Nevruz'da İmralı'dan canlı yayın olacak mı?

Diyarbakır'da 21 Mart'ta düzenlenecek nevruz kutlamaları için hazırlıkları için İmralı'dan canlı yayın olabileceği söylendi.

Nevruz'da İmralı'dan canlı yayın olacak mı?
Nevruz'da İmralı'dan canlı yayın olacak mı?
GİRİŞ 04.03.2015 14:13 GÜNCELLEME 04.03.2015 14:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da 21 Mart'ta düzenlenecek nevruz kutlamaları için hazırlıklara başlandı. Etkinliklere, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Yunanistan Başbakanı Çipras da davet edildi. DTK Sözcüsü Seydi Fırat, Öcalan'ın nevruz kutlamasındaki mesajının görüntülü olmasının halkın arzusu olduğunu ancak bu konunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Nevruz programına ilişkin bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Demokratik Toplum Kongresi Sözcüsü Seydi Fırat, nevruzda verilecek mesajların tarihi bir nitelikte olacağını savundu.

"İMRALI'DAN GÖRÜNTÜLÜ OLABİLİR"

Fırat, Abdullah Öcalan'ın nevruz kutlamasındaki mesajının önemli olduğunu ileri sürerek, görüntülü olmasının halkın arzusu olduğunu ancak bu konunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Nevruz hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Fırat, "Kutlamanın tarihimiz açısından çok özgün bir yeri olacaktır. 2015 nevruzu, müzakerenin tüm yönleriyle açıldığı, resmileştiği ve somutlaştığı bir nevruz olacaktır. Halkımız da bu bilinçle katılım gösterecektir" dedi.

HOLLANDE VE ÇİPRAS DA DAVETLİ

Fırat, etkinlik için yurt dışından birçok kişiye davetiye gönderildiğini ifade ederek, "Davet edilenler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Holande, Yunanistan Başbakanı ve Syriza'nın lideri Çipras, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Suriye'deki kanton başkanları da bulunuyor" diye konuştu.

"DÜNYA DİYARBAKIR'I NEVRUZLA TANIYOR"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da nevruzun Ortadoğu'da özellikle Kürt halkı için taşıdığı önemin büyük olduğunu ifade etti.

"Geçmiş yıllarda nevruza kitlesel katılımı nasıl sağlarız diye düşünürken bugün gelenleri nasıl karşılayacağız, bunun tatlı telaşını yaşıyoruz" diyen Kışanak, "Bu kentte yaptığımız nevruz kutlamaları aynı zamanda Diyarbakır'ın da bir kimliği haline gelmiştir. Dünya bizi böyle tanıyor. Diyarbakır nevruzu milyonlara ev sahipliği yapan dünyadaki en görkemli kutlamalardan biridir" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 11
  • ferhat s 9 yıl önce Şikayet Et
    bence öcalanin kendi agzindan aciklamalari duymalari, baris sürecine cok büyük katkisi olur. KÜRT HALKI ÖCALANIN AGZINDAN DUYARSA HDP VE kandil kivirdigi anda KÜRT HALKININ GÖZÜNDE yüzde 90 % BITTERLER. benim sahsi düsüncem.
    Cevapla
  • bir yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    olurmu olur sonuçta iktidarın gizli ortağı
    Cevapla
  • OSMANLI TOKATI 9 yıl önce Şikayet Et
    sizde yahudinin ortagi
    Cevapla
  • Krize Bak 9 yıl önce Şikayet Et
    Barış güzelde Ekonomi unutturuluyor galiba. Esnaf hiç iyi değil asgari ücretli yaşam savaşı veriyor. Memur maçı idare ediyor. Süreç iyide ekonomi kötü galiba.
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben anlamıyorum, Türkiye neden bu nevruzu milli bayram olarak edinmiyor? Zaten bir Türk Bayramı bu... Tüm türk devletleri kutluyor bunu. Selçukluda ve Osmanlıda da resmi bayramdı bu.. Ne diye Kürtlerin Bayramı haline geldi bu? o.O Tüm halkın bayramı, ve bir Türk geleneği bu..
    Cevapla
  • erdogan 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer böyle bir şey gerçekleşirse buna sebep olan en ufak memurundan en üstteki yekiliye kadar hakkımı helal etmiyorum ve ahirette bunun hesabını soracagım bu kabul edilir bir durum değildir
    Cevapla
  • ben 9 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet savcılarına iş düşecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!