Ahmedinejad, Erbakan İçin Bursa'da

Ahmedinejad, Erbakan Vakfı'nın ''Necmettin Erbakan'ı Anma Programı''na katılmak üzere Bursa'ya geldi.

Ahmedinejad, Erbakan İçin Bursa'da
Ahmedinejad, Erbakan İçin Bursa'da
GİRİŞ 27.02.2015 13:04 GÜNCELLEME 27.02.2015 13:04
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İran İslam Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mahmud Ahmedinejad, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen "Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi'ne katılmak üzere Bursa'ya geldi. Ahmedinejad'ı İstanbul Yolu Dürdane Mevkisi'nde Fatih Erbakan karşıladı.

Kalacağı otele gelen Ahmedinejad basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sözlerine besmele ile başlayan Ahmedinejad, Bursa'ya gelmekten çok bahtiyar olduğunu söyledi.

"MERHUM ERBAKAN ÇOK BÜYÜK BİR İNSANDI"

Bursa'da kardeşleriyle olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Ahmedinejad, "Kardeşlerimizle kucaklaşma imkanı bulduk. Merhum Erbakan büyük bir insandı. Oldukça idealist ve hedefleri olan bir insandı. Dünya meselelerini çok iyi tanıyordu. Beşer hayatının problemlerini çok iyi idrak etmişti. Kendi tasarladığı programlarla beşer hayatının düzelmesi için çaba gösterirdi. Gerçek anlamda bir siyasetçi ve mümindi. İmanı ile siyaseti birdi. İki yüzlü değildi. İnsanlık toplumuna hizmet etmek için çaba sarfetti. Bütün dünyada adalet ve barışın yerleşmesi için çalıştı. Emperyalistler önce milletleri zayıflatır, sonra onlar üzerinde egemenlik kurarlar. Gerçek siyasetçiler ise milletlerin arasındaki ilişkileri takviye yönünde hareket ederler. Merhum Erbakan milletlerin güçlü olması için hareket etti. Allah ona rahmet etsin. Milletlerin refah ve izzeti için bu yolda birlikte hareket etmeliyiz. Bu Erbakan'ı anmak ve ona saygı duymak anlamına gelir. Allah bizden birlik olmamızı istemiştir" dedi.

"TÜRKİYE VE İRAN DÜNYAYI ETKİLEYEBİLECEK 2 ÜLKE"

"Bizim arzu ettiğimiz büyüklük sadece milletlerin büyüklüğünde yatar" diyen Ahmedinejad sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursa'nın mümin halkıyla kucaklaşmak ve onlarla birlikte olmanın bütün milletlerin birliğine sebep bir başlangıç olması ümidindeyim. İran ve Türkiye milletleri il devletleri dayanışma ve birlik içine girerlerse aynı zamanda uluslar arası alanda da problemlerin çözümüne büyük bir katkıda bulunacaktır. Çünkü İran ve Türkiye iki büyük millet devlettir. Kültür ve uygarlık sahibi iki millettir. İslam dünyasının değil bütün dünyayı etkileyebilecek iki ülkedir Türkiye ve İran. Bunlar birlikte olurlarsa bölgenin çehresi de değişir. ve dünyanın durumu da ıslah olur. Bu iki milletin birlik ve beraberliği yanında düşmanlar da dikilmekteler. Şeytan milletlerin baş düşmanıdır. Milletler bir araya gelirlerse şeytan ve şeytani güçler hiçbir şey yapamazlar. ve size şu müjdeyi vereyim ki, şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti yakındır."

YORUMLAR 28
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz de çok büyük insansınız, Hocam...
    Cevapla
  • ahmett00 9 yıl önce Şikayet Et
    Karşılayan ve karşılanan .
    Cevapla
  • Ekrem 9 yıl önce Şikayet Et
    Yav halimize xxxxx anlasana beni. bende akp ye oy veriyorum alternativi olmadigi icin. ama benim demek istedigim Erbakan hocamin 9 ayda yaptigiyla akp nin 12 senede yaptigini karsilatirisak görürüzki H akp hic birsey yamapamamis. Hayal dahi edeniyorun Hocam 12 sene tek basina ikdidarda kalsaydi, neler basarirdi
    Cevapla
  • Oguz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayetullah Humeyni Iran,a inerken ucakta 50 tane cia ajani vardi...Müslümanlar her müslümani mugmin zannetmesinler.Iran in icinde de Itrail yanlisi cok munafik ve ajan var bence
    Cevapla
  • Ertan 9 yıl önce Şikayet Et
    Şunu 51 yapsak daha inandırıcı olur bence. bunu vahhabi hocana söyle. bir sonraki iftiralarında kullansın.
    Cevapla
  • abdurrahman Serdar . 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve İran birikte olursa dünyanın durumu ıslah olur" diyorsa, İslama kendisi gibi bakmıyan ve tahtı için de bu kadR CANA KIYAN eSED' FEDA ettirmeli ki iki devlet birlik olsun. Samimitet er meydanında belli olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar