Vesayetçilerin hevesleri kursaklarında kalacak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, vesayet odaklarının reform paketi yasalaşırsa heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi.

Vesayetçilerin hevesleri kursaklarında kalacak
Vesayetçilerin hevesleri kursaklarında kalacak
GİRİŞ 27.02.2015 15:13 GÜNCELLEME 27.02.2015 15:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vilayetler Evi'nde düzenlenen Valiler Buluşması'nda konuştu. Yeni Türkiye'nin inşasına katkıda bulunan valilerin, çok gayretli çalışmalar ortaya koyduklarını söyledi.

Devletin değişen vizyonu ve paradigmasına göre bürokrasinin de önemli değişim geçirdiğini dile getiren Akdoğan, devlet, toplum, birey ilişkisinin daha sağlıklı ve daha demokratik kurulmasında valilerin önemli rol oynadıklarına dikkati çekti.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK

Akdoğan, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Vesayet odakları, Türkiye'de her zaman demokratik reformlara ve kendi hakimiyetlerini kıracak düzenlemelere karşı olmuşlardır. Bu kez olan da budur. Çünkü biliyorlar ki bu reform paketi yasalaştığında Türkiye'de darbeler dönemi tarihe karışacak, vesayet özlemleri suya düşecek. İster derin devlet yapılanmaları, ister paralel devlet yapılanmaları, ister KCK türü yapılanmalar, bunların hevesleri kursaklarında kalacak" dedi.

"MİLLİ İRADE ÜSTÜN OLACAK"

Jandarmayla ilgili düzenlemenin özelikle tarihi bir sivilleşme adımı olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Emniyet'in yapısal dönüşüme uğratılması, tarihi bir reformdur. Kamu düzeni ve güvenliğini güçlendirecek güvenlik tedbirlerinin alınması, büyük oyunu bozacak bir adımdır, bu yüzden rahatsızlık duyuluyor. Vesayet de darbecilik de paralelcilik de bu ülkede bitecek. Bunun başka yolu yok. Hukuk galip gelecek, demokrasi kazanacak, milli irade üstün olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Kobani olaylarını özellikle bölgede olan arkadaşlarımız yaşadılar. Düşük yoğunluklu bir isyan başlatarak bir kalkışma denemesi yapılmak istendi ama tutmadı" şeklinde konuşan Akdoğan, milletin bunlara pirim vermediğini, devletin gereken tedbirleri aldığını, gereken güvenlik adımlarını attığını bildirdi.

"ZULMEDEN KİM HİZMET EDEN KİM"

Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan valilerin, devletin değişen algısını, devlet millet ilişkisinin nasıl değiştiğini hem yakından gördüklerini hem de bunun değişmesine katkıda bulunduklarını belirten Akdoğan, "Bölgede 20 yıl önce devlet algısı neydi, bugün ne? Zulmeden kim, hizmet eden kim, tehdit eden kim, kucaklayan kim, yıkan kim, yapan kim, birleştiren kim, ayrıştıran kim" ifadelerini kullandı.

HALK BUNU İYİ GÖRÜYOR

Devletin değiştiğini ve demokratikleştiğini vurgulayan Akdoğan, ancak birilerinin 20-30 yıl önceki anlayışı sürdürmekte, baskı ve şiddetten medet ummakta ısrar ettiklerini söyledi.

Halkın bunu çok iyi gördüğünü ifade eden Akdoğan, "Kendisini kim kucaklıyor, kim yatırım yapıyor, kim hizmet ediyor, kim de baskı yapıyor, tehdit ediyor, şantaj yapıyor, zulüm ediyor? Bu denklem içerisinde sizin varlığınız, pozisyonunuz, tavrınız, milletle ilişkiniz, devletin bu yeni yüzünü, vizyonu, paradigmasını nasıl ortaya koyacağınız gerçekten çok büyük önem taşıyor" görüşünü bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    ++ Deyin, ABD 'Kartal', Rusya 'Boz Ayı', Çin 'Ejderha'.. Tüm bu süper güçler bu sembollere sahip. Bunlarla anılıyorlar, bunlarla betimleniyorlar.. Bizimde 'KURT' sembolümüz var, asil bir hayvan oda, ve çok havalı da bir hayvan. Bu hayvanlar o ülkelerin 'Trademark'ı olarak kullanılıyor. 'Kurt' hayvanını Türkiye trademark edinsin, böylece milliyetçiler de kendilerini sahiplenmiş hissederler AKP'ye destek artar, ülkemizde saydığım ülkeler gibi haberlerde vs. 'hayvan ismiyle' anılırlar.. Şuan bakın, 'Bear bites hard', 'Eagle strikes back' tarzı kullanılıyor bu semboller.. Bizde bir sembolü hakediyoruz, bizde bi hayvanla anılalım ara sıra..
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi başarılı olun bakalım, ama tam başarı olmalı.. Öyle örgütün şu kadarını çözdük hapse tıktık, ama hala şu kadarı varlığını devam ettiriyor olabilir oralarda, vb. bişey denmemeli iş bittiğinde. Tüm bu para için vatan hainliği yapaların, yabancı istihbarat servislerinin oynuna gelen terör örgütlerinin, kendini kemalist sanan avanak darbecilerin tamamen suyunun kurutulması gerekiyor. Bunlar olduktan sonra da, hükümetin ülke halkını bütünlemesiyle sahiplenmesi gerekiyor. ++
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...