Başkanlık anketinde rekor sonuç!

35 ilde, 3 bin 160 kişi ile yapılan araştırmada Başkanlık sistemine verilen halk desteği yüzde 70.2 olarak tespit edildi.

Başkanlık anketinde rekor sonuç!
Başkanlık anketinde rekor sonuç!
GİRİŞ 11.03.2015 06:01 GÜNCELLEME 11.03.2015 08:32
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

ORC Araştırma Şirketi'nin 4-7 Mart arasında, 35 ilde 3 bin 160 kişi ile yaptığı kamuoyu yoklaması önemli sonuçlar ortaya koydu. Çözüm sürecini destekleyenlerin oranı 67.5 çıktı. Seçimde AK Parti'ye oy vereceklerin oranı ise yüzde 50'ye ulaştı.

AK Parti oylarının ağustostan itibaren artış gösterdi. Ağustosta 47.1 olan AK Parti oyu şubatta 49.8 olarak gerçekleşti. Ankete katılanların yüzde 23.2'si CHP, yüzde 13.5'i MHP, yüzde 8.4'ü ise HDP'ye oy vereceğini açıkladı.

Ankette başkanlık sistemini bilenlerin oranı 62,5 olarak tespit edildi. Sistemi bilenlere yöneltilen soruda yüzde 70,2 başkanlık sistemini desteklerken, desteklemeyenlerin oranı  29,8 oldu. 

YORUMLAR 80
  • izzet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün asgarı ücret 900 tl civarında emekli maaşları yine o civarda . millet faturalara gelen gizli zamlardan mağdur olmuş .çarşı pazarda pahalılık ateş misali .bunu dile getiren çare üreten yok .bana ne kardeşim başkanlıktan .bu iktidardan gerçekçi olmasını beklerdim . kentsel dönüşüm var fakir fukaraya eviniz riskli haydi bir mitahitla yüz milyara anlaşşın .yoksa evinizi yıkar arsa paranızdan yıkım parasını alır sizi atarım diyor .fakirliği .imkansızlığı bilmiyorlar . sadece kentsel dönüşüm bile beni bunlardan soğuttu verdiğim oylara pişman etti çok şeyler ummuyordum çok
    Cevapla
  • izzet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte partizanca davranmak doğru değil .bakınız siyasi partiler yasası çıkarılsın .partiler lider sultasından kurtulsun . ondan sonra başkanlık tartışılsın .bütün partilerde lider sultası var .eğer bu siyasi zihniyetle başkanlığa geçilirse . bu liderler aynı sultalarını başkanlığa taşırlar .ben bunun için başkanlığa sıcak bakmıyorum .ayrıca % 70 desteğide çok saçma buluyorun .inandırıcı değil bizde bu toplumda yaşıyoruz .
    Cevapla
  • sistem 9 yıl önce Şikayet Et
    çok bilmek, bilmek, bildiğini sanmak, biliyormuş gibi yapmak, bilmeyerek sallamak, yanlış olduğunu bile bile sallamak, direk sallamak... bizde bu toplumda yaşıyoruz...
    Cevapla
  • Ebuzer 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD'deki başkanlık sisteminden örnek vermeyin. Oradaki başkanlık sistemi CB'nın işine gelmez. Obama bir yasaya onay almak için kaç takla attı. Bizde istenen Türk sistemi. Sayın Gül'ün dediği gibi "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz"....
    Cevapla
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    baskanlık sistemi erken bi olgu ama bu veriler yanlış kardeşler akp 42 chp 30 mhp 15 had 10 diğer 03 sonuclar böyle
    Cevapla
  • hadi o rüya gördü 9 yıl önce Şikayet Et
    anketçiler direk YALAN söylüyor haber tamamen üfürük.Başkanlık sistemini AKP den bile en az 4 te 1 i istemiyor. AKP yi abartayım % 55 alsın başkanlık sistemini isteyenin % 40 ı bile geçmesi hayal hayal :))
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Rüyanda mi gördün bu tahminleri? :))
    Cevapla
  • Bir dost 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sistemi gelince ne olacak asgari ücret 5000 tl mi olacak.12 yıldır iktidarda insanlara umut satmaktan başka ne yaptınız.Yine mi kandıracaksınız.Dolar fırlamış,petrol uçmuş,doğalgaz,elektrik,gıda zam üstüne zam,vergi üstüne vergi.Millette bir karamsarlık.Herkes sinir stres.Fakirden almış zengine vermiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...