Kılıçdaroğlu'nun iddiasına net cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP ve MHP'nin kapatılacağı yönündeki iddialara ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun iddiasına net cevap
Kılıçdaroğlu'nun iddiasına net cevap
GİRİŞ 05.03.2015 13:19 GÜNCELLEME 05.03.2015 13:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Siyasetin özgürlük alanını genişleten AK Parti'ye, 'muhalefet partilerini kapatmaya çalışıyorsunuz' demek kadar haksız bir şey olamaz" dedi.

Bir siyasi partinin, başka bir siyasi partiyi kapatma ya da kapattırma yetkisine ve imkanına sahip olmadığına dikkati çeken Şahin, "Kaldı ki biz AK Parti olarak en güçlü olduğumuz dönemde, iktidardayken, hakkında kapatılma davası açılmış olan bir siyasi partiyiz. Sanıyorum bu siyasi partilerimizin değerli yöneticileri, AK Parti'yi eleştirecek konu bulmakta zorluk çekiyorlar" dedi.

AK Parti'nin 2010 yılında siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran anayasa değişikliği yaptığını anımsatan Şahin, söz konusu süreçte muhalefet partilerinin tutumunu hatırlattı.

Şahin, şunları söyledi:

"Meclis'te bu değişiklikler görüşülürken hem CHP hem MHP, Meclis'e girip oy kullanmadılar. Kaldı ki orada 330 oyun altında kaldığı için, siyasi partilerin kapatılmasını tamamen ortadan kaldıran bir maddeye destek bulamadık.

O zaman BDP de girip destek vermedi. Eğer muhalefet partileri, bizim AK Parti olarak hazırladığımız o anayasa değişikliğine destek verselerdi, şu an Türkiye'nin gündeminde artık parti kapatma diye bir konu asla söz konusu olmayacaktı.

Ama biz yine de o anayasa değişikliğinde siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırdık. Üçte iki oy çoğunluğu arayan bir düzenleme yaptık. O sadece AK Parti'nin oylarıyla Meclis'ten geçti. Milletimiz yüzde 58 oyu ile referanduma destek vererek yasalaştırdı.

Ayrıca kapatılan siyasi partilerin kapatılmaya neden olan milletvekillerinin milletvekilliği düşüyordu. Biz bunu da ortadan kaldırdık. Yani siyasetin özgürlük alanını genişleten AK Parti'ye, 'muhalefet partilerini kapatmaya çalışıyorsunuz' demek kadar haksız bir şey olamaz. Bize teşekkür etmeleri lazım. Gerek CHP gerek MHP yöneticileri, AK Parti'ye teşekkür etmesi lazım, 'Siz siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırdınız' diye. Hatta özür dilemeleri lazım, 'size tamamen kapatmayı sağlayacak düzenlemede destek vermediğimiz için sizden özür diliyoruz' demeliler. Ama buna rağmen bunları söylüyor olmalarını son derece yakışıksız beyanlar olarak değerlendiriyorum."

-"Siyasi partiler hükmi şahsiyet olarak yaşamalıdır"

Artık Türkiye'de hiçbir siyasi partinin kapatılmaması gerektiğini belirten Şahin, "Eğer siyasi partilerin yöneticileri arasında yasa dışı birtakım işler içerisinde olanlar varsa onlar siyasetin dışına, yine yargı kararıyla itilir. Ama siyasi partiler hükmi şahsiyet olarak yaşamalıdır. Çünkü bir siyasi partiyi kapattığınızda başka bir siyasi parti olarak kurulup yoluna devam edebiliyor. O nedenle biz siyasi partilerin kapatılmasına kökten karşı olan bir partiyiz. Bu konuyu mümkün olduğu kadar da zorlaştıran değişiklikleri yaptık" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • virdis 9 yıl önce Şikayet Et
    çıkınca ne yapacan,,
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    kim çıkardı chp ile mhp nin kapatılacagını kimmış bunların kılavuzu acaba? ona bakmak lazım
    Cevapla
  • Halil 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP+MHP Yeni Projelerimi bu?Zavallilar Ya Bos Slogan,ya da böyle iftira,Yalan ile Parti yönetiyorlar.Muhalefet tükenmiş.
    Cevapla
  • ATA 9 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın çoktandır sesi soluğu çıkmıyordu? hayırdır?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...