Başkan Özhaseki gözyaşlarıyla veda etti

Milletvekili aday adayı olmak için başkanlıktan istifa eden Mehmet Özhaseki gözyaşlarına hakim olamadı.

GİRİŞ 10.02.2015 16:33 GÜNCELLEME 10.02.2015 16:45
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Özhaseki belediye çalışanlarına veda ederken duygusal anlar yaşadı. Uzun süre çalışanlar tarafından alkışlanan Özhaseki'nin özellikle çalışanlardan ve ailesinden helallik istediği esnada konuşmakta zorluk çektiği görüldü.

Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, bugün "yeni bir menzile yol alışın ve yeni bir başlangıcın" arifesinde bulunduğunu söyledi.

"Besmele çekerek, şeytan kovalayarak, fatihalar okuyarak" yoluna devam edeceğini ifade eden Özhaseki, "Dost elinden, davamızın liderinden, partimizin genel başkanından ve genel merkezinden 'gel' denildi. İl teşkilatımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız istisnasız 'evet gitmelisin' dediler. İstişare ettiğimiz güzel insanlar hep 'git' dediler. Anket yaptırdım, Kayseri halkı çok büyük bir ekseriyetle 'hizmete Ankara'da devam' dedi. Bu soruya müspet cevap vermek, bana yakışanı yapmaktı, yaptım da..." diye konuştu.

 "Ahlaksızca iftira atmaya devam edenlere hakkımı helal etmiyorum"

Hak etmedikleri bir çok iftiraya maruz kaldığına dikkati çeken Özhaseki, belirli merkezlerden durmadan iftiralar ve kendisinin bile şaşırdığı dedikodular üretildiğini ama bunların hiçbirinin aslının çıkmadığını aktardı.

Bu iftiralarla yıpratılmak istendiğini kaydeden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İftira atanlar da söylediklerinin yalan olduğunu biliyorlardı ama beni yıpratmak, ekibimin moralini bozmak istiyorlardı. Aslında bunlara inanarak tekrarlayanlara, hatta gıybet edenlere hakkımı helal ediyorum ama dedikodu üretim merkezlerinde bilinçli olarak dedikodu üretenlere hakkımı helal etmiyorum. Hele hele malum bir parti merkezinde üretilip, servis edilen son birkaç yıldır kamuoyunu meşgul eden, biri bitmeden diğerine sarıldıkları yalanlarla, hayasızca, ahlaksızca iftira atmaya devam edenlere asla hakkımı helal etmiyorum. Onları adaletine sonsuz inandığım, güvendiğim Allah'a havale ediyorum."

İşte o anlar: 

YORUMLAR 54
  • Hakkı Afşaroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Özhaseki tahmin ediyorum.Kalkınma bakanı olacak.Sadece milletvekili olacağım diye istifa ettiğini düşünmüyorum.
    Cevapla
  • burhan 9 yıl önce Şikayet Et
    hasekının kıymetını izmıre gelsenın anlarsınız
    Cevapla
  • Turgay 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendisine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yakışır. Kayseri'ye çok hizmet yaptı.
    Cevapla
  • memura cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    belediye başkanları memur değildir, istifadan sonrada dönemezler geri.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ne hizmet yapmış bir kaç şehir gezde Gör ne hizmet yapmış şehir adında bir çok köy varken Kayseri Işıl Işıl şehir Işıl Işıl uzaktan sallamakla olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!