Davutoğlu'ndan sağlık çalışanlarına büyük müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu sağlık çalışanlarına ilişkin paketi açıkladı.

GİRİŞ 12.03.2015 12:15 GÜNCELLEME 12.03.2015 17:00
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın "Şifa Veren Ele Vefa" programında konuştu. Davutoğlu konuşmasının sonunda sağlık çalışanlarına müjdeyi verdi. 

Davutoğlu, "Sağlık çalışanlarına sürprizimiz var. Nöbet ücretini artırıyoruz. Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılacak. Hekimlerin yanında diğer sağlık çalışanları da bundan yararlanacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'na girerken şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımızı şifa diliyorum. Sizin değerinizin farkındayız. Alın terinin kıymetini en iyi biz biliyoruz. Hastalarımız bizim doktorlarımıza kutsal emanetimizdir. Bizim duyduğumuz ilgiyi doktorlar hemşireler duymaktadır.

- Ülkemizde yeni ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyorsak en çok ihtiyaç duyduğumuz meslek doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarıdır. Biz burada konuşurken doktorlarımız şu anda cerrahi müdahalelerde bulunuyor. Teşekkür ediyoruz. Selam olsun onlara...

- Nöbetten çıkan nöbette olan doktorlarımıza o görevin o nöbetin bir ibadet olduğunu hatırlatarak tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yaptığımız her reformun sağlık çalışanlarının üstüne yük getirdiğini de biliyorum. Hem de aile olarak içinde olduğumuz için bizzat biliyorum. Doktorluk, sağlık çalışanlığı aşkla yapılan bir meslektir. 

EŞİM 28 ŞUBAT'TA BIRAKMADI

- Devlet idaresi nasıl insan sevgisi üzerine dayanıyorsa, sağlık idaresi de insana bağlıdır. Devletin nihai saadeti insanın saadeti ve sağlığına bağlıdır. Eşimle evlendiğimizde başörtüsü yasağından sonra mesleği okulu bırakır diye düşünmüştüm. Ama mesleğini aşkla yaptığı için devam etti. 28 Şubat'ta bırakmadı. Başdanışmanlık ve Dışişleri Bakanlığı'mda mesleğini bırakır mı diye düşündüm yine aşkla çalıştığı için mesleğini bırakmadı. 

ŞİFA DİLİYORUM, VEFAT EDENLER ŞEHİTTİR

- Şiddete mağdur olmuş doktorlarımıza şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Öldürülen doktorlarımızı ise ben şehit olarak kabul ediyorum. Doktor Ersin Arslan şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çok sayıda şiddete maruz kalmış sağlık çalışanlarımızla şu anda konuşuyoruz. 

- Bizim doktorlarımız için her hasta acildir. Ama hangisinin acil olduğu kararını verecek olan oradaki doktorumuzdur. Yakınımızın kaygısı ile acilleri kargaşa haline getirmeyelim. Bunu ancak doktorlar bilir. Acil birimlerinde gerekli tedbirlerinin alınması için adımlar attık. Geceleri yaşanan olaylar ise genellikle alkollü ve uyuşturucu bağımlısı kişiler tarafından çıkarılıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 163
  • Abdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Say'ın başbakan yüzde elli zam var derken nöbet ücretini de açıklasaydı keşke, 7 lira olan nöbet ücretine yüzde elli zam yapsan ne olur yapmasan ne olur. Böyle söyleyip te diğer memurların gözünde sağlık Çalışanları Köşeyi döndü gibi göstermesi çok ayıp.
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    Merhum ustad ne guzel tarif etmis 1kisiye 4 pul 4 kisiye 1 pul kurt yapmaz bu taksimi kuzulara sah olsa ak parti adalet ve kalkinma partisi bu nasil bir adaletsizliktir diger memur gurublarinin gunahi ne
    Cevapla
  • Öğretmen 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlerin kurs ücretleri iki katına çıkacaktı ama fıs
    Cevapla
  • Hepsi bumu 9 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık personeline zam yapıldı allahrazi olsun.. Fakat şunu soylemiyorlar nöbet parası vermeyin izne ayırın nöbet parası çıkmasın diye.. Buda bi gerçek..
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    doktora,öğretmene,polise bol keseden veren devlet acaba özel sektörde çalışan işçiler için niye hiç bir şey yapmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı