Abdullah Öcalan ikinci çağrıya hazırlanıyor!

PKK'ya silah bırakma çağrısı yapan Öcalan'ın eğer süreç istenildiği gibi devam ederse ilkinden daha büyük bir çağrı yapabileceği belirtildi.

Abdullah Öcalan  ikinci çağrıya hazırlanıyor!
Abdullah Öcalan ikinci çağrıya hazırlanıyor!
GİRİŞ 03.03.2015 07:58 GÜNCELLEME 03.03.2015 11:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

HDP'li yetkililer son 15 günün perde arkasında yaşananları anlattı. CNN Türk'ten Kenan Şener'in haberine göre, Öcalan şimdi ikinci bir çağrıya hazırlanıyor, "Eğer devlet de adım atarsa, Öcalan'ın ikinci çağrısı çok daha kapsamlı olacak" ifadesi kullanılıyor.
 
KANDİL İLK BAŞTA İTİRAZ ETTİ
 
Sırrı Süreyya Önder, Dolmabahçe'deki görüşme sonrası "Öcalan'ın temel belirlemesi şudur. PKK'yı bahar aylarında olağanüstü kongre toplamaya davet ediyorum. Bu davet, silah yerine demokrasi için tarihi bir niyet beyanıdır" demişti.
 
Bu açıklama 15 Şubat'ta bekleniyordu, ancak ay sonunda yapılabildi.
 
Peki ne yaşandı, neden açıklama gecikti?
 
HDP kulislerine göre, Öcalan'ın taslağı Kandil'e ulaştıktan sonra, peş peşe toplantılar yapıldı.
 
Kandil'in "hükümet iç güvenlik ve silah bırakma konusunda algı operasyonu yürütüyor, hükümet yöntemsiz, samimiyetsiz" gibi itirazlarda bulunduğu anlatılıyor.
 
ÖCALAN'IN ÇAĞRISI TIKANIKLIĞI AÇTI
 
HDP'li yetkililer "Kandil-HDP-Öcalan arasında sorun yok, birbirine karşıt pozisyon da yok. Ancak Kandil'in endişeleri var" ifadelerini kullanıyor. Sürecin tıkanma noktasına gelmesi üzerine, Öcalan'ın yaptığı çağrı ile tıkanıklığın aşıldığı belirtiliyor.
 
ÖCALAN İKİNCİ ÇAĞRI YAPABİLİR
 
HDP'li yetkililer Öcalan'ın, ikinci bir çağrıya hazırlandığı bilgisini veriyor. Yetkililer "ikinci çağrı bu çağrıyı çok daha aşan bir çağrı olacak" dedi. Öcalan'ın bunu "süreçte bu güne kadarki tüm çalışmaları aşan bir çağrı yapacağım" ifadesiyle ortaya koyduğu anlatıldı.

YORUMLAR 20
  • emre 58 sivaslı 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk sının allah belasını versin yüce türkiyemiz her zaman ayakta kalacaktır
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah hayırlı bir sonuç çıkar.. artık yeter. iki tarafta bu ülkenin çocukları, boş milliyetçilik söylemleri yüzünden anneler ağlamasın... annelerin ideolojisi olmaz.....
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    uyyy, yerum ben sizu. nede cok sirinsinuz böyle ?!
    Cevapla
  • Türkler sözünün eridir sözleri namuslarıdır 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkler sözünün eridir dediklerini yaparlar peki ya karşı taraf onlara ne kadar güvenebiliriz bugün verdikleri sözde yarın duracaklarından ne kadar emin olabiliriz tabii olamayız bugün istedikleri verilince tamam derler yarın işlerine gelmeyen bir maddede biz böyle demedik diyecekler bunu çok iyi biliyoruz bile bile çözüm sürecine başladık denize düşen yılana sarılır misali inşallah yanılan biz oluruz bunca yıl Türklerle yaşayan bu insanlar umarım Türklerden bir şeyler öğrenmiştirler en azından sözünde durmak gibi.
    Cevapla
  • haberyorum 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk silah BI-RAK-MAZ.... buda böyle biline... oslo da vatan toprakları satıldı herşey büyük ortadoğu projesi için seçimleri kazanmak için siyasi prestiji tutmak için vatan toprakları pkk ya peşkeş çekildi.
    Cevapla
  • Gelengi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün terör örgütleri zaman içinde yok olur. Bu ülkede kimsenin toprak sattığı yok. Sizin bütün derdiniz İktidarın, yerli yabancı bütün engellemelere rağmen bu meseleyi çözmesiyle uzun yıllar daha iktidarda kalmasıdır. Gerisi tıraş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu