Arınç: Gönlümden geçen Meclis Başkanlığı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekilliği ile ilgili bir yorum da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç: Gönlümden geçen Meclis Başkanlığı
Arınç: Gönlümden geçen Meclis Başkanlığı
GİRİŞ 06.03.2015 15:31 GÜNCELLEME 06.03.2015 15:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili, ''İsabetli olur, güzel olur'' sözlerini değerlendirdi. Arınç, ''Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

NTV'de soruları yanıtlayan Arınç, Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı ile ilgili şunları söyledi:

"Abdullah Gül ile dava arkadaşıyız çok başarılı bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığında çok başarılı bir performans sergiledi. Görevi büyük bir şerefle arkadaşına devretti ve İstanbul'a gitti. Şu ana kadar adaylık söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Kendileri bu konuda bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz sevinç duyarız. Cumhurbaşkanlığı başbakanlık yapmış olması 6 bin adaydan biri gibi karşılanmamalıdır. Gönülden arzu ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum."

GÖNLÜMDEN GEÇEN MECLİS BAŞKANLIĞIDIR

Gül için gönlünden geçeni söyleyen Arınç, "Bizim partimizde her şey fedakarlık üzerine kurulmuştur. Eğer Başbakan olmayacaksa Abdullah Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığıdır. Meclis Başkanı olursa Türkiye'de kazanır Meclis'te kazanır" diye konuştu.

7 HAZİRAN'DAN SONRA BAŞBAKANIMIZ...

Milletvekili ile ilgili konuşan Arınç, "Seçimi kim kazanırsa Başbakan o olur. 7 Haziran'dan sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur" dedi. 

YORUMLAR 3
  • doğankut 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Arınç'ın açıklamalarının faydalı hiç bir tarafı yok. bu şekilde açıklama yapmasının doğru olmadığını düşünüyorum.
    Cevapla
  • doğankut 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Arınç'ın fazla yönlendirme yapması doğru değildir.
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok zorluyorlar çok... Cemaat oyuncak etti Gülü elinde. Resmen oyuncak gibi oynuyor adamla.. Bi rahat bırakmadı, adam bi emekliliğinin tadını çıkaramadı. İlla zorla hainlik yaptıracaklar şantajla tehditle. Bu cemaat takımının AKP'den temizlenmesi şart. Arınç resmen Cumhurbaşkanımıza 'Şık olan davet etmektir, daha o noktada değiliz anladığım kadarıyla' diyor utanmadan sıkılmadan. Halen niye tutuluyor bu adam partide anlamıyorum..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti