Bakan Müezzinoğlu: Afet felakete dönmedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, nehirlerin debisinin artması sonucu taşkının yaşandığı bölgeyi helikopterle inceledi.

Bakan Müezzinoğlu: Afet felakete dönmedi
Bakan Müezzinoğlu: Afet felakete dönmedi
GİRİŞ 04.02.2015 20:23 GÜNCELLEME 04.02.2015 20:23

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, nehirlerin debisinin artması sonucu taşkının yaşandığı bölgeyi helikopterle inceledi.

Müezzinoğlu, 54. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Kestanelik Kışlası'ndan bindiği Skorsky helikopterle taşkın bölgesini havadan gözlemledi.

ÇOCUKLARLA İLGİLENİN TALİMATI

Daha sonra Meriç Nehri'nin taşması sonucu kara ulaşımının kesildiği Karaağaç Mahallesi'ndeki kışlaya inen Müezzinoğlu, taşkın riskine karşı tahliye edilen ailelerin yerleştirildiği okulu ziyaret etti.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çocuklarla sohbet eden Müezzinoğlu, soğuk algınlığı şikayeti olan gençle ilgilenilmesi talimatını verdi.

Sokakları gezerek vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Müezzinoğlu, bir kahvehanede vatandaşlara seslendi.

"AFET FELAKETE ULAŞMADI"

Müezzinoğlu, suyun hem bereket bazen de felaket ve afet olabildiğini söyledi. Afetin, "ne mutlu ki" felaket boyutuna ulaşmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Meriç Nehri'nin kumunun temizlenmesi, by pass kanalı ve Çömlekköy barajlarının yapılacak olması önemli adımlar. Meriç Nehri'nin taşkın süreçlerine baktığımızda kayıtlı sistemde 2 bin 250'leri bulan debi artışını ilk kez yaşıyoruz. Pazartesi sabahından bu yana 2 binlerin üzerine yükselen debi artışını yaşadık. Karaağaç Mahallesi'nin en temel sorunu debi arttığı zaman şehirle ulaşımın bitmesi. En geç 4 - 5 ay içinde Karaağaç Köprüsü bittiğinde bu problem çözülmüş olacak."

"MERİÇ NEHRİ TEMİZLENECEK"

Müezzinoğlu, Meriç Nehri'nin yatağının temizlenmesiyle ilgili Yunanistan ve Türkiye arasında bir türlü protokol imzalanamadığını söyledi.

Acil olarak aralık ayındaki taşkın sürecinde, Meriç Nehri'nin Edirne'deki 12,5 kilometrelik yatağının temizlenmesi kararının alındığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Kumu da İstanbul'a nakledilecek. Kumun, Devlet Demir Yollarıyla transferinde ciddi bir maliyet olduğunu gördük. Bakanlar Kurulu'nda Devlet Demir Yolları'nın taşıma ücretini yüzde 50 indirilmesiyle ilgili görüşme yapıldı. Karar imzada. Pazartesi günü de imzadan çıkacak. Nehrin kum temizliği de sürekli yapılacak."

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı