Feyzioğlu: Öyle bir şeye gülüp geçiyorum

CHP ve MHP'nin kapatılacağına dair iddiaların yankıları devam ediyor.

Feyzioğlu: Öyle bir şeye gülüp geçiyorum
Feyzioğlu: Öyle bir şeye gülüp geçiyorum
GİRİŞ 06.03.2015 13:51 GÜNCELLEME 06.03.2015 13:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP ve MHP hakkındaki kapatma iddialarına ilişkin, "Öyle bir şeye gülüp geçiyorum. Gülüp geçmeyeceğimiz bir noktaya iş gelirse de aynı gemideyiz, hepimiz zarar görürüz. Böyle bir saçmalığın Türkiye'de gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Balıkesir Barosuna ziyarette bulunan Feyzioğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, siyasi partilerin kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Parti kapatmanın bir çözüm olmadığını dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de parti kapatmalar artık bitti. Bugüne kadar hangi kapatma kararı hangi işe yaradı? Hep parti kapatmanın karşısında durduk, hep karşısındaydık. Parti kapatmalar, partiler içindeki demokrat ve radikal unsurların mücadelesinde, radikal unsurları hep biler, demokrat unsurların ise geri çekilmesine sebep olur. Parti içi iktidar kavgasında radikaller galip olur. Adalet ve Kalkınma Partisine kapatma davası açılmamış olsaydı belki bugün Adalet ve Kalkınma Partisi daha demokrat bir parti hüviyetini kazanabilirdi. Bu davalar radikalleri, demokrasiyi içine sindirememişleri öne çıkarıyor, diğerlerini ise geriye itiyor. Cumhuriyet Halk Partisine, Milliyetçi Hareket Partisine açılacak kapatma davaları, demokrasiyi askıya almaktır. Siyasi partilerin olmadığı bir sistemde demokrasi filan olması mümkün değil. Öyle bir şeye gülüp geçiyorum. Gülüp geçmeyeceğimiz bir noktaya iş gelirse de aynı gemideyiz, hepimiz zarar görürüz. Böyle bir saçmalığın Türkiye'de gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Son kertede, Türkiye'de sayısının daha çok olduğuna inandığım akıllı insanlar, bu akıl fukaralarına gerekeni söylerler."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • galip 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin kapatılmasına en çok kızacak parti AK partidir.Böyle harika bir muhalefet kapatılırmı.Bu mesele nasıl çıktı anlamak zor.artık parti kapatmak im-kan-sızzzz. buna inananlar varmı acaba.
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişiyi tın'a almayın gündemde kalmak istiyor !
    Cevapla
  • bekir cizmeci 9 yıl önce Şikayet Et
    Kirk yilda bir dogru soylemissin..Ben de gulup gectim..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu