Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık sistemi şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da toplu açılış töreninde konuştu ve başkanlık sisteminin zorunlu olduğunu söyledi.

GİRİŞ 20.02.2015 14:31 GÜNCELLEME 20.02.2015 15:45
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış töreninde Elazığ'da önemli açıklamalarda bulundu.  Erdoğan bu sistemin artık dar geldiğini ve başkanlık sistemine geçmenin şart olduğunu söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Buradan merhume Fidan Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin.

11 ay sonra Elazığ'a geldim. Elazığ geliştikçe gelişiyor. Tüm bu eserleri kazandıranlara teşekkür ediyorum.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİ"

Bizim milletimiz ağaçtan çıkmış bir millet değil. Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız boşuna orada durmuyor. Bizim kurumlarımız Cumhuriyet'in ilanıyla kurulmuş değildir.

Dünyayla beraber Türkiye'de değişiyor. Bizim görevimiz Türkiye'yi daha ileri götürmektir.

Değişim hayatın bir gerçeği, bu sistem Türkiye'ye artık dar geliyor. Türkiye'yi ileri götürecek sistem: Başkanlık sistemidir.

"BU SİSTEM YAMALI BOHÇA"

Bu ülke 367 garabetini yaşadı. Sizler de 10 Ağustos'ta egrekli cevabı verdiniz.

Meclis'teki şu hale bak. 1960'ta getirilen yasalarla ne oldu? 15 günde bir hükümet değişiyordu.

Şu andaki sistem yamalı bohça. Bundan bir şey olmaz. Benim milletime yeni Anayasa sözüm var.

400'Ü VERİN YENİ TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE KURALIM

Yüzde 60 çoğunluğa sahip olmamıza rağmen dedik ki her parti eşit şekilde temsil edilsin. Partimizin 300'den fazla vekilimiz vardı biz 3 kişiyle temsil edildik o komisyonda 30 vekili olan da 3 kişiyle temsil edildi. Derdimiz üzümü yemekti, bağcığı dövmek değil. Bizim dışımızdaki 9 vekil haricindeki biz 3 konuş konuş bir yere varamadık. 60 Madde çıkardık kendileri teklif etti çıkaralım dediler hadi dedik olmaaaaz dediler. Biri çıkıp mızıkçılık yapıyor. Şimdi diyorum ki 400'ü verin yeni Türkiye'yi kuralım, yeni anayasayı yapalım, Başkanlık sistemini kuralım, çözüm sürecine koşalım. Bunu başarmamız lazım.

"SEN KİMSİN BİZİ YASAKLAYACAKSIN?"

Şimdiye kadar taş üstüne taş koymayanlar bu ülkenin Cumhurbaşkanına konuşma yasağı getirmek istediler. Sen kimsin yahu? Kimsin sen?

Bizim önümüzü kesecek bir yiğit görmedik. .Kafamda da kaklibmde de büyük Türkiye hedefleri var. Bugün varız yarın yokuz ama bu millet ilelebet var olacaktır.

ASLIN TERCİHİ ORTADA İKEN, VEKİLİN SÖZÜNE BAKILMAZ

Bir değişim, sistemde bir güncelleme yaptılar. ABD'nin demokrasisi ileri mi ileri, ekonomi ileri mi ileri hangi sistem var Başkanlık sistemi. Biz illa onu almak durumunda değiliz. Bir arı gibi her çiçekten nasibimizi alırız ondan sonra da kendi başkanlık sistemimizi yaparız. Geçmişte Rahmetli Özal başkanlık sistemi dedi, Demirel Başkanlık Sistemi dedi, Rahmetli Türkeş Başkanlık sistemi dedi ardından gelenler inkar ediyor. Rahmetli Yazıcıoğlu, Erbakan başkanlık sistemi diyordu. Gerçi şimdi onların mirasına oturduklarını iddia edenlerin bir kısmı çark ettiler, tam tersini savunuyorlar. Aslın tercihi ortada iken vekilin sözüne bakılmaz. Buna rağmen bu konuda şuanda malesef arzu edilen ilerleme yok fakat halkta var. Ne güzel söylemiş Elazığ'lı kardeşim 'Tandır sıcakken ekmek tutar'. Evet demir tavında dövülür. Bize sadece hakaret, iftira demogoji yapıyorlar. Neymiş diktatörlük, padişahlıkmış. Bunların hepsi boş laf. Selin ağzı tutulur, elin ağzı tutulmaz. Baraj yaparsın bend yaparsın selin ağzını tutarsın bunlarınkini tutmak mümkün değil. İş yok sadece laf var laf. Onun için biz teklifimizi milletimize yapıyoruz, Gakkoşlara yapıyoruz. Biz dilekçemizi millete veriyoruz. Kabul ederse başımız gözümüz üstünde yeri var.

Gakkoşların sayesinde Elaziz'e terör uğramadı ama çevresi yangın yeriydi. Tüm çabalarımız analarımızın feryatlarıyla yüreğimiz dağlanmasın.

"PANTOLON YERİNE ETEK GİYMİŞLER"

Bölücü terör örgütü ve onun siyasi uzantısı partinin neler yaptığını gördünüz değil mi? 6-7 Ekim'de  çok afedersiniz pantolon yerine etek giydirmişler, güya tanınmayacaklar. Molotofla araçları yakıyorlar, dükkanları yakıyorlar. Utanamdan sıkılmadan buna da özgürlük diyorlar.

Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir. Baskı ile şiddet ile kimse bir şey elde edemez.

Meclis'te yapılanlara bakın. Meclis'i engellemeye çalışıyorlar. Ha o yasa öyle ya da böyle çıkacak.  Çözüm sürecinin ardından El Aziz'in de çehresi değişecek.

YORUMLAR 105
  • NECMETTİN 9 yıl önce Şikayet Et
    millet seninle.
    Cevapla
  • celil 9 yıl önce Şikayet Et
    Baskanlik gelince asgari ücrette duzelecekmi acep
    Cevapla
  • Eyup 9 yıl önce Şikayet Et
    insallah 400u rahat geceriz.
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    boşuna bekleme. dokunulmazlık zırhını verdik otur orada. bir işe girişiyorsan önce kasetleri açıkla. ne demeye güvenelim.
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu konuda bir şey bilmeyenler lütfen konuşmasın Tayyibin savunduğu başkanlık sistemi hükümet sistemi ama bazı arkadaşlar bunu devlet sistemiymiş gibi algılıyorlar.Yani devlet yine üniter ama yönetim mekanizması tek başlı yani başkanlık sistemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler