Erdoğan'dan Malatya'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış töreninde Malatya'da konuştu.

GİRİŞ 21.02.2015 14:09 GÜNCELLEME 21.02.2015 17:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış töreninde Malatya'da vatandaşlara seslendi. Yoğun bir katılımın olduğu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan artık bu sistemle ileri gidemediklerini başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Sizlerle bu buluşmayı yapıyoruz ya birileri rahatsız oluyor. Gidip YSK'ya başvuruyorlar. Cumhurbaşkanı seçimlere kadar meydanlarda olmasın. Bunların Cumhurbaşkanlığı'ndan haberi yok. Başkanlık sistemine de bu yüzden karşılar. Bizim genlerimizde başkanlık sistemi var. Bizim genlerimizde liderlik sistemi var.

"HAMİDO'NUN EVLATLARINA BU DURUŞ YARAŞIR"

Malatya'dan vasat insan çıkmaz. Özellikleri, enerjileri vardır. Battalgazi'nin torunlarına da bu yakışır. Hamido'nun evlatlarına bu yaraşır. O Hamido ki, ülkenin en karanlık günlerinde yapılan işlere karşı geldi ve bunu ailesiyle beraber canıyla ödedi.

"ÖZAL DA 'BAŞKANLIK SİSTEMİ' DİYORDU"

Özal'ın hemşehrilerine de bu yakışır. Özal ne diyordu "Başkanlık sistemi" Özal'a diktatör diyenler tek adam heveslisi iftirasını atanlar şimdi de bana aynı şeyi söylüyorlar.

"ÖZAL'A YAPILAN ABDULLAH BEY'E DE YAPILDI"

Özal'ı Cuhmurbaşkanı seçtirmemek için uyguladıkları tüm kirli oyunları 2007'de bizim adayımız Abdullah Gül beyi seçtirmemek için de yaptılar. Sonra ne yaptık? Bundan sonra Cumhurbaşkanını milletimiz seçecek dedik.

İhtiyacımız derecesinde ilerlemiyoruz. Patinaj yapıyoruz patinaj. Bunun önünü açmak için yeni anayasa diyoruz. Başkanlık sistemi diyoruz.

16 Türk devletini temsil eden askerlerimiz var. Birileri bunu alaya alıyor. Ben dünyanın dört bir yanına gittim. Kendi kültürlerini ifade eden figürleri gördüm. Bunları da ilgiyle takip ettik.

"BUNLARIN KENDİ MİLLETLERİYLE BAĞI YOK"

Biz kendi mirasımızı ortaya çıkardığımız zaman bunlar neden rahatsız oluyorlar? Çünkü bunlar köksüz. Bunlar medeniyetsiz. Hatta bir kısmı bundan utanıyor. Çünkü kendi milletiyle bağı yok. Biz milletimizle yaşıyoruz. Biz kendi medeniyetimizle gurur duyuyoruz.

Kafa bu olunca biz başkanlık sistemi deyince onlar diktatörlük, padişahlık diyorlar. Biz egemenlik milletindir deyince bunlar rahatsız oluyor.

"SİZ NEDEN KORKUYORSUNUZ?"

Bu meydan ne derse o olacak? Ey parlamentonun içinde olanlar neden korkuyorsunuz? Millete soralım? Millet istiyorsa tamamdır. Hayır diyorsa da tamamdır.

Başkanlık sistemi vesayetin küllerinin havaya savrulduğu bir sistem olacaktır.

En ileri demokrasi nerede? ABD. Orada ne var? Başkanlık sistemi.

Gücünü doğrudan alan bir başkan ve gücünü milletten alan bir parlamentonın karşısında hiçbir güç duramaz.

ÜÇ PARTİ VE BİR PENSİLVANYA

Şimdi Meclis'e bir bakın: Kaç gündür iç güvenlik paketi için Meclis'te bunun geçmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Kim bunlar? Üç muhalefet partisi yanlarında bir de pensilvanya var.

"MOLOTOF, DEMİR BİLYE ATAMAYACAKLAR"

6-7 Ekim olaylarında güya siyasetçi olanlar sokak çağrısı yaptılar. Sonrasında yakıp yıktılar, insanları öldürdüler. Yüzleri kapalı. Terörist değilsen, suratını aç, özgürlük diyorsan işte özgürlük meydanı.

Bu yasa çıkarsa, molotof, demir bilye, taş atamayacaklar.  Bakıyorsun bunlar etek giyiyor, bunlar hanımlara da hakaret ediyor. Bunlar huzura kastediyor.

Başkanlık sisteminde güvenlik var. Huzur var. Yıllarca millet ağlaması pahasına bunlar güldü. Şimdi bunlar ağlıyorsa doğru yoldayız.

"7 HAZİRAN BİR MİLAT OLACAKTIR"

Biz ülkemiz için adım atıyoruz. 7 Haziran seçimleri inşallah Türkiye için bir milat olacaktır.

Çözüm sürecinin sahibi milletimizin tamamıdır. Biz kendi üzerimize düşen görevi yaptık. Sabırlarımızın zorlandığı anlar oldu. Baskıyla, şiddetle insanların iradelerini ipotek altına aldılar. Silah taşırayak terör estirdiler.

"EY MEDYA SİZ KİMİN YANINDASINIZ?"

Bu paketin ardından 6-7 Ekim olaylarında yaşanan olaylar yaşanmayacak.

Buradan yazılı ve görsel medyaya sesleniyor: Siz kimin yanındasınız? Ellerinde molotofkokteyliyle Serap kızımızı yakanların yanında mısınız? Siz paralel yapı denen tüm ülkeyi dinleyenlerin yanında mısınız?

Bunlar bir cemaat değil bir örgüttür. Şimdi de kızımı tehdit ediyorlar. Bunu kiminle yapıyorlar? Ana muhalefet partisiyle.

PKK terör örgütü bir siyasi partiye zorla oy toplatıyor. Biz dik durduğumuz sürece bileseniz ki, bu ülkede her daim hak hakim olacaktır.

Özal'ın vefatının ardından Türkiye'nin nasıl bir karanlık döneme girdiğini hatırlıyoruz." dedi.

YORUMLAR 18
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    taraf maraf deği ak parti diyormu demiyor belkide mhp den bahsediyor :) şaka gibi bir durum valla keşke başkası olsaydı cumhurbaşkanı ben şahsen abdullah gül devam etmeliydi diye düşünenlerdenim
    Cevapla
  • mehmet soğan 9 yıl önce Şikayet Et
    evet milat olacak inşallah ama eski türkiye özleminde olan ben ,şener şenli,adile naşitli,kadirinanırlı güneri ,insanlığı,saflığı,dostluğu özleyen ben sizin gidişinizi zevkle izleyeceğim innşallahu teala misakı millimiz ekonomi diyen bir parti benim gözümde bitmiştir.
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurumuz , başb, numan kurtulmuşu, tekrardan aktif görev verilmesini bekliyoruz ali bab., mehmet şimşek başarı için inş. 2023 e kadar.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini etmiştir. tarafsız olmalı.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı milletten taraftır. Ama siz kendinizi milletten saymadığınızdan böyle düşünebilirsiniz!
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    başkan olacaktır ALLAHIN izinyle küresel dünyada neler degişti biz halen 90 yıllık kanunlarla nefes alamıyoruz güçlü olmak istiyorsak avrupda amerikada başkanlık sistemleri olunca ülke başarıya koşuyor anlatabildimi meryem hanım vesallam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?