Metin Külünk: Terör bir beladır

“Küreselden Yerele Türkiye Grubu”nun düzenlediği “Uluslararası Terörizm Konferansı’nda, terörizm kavramı tüm yönleri ile ele alındı.

Metin Külünk: Terör bir beladır
Metin Külünk: Terör bir beladır
GİRİŞ 31.01.2015 19:36 GÜNCELLEME 31.01.2015 19:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ülkemiz içinde bulunduğu coğrafyanın jeopolitik öneminden dolayı, etnik, ideolojik ve dinsel terörist eylemlere en fazla maruz kalan ülkelerden biri. “Küreselden Yerele Türkiye Grubu” da terörizm kavramının tüm yönleriyle tartışmaya açıldığı “Uluslararası Terörizm Konferansı-Küresel Barışa Bir Tehdit Olarak Terörizm” etkinliğini düzenleyerek tüm bu etkilerin konu edildiği bir platform sundu.

Konferans Koordinatörü, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Konferans Genel Sekreteri, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Ulağlı’nın katılımıyla 31 Ocak 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilen Uluslararası Terörizm Konferansı’nda terörizmin tanımı, olgusu, ülkemiz ve dünya açısından terör eylemlerinin genel bir analizi yapıldı. İslamofobinin de ele alındığı toplantıda ayrıca terörle mücadeledeki stratejiler, istihbarat ve hukuki yapı tartışıldı.

Bilgi, zenginlik ve özgürlük üreten Türkiye için çalışmalarına devam eden  “Küreselden Yerele Türkiye Grubu ve Konferansın Koordinatörü, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, terörün bir bela olduğunu söyledi.

BATI'DAKİ IRKÇI SALDIRILAR...

Külünk sözlerine şöyle devam etti:

“Terör bir beladır, Türkiye olarak bizler de bunun yabancısı değiliz. Terörizm bir amaç değil, belirli bir amacın aracıdır. ABD ve beraberindeki güçler Irak’ta yarattıkları terör dalgasını görmeden sadece IŞİD’i konuşuyorlarsa yanılıyorlar. Tıpkı Fransa’da bir derginin ortaya çıkarttığı ama adına fikir özgürlüğü denilen silahsız terörü görmezseniz, o terörün fitilini ateşlediği Charlie Hebdo saldırısını anlayamazsınız. Sadece son bir yıl içerisinde Batı’da yükselen ırkçılık dalgasının ürettiği terör saldırıları binleri geçmiştir. Terörün ilacı her şeyi açık açık konuşmak, işgalden, sömürüden, insani değerleri hiçe sayan tüm uygulamalardan şiddetle kaçınmaktır. Bugün birileri “islam”ı terör ile aynı kalıplar içerisine sıkıştırmak için yoğun çaba sarf etmektedirler. Bunun bir tek sebebi vardır; çıkarları öyle gerektirdiği içindir. İslam kelime kökeni itibari ile de barış dini olduğunu göstermektedir. Batı öncelikle biz nerede hata yapıyoruz demelidir. Bugün IŞİD ile birlikte savaşanların önemli bir kısmı batıdan oraya gidip onlara katılan insanlardır ve Fransa’da 12 kişinin ölümü gerçekten büyük bir trajedidir.” diye konuştu.

"TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

Terörün kurbanı olan gazeteci Uğur Mumcu’nun sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Külünk, “Terör bir insanlık suçuysa, bu suçu devlet örgütleriyle terör örgütlerinin işlemesi arasında bir fark yoktur, sonuçta yok olan yaşama hakkıdır. Batı, İslam dünyasındaki terör dalgasından, ya da İslam ve terör kelimelerinin bir arada kullanımından hem siyasi çıkar elde etmekte, hem de koca bir toplumu top yekûn mahkum ederek sindirmekte, köşeye sıkıştırmaktadır. Gerek yerel, gerekse küresel grup ve bireysel terörün ana kaynağı ve ateşleyicisi devlet terörüdür”. diyerek konuşmasını tamamladı.

 

YORUMLAR 4
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    Hımmmm bunu nasıl anladın ? ? ? bütün dünya bu söylediklerini bilmiyordu ögrenmiş oldu heheheheh
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    terör ne kadar belaysa ülkemizdeki milliyetçilik kavramı çok daha büyük bir beladır ülkemize yapabileceğiniz en büyük hayır ülkemizdeki milliyetçi tüm kavram ve duygularla mücadele etmektir bence ülkemizin en büyük sorunu bu olmalı ne ordu ne ekonomi nede başka birşey..bunu başardığınızda gönül ve el birliğiyle dünyada hakim güç oluruz bu olmadığında mağlesef bu süreçte helak olacağız.
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    örnek sunduğun için teşekkürler alihan.
    Cevapla
  • alihanli61 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin miliyetin ne aklinsira fetihler yapanlar cedimize hakeret etmekmi amacın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir