'e dışişleri bakanı olarak geldiğimde şunu dedim: "İzmir bir ufuk şehridir"

"İZMİR'İ AKDENİZ'İN İNCİSİ YAPACAĞIZ"

Caka Bey'le Hasan Tahsin'i ayıramayacaksınız. İşte vatan işte vatan. Vatanın İstiklale kavuşması İzmir'ledir. Akdeniz Türk Gölü olduğunda bütün Akdeniz'e mesaj göndermiş. 19 yy. çağdaşlaşma hareketi başladığında İzmir yine öncülük etmiş. Demokrasimize İzmir hep öncülük etti. İzmir'e 26 milyarlık yatırım yaptık. İzmir'de CHP'nin zaafına rağmen İzmir'i Akdeniz'in incisi yapmaya karar verdik.

"İZMİR'E BAŞBAKANLIK OFİSİ AÇACAĞIZ"

Gelirken bir karar aldım. Başbakanlığın Ankara dışında tek ofisi İstanbul'da var. Seçimden sonra bir ofis de İzmir'e açacağız. Bunu yapış sebebimiz şu: Güzel İzmir'imiz bu yerel yönetimlerden dolayı çok çekti. Ben ayda birkaç günümü İzmir'de geçireceğim.

İzmir bizim için ufuk şehridir. Sembol şehridir. Selçuklu'nun başkentinden doğmuş olan ben Konyalı Ahmet İzmir'i, İstanbul'u birbirine bağlayacağız.

Bazı yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerimizi İzmir'de yapacağız. Ta ki yeni Türkiye'nin yeni İzmir'i olsun.

'İZMİR DÜNYANIN ÖNCÜ KENTLERİ ARASINA KATILACAK'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu açıklaması AK Parti İzmir milletvekilleri arasında da heyecan yarattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Sayın Başbakanımız, Başbakanlık Ofisi'nin açılmasıyla birlikte ayda birkaç gününü İzmir'de geçirecek. Yerli ve yabancı konuklarını İzmir'de ağırlayacak. İzmir, dünyanın öncü kentleri arasına katılacak, değerlendirmesinde bulundu.

SAİT: BU OFİS SADECE BİNADAN İBARET OLMAYACAK

Türkiye'nin Balkanlara, Avrupa'ya açılan kapısının İzmir olduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, " Bu ofis sadece binadan ibaret olmayacak. Başbakanımız bir takım görüşmelerini burada yapacak. Son derece önemli bir müjde. Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin İzmir'e vermiş olduğu değerin bir göstergesi. İzmir'in uluslararası camiada ön plana çıkması adına önemli bir şey. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"2015'TEN SONRA İZMİR DAHA HAREKETLİ VE BEREKETLİ OLACAK"

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "İzmir için 'ufuk şehir' tabirini kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şehrimize verdiği ehemmiyetin bir sonucudur müjde. Bu kararla birlikte 2015'ten sonra çok daha hareketli ve bereketli günler yaşayacaktır, değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR 17
  • bırakın başbakanım 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar köhneleşmiş zihniyetleriyle beraber mutlular bir rakı bardağı bile yeter onlara
    Cevapla
  • Nuanss 9 yıl önce Şikayet Et
    Akp ne kaleleri yikti sen merak etme o kaleleride dumduz ederiz.
    Cevapla
  • kaan levent 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet bu seçimden çok ciddi oy kaybıyla çıkacağını tahmin ediyorum.Erken seçime gidilecek.Yükselme beklenirken erken seçimde oylar bir kez daha düşecek.Şimdiye kadar tüm seçim sonuçlarını tahmin ettim.Oy oranlarında çok ciddi kırılma yaşanacak.Sebebi mi vatandaşı hükümetin kaçak elektrik olayında yalnız bırakması,maaşlarına yapılan 23 liralık zam,milletvekillerine yapılan yüksek zam vb..
    Cevapla
  • rizeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Değmez
    Cevapla
  • Monte Cristo 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanlık sarayı açsanızda İzmir kaledir Diyarbakır kaledir yıkılmaz.
    Cevapla
  • misafir2 9 yıl önce Şikayet Et
    neyin kalesi ne yıkması kardeşim? izmir koca bir kasaba gibi ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar