Erdoğan ve Özel operasyonun sinyalini vermişti

TSK'nın Suriye'ye yönelik olarak gerçekleştirildiği operasyonun sinyalini Erdoğan ve Özel vermişti.

Erdoğan ve Özel operasyonun sinyalini vermişti
Erdoğan ve Özel operasyonun sinyalini vermişti
GİRİŞ 22.02.2015 07:13 GÜNCELLEME 22.02.2015 07:13
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçen yıl 13 Mart’ta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD arasındaki çatışmalar sonucu Süleyman Şah’ın bulunduğu Halep’e bağlı Karakozak köyü ve civarı IŞİD kontrolüne geçti. 20 Mart 2014’te IŞİD, YouTube üzerinden yayımladığı bildiride Süleyman Şah Türbesi’nin üç gün içerisinde boşaltılıp Türk bayrağı indirilmediği takdirde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulundu. Bunun üzerine Türkiye, güvenlik tedbirlerini artırarak en üst seviyeye getirdi. Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan araç ve personel takviyesi yapıldı. Sınır hattında bulunan mevcut nöbet kulübelerine ilave kulübeler yapılarak askerler konuşlandırıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel daha önce yaptığı açıklamalarda Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan Türk askerlerine sahip çıkmış ve Türkiye'nin istediği zaman buraya operasyon gerçekleştirebileceğinin sinyalini de vermişti. 
 
SES KAYDINA DA DÜŞMÜŞTÜ
 
Süleyman Şah’ın kritik durumuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan bir görüşmenin ses kaydının yayınlanması da Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü. 27 Mart 2014’te dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik bir saldırı karşısında yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıya ilişkin olduğu ileri sürülen bir ses kaydı yayınlandı. Bunun ardından Dışişleri Bakanlığı bir yazılı açıklama yaparak bu ses kaydını “Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı ve casusluk faaliyeti olduğunu ve faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğini” belirtti. Olayla ilgili büyük çaplı soruşturma başlatıldı. 28 Mart 2014’te de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bordo berelilerin bölgeye takviye edildiğini, her türlü tedbirin alındığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teyakkuz halinde olduğunu” açıkladı. 

“ANINDA YANINIZDAYIZ” MESAJLARI YAYINLAMIŞLARDI

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra sıkça dile getirilen Süleyman Şah Karakolu’nun kuşatıldığı iddialarına “Türbenin kuşatıldığı iddiası uydurmadır. Türbeye böyle bir şey olması durumunda adımımız belli” tepkisini verdi. Erdoğan geçen yıl Cumhuriyet Bayramı ve Kurban Bayramı vesilesiyle Süleyman Şah Karakolu’nda görev yapan askerleri unutmayarak özel birer mesaj yayınlayıp, şunları söylemişti:
“Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda yalnız olmadığınızı, milletin bizzat kendisinin ve hayır dualarının her an sizlerle birlikte olduğunu bir kez daha teyit etmek isterim. Yine bilmenizi isterim ki, gerektiğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tereddüt etmeden ve bir an bile gecikmeden yanıbaşınızda olacaktır.”

NECDET ÖZEL: SİZ ORADA YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de geçen yıl Süleyman Şah Saygı Karakolu personeline hitaben yayınladığı Kurban Bayramı mesajında özetle, “Sizlere tevdi edilen görevi çok kritik bir dönemde layıkıyla yerine getirmektesiniz. Bundan sonra da aynı esaslarla, ecdadımıza yakışır şekilde görevinizi başarıyla yerine getireceğinize, Yüce Milletimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini başarıyla temsil ederek, onur ve haysiyetini koruyacağınıza olan inancım tamdır. Unutmayınız ki, sizler orada yalnız değilsiniz. Arkanızda Yüce Türk Milletinin, 76 milyon yurttaşımızın olduğunu unutmayınız. Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir. Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin” demişti.

YORUMLAR 9
  • Müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    savaşa girsin türkiye niye çekilsin. işte srusya.. dünyadan sesmi var.. avrupa yaşlı adam.. abd israilin yaveri sana dost aolmaz aten. işte gerçekleştir,islam devletini.. topla tekrardan bütün islam alemini..
    Cevapla
  • vatanmillet 9 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye savasa cekilmek isteniyodu boylesi iyi oldu kisada halledildi iste !!!
    Cevapla
  • f. Berrin 9 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerin okurken siyasetle uğraşmadan okumaları empoze edilmeli kavganın bir anlamı yok gençlerimiz azalıyor yapmayın sizler kardeşsiniz.
    Cevapla
  • yorumsuz yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    bazen mağlubiyette galibiyet gibidir.
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl olurda bir terör örgütü TÜRKİYE ye tehdit yağdırır ve bunun üzerine orası boşaltılır ????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!