Faruk Loğoğlu Baas sözcüsü gibi konuştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis kürsüsünde Suriye'deki BAAS rejiminin sözcülüğüne soyundu.

Faruk Loğoğlu Baas sözcüsü gibi konuştu
Faruk Loğoğlu Baas sözcüsü gibi konuştu
GİRİŞ 24.02.2015 07:17 GÜNCELLEME 24.02.2015 07:33
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Şah Fırat operasyonu hakkında TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, operasyon için yüz binlerce insanın katili Baas rejiminden izin alınmamasını eleştirdi.

'BAKAN YILMAZ ÖZÜR DİLEMELİYDİ'

Faruk Loğoğlu, “Benim Millî Savunma Bakanından beklediğim şuydu: Türk milletinden bu vahim hata için, bu vahim operasyon için, sonuçları Türkiye Cumhuriyeti’nin üstüne bir kara leke olarak kalacak olan bu vahim operasyon için keşke özür dileseydi. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar) Operasyon için Suriye hükûmetinin rızası alınmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Meclis kürsüsündeki konuşmasında Türkiye’yi uluslararası suçlu gibi gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı, şöyle devam etti:

BAAS'A YOL GÖSTERDİ

“Şimdi, konunun çok ayrıntıları var, lütfen, çok ayrıntıları var. Uluslararası hukuka aykırılık, bunlardan bir tanesi. Uluslararası hukukta, bir ülkeye bir askerî operasyon düzenleme hakkı ancak meşru savunma durumunda ortaya çıkar. O bakımdan, bu askerî operasyon yani Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi bir defa Suriye Hükûmetinin yaptığı açıklamalara da bakarsanız Suriye’ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır.”

Loğoğlu, “Musul Başkonsolosluğumuzun zamanında tahliye edilmemesi ne kadar yanlış idiyse, Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerimizin -askerlerimizin diyorum- tahliye edilmesi veya geri çekilmesi yani bir ricat anlayışı, bir korku anlayışı içinde geri çekilmesi daha da vahim bir yanlış olmuştur” dedi. 

YORUMLAR 36
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizden olmadığınızı biliyorduk da olayı iyice abarttınız chp liler. Meclisimizde Esed konuşsa daha düzgün bir üslup kullanırdı. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    lo oğlu esed den maaşınızı ala biliyormusunuzgavurun ekmeğini yiyen kılıcını sallar deve lo oğlu
    Cevapla
  • İNANILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    bunları söyleyen kişinin bu ülkenin insanı olduğunabu ülkenin ekmeğini yediğine inanmak zor. insan her ne olursa olsun başka bir ülkeye kendi ülkesini hedef gösterir mi ? demekki gösterenler oluyormuş. esedi ne kadar takıyorlar ya hayret. adam yıllardırlkemize karşı terör besliyor ben esedin neyine saygı duyayım. esede de saygı duymam ona saygı duyanada saygı duymam. bu ülkeni duyanlarada duymaz.
    Cevapla
  • Cebel 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Hükümetinden İzin Alınmalıydı Diyenler, Güneydeki Ülkeden Otoriteden İzin Alınmalıydı Diyenler Aynı Ateşin Dumanları.
    Cevapla
  • yeter 9 yıl önce Şikayet Et
    Alla C.C. ülkemizi bunların eline geçmekten muhafaza etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti