Gökçek: CHP Sarıgül'den korktu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin Mustafa Sarıgül'den korktuğunu söyledi.

Gökçek: CHP Sarıgül'den korktu
Gökçek: CHP Sarıgül'den korktu
GİRİŞ 03.03.2015 11:24 GÜNCELLEME 03.03.2015 11:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi kalmadığını, partide tek otoritenin ise ’paralel yapı’ olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"PARALEL NE DERSE ONU YAPIYORLAR"

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencilerini Başkanlık Makamı’nda kabul eden Başkan Gökçek, ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. CHP Milletvekili Süheyl Batum’un partisi hakkındaki açıklamalarıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Başkan Gökçek, Batum’un söylediklerini partinin feryadı olarak gördüğünü ifade etti. CHP’de demokrasi kalmadığını, tek otoritenin ise ’paralel yapı’ olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, paralel yapı ne söylerse partide onun yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tamamen paralel yapıya teslim olduğunu, kendine karşı çıkan herkesi de partiden uzaklaştırdığını ifade eden Başkan Gökçek, bir süre önce partisinden ihraç edilen ve açtığı davayı kazanarak partisine dönmeye hak kazanan Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un açıklamalarının “Adaletten geri döndü ama ‘senin beni partiye almanı kabul etmiyorum. Ben mücadelemi başka türlü yürüteceğim’ anlamına geldiğini söyleyerek, "Eskiden Batum’a karşı birçok tenkitim olmasına rağmen bu açıdan kendisini kutluyorum” dedi.

“KILIÇDAROĞLU KENDİNİ PARALEL YAPIYA TESLİM ETTİ”

Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi batırmak için kendini paralel yapıya teslim ettiğini ve paralel yapının istediği sürece de görevde kalacağını ifade eden Başkan Gökçek şunları söyledi:

“Son günlerde bu durum daha açık ortaya çıkmaya başladı. Tutuklu olan bazı polis memurları CHP’den kontenjan adayı olmak için başvuru yapıyor. Yine bugüne kadar adını duymadığımız birçok insan, talimatla listelere kendilerini koyduracak. Artık Cumhuriyet Halk Partisi paralel yapının partisidir. Onun için Süheyl Batum ve diğerlerinin, onların nezdinde kıymeti harbiyeleri yoktur.”

“CHP Milletvekili Süheyl Batum’un kendi genel başkanı ve yönetim kadrosunu mahkemeye vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya ise Başkan Gökçek, CHP’nin kendi içinde kavga ve çatışmaya alışkın bir parti olduğunu, bu nedenle yadırganacak bir durum olmadığını kaydetti.

“DSP’NİN MUSTAFA SARIGÜL İLE SEÇİME GİRMESİNDEN KORKTULAR”

Açıklamalarına, DSP’nin Mustafa Sarıgül ile birleşerek, seçimlere birlikte girme durumunun ortaya çıktığını, bunun ise bir duyum değil, çok net bir bilgi olduğunu kaydederek açıklamalarına devam eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Bu durumu paralel yapı telefon dinlemelerinden tespit etti. Bu duyulunca hemen Kılıçdaroğlu’na talimat verildi ve DSP CHP’ye iltihaka davet edildi. ‘Gel birlikte kongre yapalım. Hatta 6 okun altına güvercini yerleştirelim’ denildi. İlk başta herkes bu duruma hayret etti. Ama altında yatan iş; Sarıgül-DSP işbirliğini önlemekti. Arkasından Sarıgül, ‘Merkez yoklamasına gideceğini’ söyleyince rahatladılar. Rahatlayınca arkasından DSP hemen ‘Birleşelim, kongre yapalım’ dedi. Ama yan çizdiler. Çünkü oyun bozulmuştu. Kongre yapılınca, Kılıçdaroğlu kendi yerinde de kalmayabilirdi. Onun için bunu reddettiler. Bunların sözü bu kadar. Paralel yapı ne derse CHP’de o olur.”

YORUMLAR 1
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    başkanım sarı gül + chp kılıcdaroğlu esiyordun gürliyordun yeni chpe diye sarılgül seni eline almış büyük başkan gökçek chp uzmanı seni seviyoruz gökçek vesallam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur