Güllüce: En helal milletiz

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsüne kavuşan Ordu’da ilk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Güllüce: En helal milletiz
Güllüce: En helal milletiz
GİRİŞ 06.03.2015 15:24 GÜNCELLEME 06.03.2015 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ortaklığında sürdürülecek ‘kentsel dönüşüm’ protokolü imzalandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında imzalanan protokol kapsamında Ordu’nun 4 ilçesinde kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen protokol imza törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve protokol mensupları ile kamu kurum müdürleri katıldı.

“KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ancak yeni Büyükşehir oldukları için ekonomik güçlerinin yetmediğini, bu sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerini söyledi.

İlk etapta rezerv alanlarını inşa edeceklerini belirten Başkan Yılmaz, hiç bir mülk sahibinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. 

“BİZ KİMSEYİ SÖMÜRMEDİK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kentsel dönüşüm konusunda yapılan her şeyin bu ülkenin kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, “Kentsel dönüşüm konusunda 1 milyar dolar para bulamayan bir ülkeden 200 milyara yakın yatırım yapabilecek bir ülke haline geldik” diye konuştu.

Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm konusunda ne yapılıyorsa bu ülkenin öz kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, “Ne yapıyorsak alın terimiz ile yapıyoruz. Gelişmiş ülkeler gibi başka halkaların sırtına binerek, 140 milyon zenciyi köle olarak çalıştırarak bir şey elde etmiş değiliz biz. Afrika’dan onları getirerek onları satarak çalıştırıp yaptığımız bir işimiz yok. 1 milyar nüfusun üzerindeki Hindistan'ı yüzlerce yıl sömürerek, Afrika'nın yarısını sömürerek, perişan ederek, aç bırakarak elde ettiğimiz bir şey yok” şeklinde konuştu.

DÜNYADA ALIN TERİ İLE KAZANAN EN HELAL MİLLETİZ”

Bakan Güllüce, şöyle devam etti: “Dünyadaki hiçbir halkın bizden alacağı 50 kuruş alın teri bedeli yoktur. Biz alnımızın teri ile helal yaptık. Bizi başka ülkelerle kıyaslamayın. Biz kuru incir, domates satarak çok şükür şimdi sanayi ürünleri satarak alın terimiz ve emeğimizle hiçbir halkın emeği ile oynamadan yapıyoruz. Dünya halkları içerisinde elin teri ile kazanan en helal milletiz biz. Kentsel dönüşüm aşamasında çeşitli söylemler oluşacaktır. Halka rağmen diye bir şey olmaz o 1950’li yıllarda kaldı. Biz halka beraber olursak ayakta kalırız diye düşünenlerdeniz.”

“ELEKTRİK ANAHTARI YAPAMAZKEN BUGÜN HELİKOPTER YAPIYORUZ”

Türkiye’nin giderek geliştiğini belirten Bakan Güllüce, şöyle konuştu: “Dünyada tapu anlamında iddialı olan bir ülkeyiz. Biz kendi gemisini, en teknolojik hücum botlarını kendisi yaptığımız bir ülkeyiz. Ülkemizi savunacak gücümüzü sağlayacak silahları yapan bir Türkiye'yiz. İşte yeni Türkiye budur. Ben meslek liseliyim ve bize elektrik anahtarı verirlerdi. O elektrik anahtarının arkasında 'Made In Bulgar' yazardı. Elektrik anahtarı yapamayan bir ülkeden helikopter yapan bir Türkiye'ye geldik. Bu ülkenin üzerinden oyun oynamaya kalkanlar etnik yapı ayrımı yaparak bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar mezhep farkıyla ayrımcılık yapanlar ambulanslar yakanlar var mı var. Bizde ne yapacağız aklımızı kullanacağız. Onun bunun bize fitnelik yapmasına, bölücülük yapmasına, bizi birbirimize düşürmesine engel olacağız 78 milyon hep bir araya gelerek bir birimize sarılacağız ve Türkiye'ye karşı emeller besleyenlere patlayın çatlayın biz bir olduk diri olduk diyeceğiz.”

“200 MİLYARLIK YATIRIM YAPIYORUZ”

Türkiye’nin dünya inşaat sektöründe 2. sırada bulunduğunu, bugün artık 200 milyar lirayı aşacak nitelikte yatırım yaptığını vurgulayan Bakan Güllüce, “2001 yılına bir gidin. 1 milyar dolar kredi alabilmek için, o zamanki Başbakanlar ve Bakanlar bu milletin binlerce yıllık haysiyetine onuruna rağmen o parayı bulamıyordu. Haysiyetimiz pahasına, onurumuz pahasına, şerefimiz pahasına 1 milyar dolar borç bulamıyorduk. Peki şimdi bu güne geldiğimiz de parmaklarım, AK Parti hükümetinin bir Bakanı olarak 160 katrilyon (milyar) liralık yatırım ÇED’nin imzasını attı. Bu Bakanlığımızın yatırımları, illerde de 40 katrilyonluk (milyarlık) yatırım ÇED'leri imzalandı. Yani 1 milyar dolar para bulamayan bir ülkeden 200 katrilyona yakın yatırım yapabilecek bir ülkeye geldik. İşte yeni Türkiye bu. Türkiye'yi dünyanın en güzel en yaşanabilir ülkelerinden biri haline getirmede kentsel dönüşümü bu ülkeye uyduracağız” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından ‘Ordu Kentsel dönüşüm’ protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında imzalandı. 

Bakan Güllüce, imza töreninin ardından Ordu Valiliği’ni ziyaret etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • arda 9 yıl önce Şikayet Et
    mıllet olarak helalızde mıllet ıcındekı herkes helalmı acaba onu bır dusunun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması