Bahçeli'den geometrik seçim anlatımı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, milletvekillerine verdiği yemekte geometrik seçim vaadinde bulundu.

Bahçeli'den geometrik seçim anlatımı
Bahçeli'den geometrik seçim anlatımı
GİRİŞ 31.01.2015 19:28 GÜNCELLEME 31.01.2015 19:28
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam partisinin milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi. Daha önce de Cumhurbaşkanı adayı önerisinde bulunurken geometrik üçgen formülü çizerek 'çatı aday' öneren Devlet Bahçeli, benzer bir örnekle geceye damgasını vurdu. Bahçeli, piramit çizerek geometrik seçim vaadinde bulundu.

GELİR DAĞILIMINI PİRAMİTLE ANLATTI

Bahçeli, önce bir piramit çizdi ve gelir dağılımındaki adaletsizliği piramit örneğiyle anlattı. Bahçeli, piramidin tabanındaki geniş kesimin milli gelirden en az payı aldığını, en tepedeki küçük kesimin ise ‘aslan payını’ kaptığını ifade etti.

"BU PİRAMİDİ ELİPSE ÇEVİRMELİYİZ"

Gelir dağılımındaki bu adaletsizliği düzeltmek için çalışacaklarını vurgulayan Bahçeli, piramidin yanına elips çizerek, "Bu piramidi, gelir dağılımının adaletli olacağı bir elipse çevirmek için çalışmalıyız" diye konuştu. Bahçeli, elipsin ortasındaki geniş bölümde, mutlu bir kesimin yer alacağını kaydetti.

YORUMLAR 22
  • Fırtına 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir alemsin bahçeli,bu hesap tutmaz.Çünki,Elips kapalı bir eğridir.Yani halk arasında o'na OVAL da denir.Düz yolda yürümeyi bıraktında eğri büğrü yoldamı yürümeye karar verdin.Böyle bir hesapla ancak sandıkta tam bir O harfi çizer,başladığın noktaya gelirsin...
    Cevapla
  • Şakir CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Genemi.
    Cevapla
  • enes 9 yıl önce Şikayet Et
    Milletle alay ediyor
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    az utanın ya 12 yıldır matematikle yaptınız olmadı türkçeyle yaptınız olmadı tarihle yaptınız olmadı geometride olmycak vazgeçin akp ile başedemezsiniz gerçi size ne desek boş her seçimde mhp gümbür gümbür geliyor bilge lider bahçeli tek başına iktidar mhp geliyor vs vs saçmalıklarını dinleye dinleye gülüyoruz:)
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    bana bir masal anlat devlet başkan İçinde gelir dağılımı olsun:):)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı