Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na zehir birimi kuruluyor

5 kişilik sağlık ekibi, Erdoğan'ın yemeklerini özel testlerden geçiriyor, radyasyon, kimyasal madde ve ağır metal taraması yapıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na zehir birimi kuruluyor
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na zehir birimi kuruluyor
GİRİŞ 03.03.2015 09:09 GÜNCELLEME 03.03.2015 09:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesine yönelik zaman zaman ortaya çıkan suikast planlarına karşı her türlü güvenlik tedbiri alınırken, 'zehirlenme' girişimlerine karşı da özel gıda güvenliği tedbirleri uygulanmaya başladı. Erdoğan'ın sağlık ekibinin başındaki isim olan AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda alınan gıda güvenliği tedbirlerini anlattı. TBMM'de bazı gazetecilerle sohbetinde Saray'da 5 kişilik özel sağlık ekibinin kurulduğunu, bu ekibin 24 saat esasına göre çalıştığını belirten Erdöl, alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

“Sayın Cumhurbaşkanının can, gıda ve beslenme güvenliği ile ilgili çalışma planı yapıldı. Buna göre, içtiği sudan, yediği yemeğe kadar her şey inceleme ve analizden geçiriliyor. Uluslararası kriterlere göre yapılan bu çalışmaya göre, yiyeceklerde radyasyon, kimyasal madde, bakteri ve ağır metal gibi taramalar yapılıyor. Bu analizler belli bir düzen içinde gerçekleştiriliyor. Yurt içi ve yurt dışındaki tüm seyahatlerinde de bu inceleme yapılıyor. Çünkü, dünya genelinde suikastlerin artık silahla değil, bu tür yollarda özellikle gıda yoluyla yapıldığı biliniyor.”

Saray'daki sağlık ekibinde gıda konusunda uzmanların da bulunduğunu belirten Erdöl, “Alınan numuneler sadece Ankara'da değil, İstanbul'da da farklı farklı laboratuvarlarda analiz ediliyor. Saray'da bir analiz laboratuvarı kurulması da düşünülüyor. Bu konuda dünya literatürünü takip ediyoruz. Tüm dünya liderlerinin gıda güvenliği ve suikastlere karşı korunması ile ilgili tüm gelişmeleri izliyoruz. Biz bu konuda diğer ülkelerden daha ileriyiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kullanılan gıda ürünleri ile ilgili güvenlik tedbirlerinin alım aşamasından itibaren başladığını kaydeden Erdöl, “Gıda malzemelerinden, deterjana kadar güvenli yerlerden alış veriş yapılmasına dikkat ediliyor. Bunlar alım aşamasında kontrolden geçiriliyor. Pişirme ve kullanma aşamasında da ayrıca analiz yapılıyor” diye konuştu. Erdöl, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ciddi bir vaka ile karşılaşılmadığını, yapılan taramalarda ve testlerde bazı meyve ve sebzelerde ilaç kalıntısı gibi basit verilere ulaşıldığını da kaydetti.

YORUMLAR 18
  • KASIM OCAK 9 yıl önce Şikayet Et
    neden bu korku
    Cevapla
  • turgut öztan 9 yıl önce Şikayet Et
    korku yok tedbir var sayın kasım ocak öncelerin tecrübelerimiz var. turgut öztan
    Cevapla
  • gurbetci 9 yıl önce Şikayet Et
    bu saray yakinda beyaz saraydan onemli olacak bu gidisle. dogunan batinin tam ortasindayiz avrupanin en buyuk havalimani ve su altindaki tunnel ve kopru bitiginde ozaman goreceyiz turkiye neler yapabiliyo osmanli torunuyuz osmanlilar gibi dunyaya hukmedeciz allahin izniyle
    Cevapla
  • Böcek bitti şimdide bumu çıktı 9 yıl önce Şikayet Et
    Kim yapar ki bunu Kör ölür badem gözlü olur:)
    Cevapla
  • böcek gitti kavga bitti 9 yıl önce Şikayet Et
    özel cihazlarla yapıyorlar
    Cevapla
  • maruf 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın, yeri yerinden oynatırız, Allah muhafaza eylesin, gereken önlemlerin alınması farzdır, sadece önlem yetmez, gözümüzün nuru için dua ediyoruz
    Cevapla
  • berber arif 9 yıl önce Şikayet Et
    farz mı tarz mı ağzınızdan çıkanları tartarak söyleyiniz kimden fetva aldınız da farz diyorsunuz
    Cevapla
  • Mechul 9 yıl önce Şikayet Et
    ülke liderinin korunmasinin gerekliligi bizde niye anlasilamiyor anlayabilmis degilim. Hangi ülke oldugunun bi önemi yok. Ülke lideri korunmalidir. adi kim olursa olsun. bu bir mecburiyettir. senin veya benim ölümüm hicbir sey ifade etmez am ülkeye yöneten kadro ülkenin kalbidir. bazilarida diyorki kalbe niye bu kadar önem veriyorsunuz anlamiyorum. Hayret ne ne hayret. Ne yazikki YANDASLIK hayatimizin her anina sirayet etmis. dogru ya dogru deme erdemini kaybetmisiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti