Mustafa Sarıgül'ün şeriat korkusu

Mustafa Sarıgül, Sözcü'ye röportaj verdi, Türkiye'de laiklik tehlikede ve AK Parti şeriatı getirmek istiyor dedi.

Mustafa Sarıgül'ün şeriat korkusu
Mustafa Sarıgül'ün şeriat korkusu
GİRİŞ 14.03.2015 11:02 GÜNCELLEME 14.03.2015 14:56
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Şişli Belediye başkanlığı yaptığı dönemde muhafazakar camiayla arasını iyi tutmaya çalışan Mustafa Sarıgül, yaklaşan seçimler öncesinde gözünü şimdi de laik kesime dikti.

İstanbul'da Eyüp ve Süleymaniye, Edirne' de Selimiye  gibi büyük camilere zaman zaman sabah namazlarına giden, cemaate çorba ve kahvaltı türü ikramlarda da bulunan Sarıgül 7 Haziran seçimleri için CHP'den adaylığının konuşulduğu günlerde Sözcü gazetesine röportaj verdi.

Sarıgül, AK Parti iktidarını yerden yere vurdu ve 'Laiklik tehlike altında, iktidar şeriatı getirecek' sözleriyle laik kesime sempatik görünmeye çalıştı.



İşte Sarıgül'ün röportajındaki ilgili bölüm;

"AKP ŞERİAT GETİRECEK"

-Ben si­ya­set­te var ol­mak için mü­ca­de­le ver­mem. Ül­ke­min so­run­la­rı sı­kın­tı­la­rı var. Uzun yıl­lar­dan be­ri ül­ke­mi­zin üze­rin­de ka­ra bu­lut­lar gi­bi çö­ken AKP İk­ti­da­rı var. Bu ik­ti­dar ül­ke­yi sı­kın­tı­ya so­ku­yor. Bu ik­ti­dar yurt­taş­lar ara­sın­da ‘sen-be­n’ ay­rı­mı ya­pı­yor. Onları ‘Ben­den olan­lar ve ol­ma­yan­la­r’ ola­rak ayı­rı­yor. Bu ik­ti­da­rın per­de ar­ka­sı, şif­re­le­ri ve kod­la­rı ne ya­zık ki ül­ke­yi şe­ri­at dü­ze­ni­ne gö­tür­me­ye yö­ne­lik. Ben la­ik ve de­mok­ra­tik Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­’nin teh­li­ke­de ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­rum. La­ik ve de­mok­ra­tik Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­’nin tek­rar şah­lan­ma­sı ge­re­ki­yor. Ben de si­ya­si so­rum­lu­lu­ğum ve bi­ri­kim­le­rim ge­re­ği bu de­ne­yi­mi­mi­zi, ener­ji­mi­zi ül­ke si­ya­se­tin­de sos­yal de­mok­ra­si an­la­yı­şı­mı­zın ik­ti­dar ol­ma­sı için se­fer­ber et­me­miz ge­rek­ti­ği­ne ina­nı­yo­rum. Ge­nel Baş­ka­nı­mı­zın da ben­den böy­le bir ar­zu­su ol­du. Ge­nel Baş­ka­nı­mı­zın al­mış ol­du­ğu ön se­çim ka­ra­rın­dan bü­yük mem­nu­ni­yet duy­dum.

YORUMLAR 50
  • Gurbetçi M 9 yıl önce Şikayet Et
    Şeriata kötü dil uzatanlar ıslah olmayacaklarsa, yine şeriat tarafından çarpılırsınlar. Amin
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    Şeriattan korktuğunu ifade eden, Müslümanlar ardan rahatsız olduğunu ifade etmektedir.
    Cevapla
  • Siirtli 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey Sarıgül Müslümanım demek şeriata teslim oldum demek eğer olmadıysan ya kafirsin ya münafık
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama fazla yüz vermeye gelmez zaten kaç yüzü var saymayı başarabilen olduğunu sanmıyorum. Hep sun’i hep yapmacık geliyor ama en doğal hali en saldırgan hali sanırım.
    Cevapla
  • kirgizdan saban 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu sarigulunde ne idigi belirsiz soylediklerine kendiside inanmiyor aslinda...agzi olan konusuyo...nifakci birligi kadrosundan belli yuce mevlam bunlara firsat vermez insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...