'Geri göndereceğim diyen vicdan yoksunu...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu.

GİRİŞ 08.03.2015 14:51 GÜNCELLEME 08.03.2015 16:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"Kadına uzanan eller kırılsın" sloganı sonrası Ahmet Davutoğlu'da en anlamlı slogan diyerek kendisi de aynı sloganı tekrarladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Kadınlar gününde bütün Türkiye'ye ses verelim. Kadına karşı şiddete omuz omuza vermeye hazır mısınız? Hükümetimizin aldığı tedbirlere destek vermeye hazır mısınız?

Annelerimize giderek ellerini ve ayaklarını öpmeye hazır mısınız? Ne olursa olsun bir an bile eşlerinize bir fiske vurmama konusunda söz veriyor musunuz? Sadece muhabbetle konuşmak için destek veriyor musunuz? Çocuklarımıza sadece muhabbetle muamele etmeye, sadece sevgi dili ile konuşmaya hazır mısınız?

- Gece eve gittiğimde, kaçta gidersem gideyim. çocuklarımın alnında öperim. Çocuklarımın yaşı kaç olursa olsun. Çocuklarınızı bağrınıza basın.

- Kadınlarımıza sesleniyorum. Bu yeni döneme, bu silahsız döneme, çözüm sürecine sahip çıkınız. En çok sahip çıkan kadınlarımız olsun. Cumartesi günü yapılan silahların terki açıklamasını çok önemli buluyoruz. Bir daha annelerin yüreğine acı düşmesin diye sürece sahip çıkacaksınız değil mi?

- Çözüm süreci Ortadoğu'nun en büyük barış habercisidir. Bu topraklarda bir daha nefret ve şiddet dili olmasın diye gece gündüz çalışacağız. Sizler de bizim umudumuzsunuz. Ey Mardinliler bu süreci yeşertmeye, kalıcı kardeşliğe çevirmek için hazır mısınız? 7 Haziran'da bir demokrasi destanı için hazır mısınız?

- Sayın Kılıçdaroğlu'na bir mesaj daha yollamak istiyorum. Suriyelileri geri göndereceğim diyen vicdan yoksunu var ya. Şimdi Türkiye'de demokrasi savunmasına geçmiş. Şimdi Türkiye'deki partilerin kapatılması konusu var. Sabah söyledim. Biz kapatma badirelerini çok atlattık. Partilerin sadece halk tarafından açıldığını yine halk tarafından kapatıldığını biliriz. Kapatılmaya asla rıza göstermeyiz. 2010 referandumunda partilerin kapatılmasını tamamen kaldıralım derken, hepsi karşı çıkıyordu. Madem 5 yıl sonra aklınız başınıza geldi. O zaman bunu değerlendirelim. Gelin yarın bu parti kapatma dönemini tarihe gömelim.

- Vatan size emanet, sandık size emanet. Sandığınıza sahip çıkarsanız vatana sahip çıkarsınız. Bir takım baskılar oyunlar olabilir. Dik durun. Sandığa sahip çıkacak mısınız? Türkiye'nin kaderine sahip çıkacak mısınız? Bizim sizden beklediğimiz fedakarlık budur. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • osmanlıserdarı 9 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim yeter gel hataya ya bizim nüfusu geçti ne üdüğü belirsiz insanlar doldu taştı vallahi sokalrda bizden çok onlar var adamlar işyerime geliyor bakıyor çekiniyorum ne olacağını bilmiyorum yeter ya şu Suriyeli Suriyeli Suriyeli çadırkent kuurp ora yerleştirsydin yarın bunlar başına bela olacak gör sen offf yeter yahu
    Cevapla
  • sezgın 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamıyorum dunyanın hangı ulkesınde boyle bır gocmen polıtıkası var 5 mılyon surıyelı ve hıcbırının hakkında dogru bılgı yok ılerde nasıl problemler olucak hıcmı dusunmuyorlar suan bıle problemler gencecık adamlar ulkesı ıcın savasmıyor 1 kılo jole ıle ortalıkta gezıyorlar adam olan ulkesı ıcın savasır kadın cocuklar eylallahta gerı kalan benım gozumde vatanını satmıstır vatanını satan herseyı yapar
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim gelde laf anlşat sen bunlara cinnet geçirecem yeminle
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    suriyelileri kılıçdaroğlu gönderecekse ben bundan sonra akp ye oy vermem chp ye oy verecem.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar