Davutoğlu Bahçeli'yi fena yakaladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi sert dille eleştirip tarihten örnek vererek özür dilemeye çağırdı.

GİRİŞ 25.02.2015 14:04 GÜNCELLEME 25.02.2015 15:58
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat operasyonu üzerinden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e hakarette bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi fena yakaladı. 

Alparslan Türkeş'in Başbakan yardımcılığı yıllarını hatırlatan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu ve CHP sözcüleri, Bahçeli ve MHP sözcüleri değişik yorumlar, eleştiriler getirdiler. Sayın Bahçeli'yi bir muhasebeye davet edeceğim, 1939'da ilk mekan değişikliğinde iktidarda CHP vardı. Vatan toprağı elden mi gitti? 1973 Aralığında yeni yere geçiş için karar alındı, Eylül 1975'te nakledildi. o dönemde Naim Talu, Bülent Ecevit, Salih Irmak hükümeti var ve rahmetli Türkeş'in Başbakan Yardımcısı olduğu milliyetçi cephe Süleyman Demirel hükümeti var. CHP'ye soruyorum, eğer vatan toprağı Caber Kalesi'nden Karakozak'a götürülürken Ecevit döneminde vatan toprağı satılmamışsa, terkedilmemişse, Karakozak'tan Eşme'ye gelirken niye terkedilmiş olsun?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"SEN VATAN NEDİR BİLİR MİSİN?"

"Sayın Bahçeli, Genelkurmay Başkanımıza 'sen vatan nedir bilir misin' diye sorarken, dolaylı olarak rahmetli Türkeş'e de sormuş oluyor. Çünkü rahmetli Türkeş'in Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Karakozak'a ikinci nakil yapıldı. Vatan toprağı satılmış mı oldu? Hayır. Uluslararası hukuk gereği Süleyman Şah'ın bulunduğu yer bizim için vatan toprağıdır. Dün Caber Kalesi idi, 1975'ten sonra Karakozak oldu, bugünden itibaren de Eşme'dir. Dolayısıyla bugünden itibaren Eşme'deki yer Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağıdır. Toprağımızdan ne bir eksilme var ne azalma. Rahmetli Türkeş de, rahmetli Ecevit de doğru yapmışlardır o dönemde çünkü şartlar gereği nakli kubur gerekmiştir, vatan toprağı terkedilmeden başka bir yere nakledilmiştir."

"BAHÇELİ ÖZÜR DİLEMELİDİR"

"Şimdi dönüp Genelkurmay Başkanımıza ve hükümetimize Bahçeli'nin en ağır hakaretlerle yaptığı açıklamalar devlet ahlakına da adabına da uymamaktadır. Genelkurmay Başkanımızın ve bütün kuvvet komutanlarının vatan ve millet aşkına ben şahidim. O gece saat 9'dan sabah 6'ya kadar, Genelkurmay Karargahında kimse bir saniye dahi gözünü kırpmadı. Aylardır bu çalışmaları yapan TSK mensuplarının tümüne Sayın Bahçeli hakaret etmiştir. Vatan ve millet için gece gündüz çalışan bu şerefli kadroya yönelik olarak sarfettiği sözler dolayısıyla Bahçeli özür dilemelidir. O soruyorsa 'vatan nedir bilir misin' diye ben de ona cevaben söylüyorum acaba Sayın Bahçeli sen edep nedir bilir misin?  Günlerce uykusuz kalarak vatan toprağını savunmak ve vatan toprağını bir yerden bir yere nakletmek için çalışan o devlet görevlilerinin karşısında devlet ahlakı nedir bilir misin, devlet adabı nedir bilir misin?"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 84
  • adsız 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun hocam ağzına sağlık
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    sen edep nedir bilir misin? işte bu soru, ağzından galiz küfürler akan tüm chp, mhp, bdp ve paralelcilere ithaf olunur.
    Cevapla
  • gokhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Oglum bana soruyor.. baba Sen gercekten ulkucumusun diye. Ben kendisine şoyle soyluyorum. Evet oğlum. Ben ülkücü yüm. Ama benim ulkuculugum mhp nin mecliste yaptığı siyasi ulkuculuk değil. Kızıl elma ülküsü. kimlere kaldı dünya.
    Cevapla
  • Haklılık 9 yıl önce Şikayet Et
    Burada yer değiştirme değil, geri çekilme ve terk etme var. Yanılıyor muyuz?
    Cevapla
  • türkey 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım anlaşılmayacak birşey yok. biryerden başka yere nakil var. Yani yer değiştirme. Kendi topraklarımıza getirseydik geri çekilmeden sözedebilirdik.
    Cevapla
  • Asim 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaniliyorsun. Terk etme diye bir sey yok. Ne yapsaydi yani bir düsün..
    Cevapla
  • edat 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın davutoğlu türbe 1973 yılda taşındı bilgi yanlış verilmiş türkeşin olduğu hükümette necmettin Erbakan da vardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı