Yıldız: Gül'ün tercihi başımızın üstünde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete geri dönmesiyle ilgili konuştu.

Yıldız: Gül'ün tercihi başımızın üstünde
Yıldız: Gül'ün tercihi başımızın üstünde
GİRİŞ 14.03.2015 14:30 GÜNCELLEME 14.03.2015 14:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Mart’ta salı günü Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temel atma töreninin yapılacağını söyledi. Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekilliğine adaylığına ilişkin karar ve tercihine saygı gösterdiklerini söyledi.

"GÜL’ÜN TERCİHİ, BAŞIMIZ ÜSTÜNE"

Bakan Taner Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aktif siyasete dönmeyeceği açıklaması hatırlatılınca "Tabii birikimi, kurumsal hafızası, AK Parti’nin Türkiye’deki olan yerine katkılarıyla sayın Gül büyük bir devlet adamıdır. Sadece Kayserili olması hasebiyle söyleyemeyiz bunu, bu kendisine haksızlık olur. Türkiye’ye, bölgeye ve hatta geliştirdiği projeler ve geliştirdiği ilişkilerle beraber hem aktif siyaset hayatına hem de uluslararası Türkiye’nin projeksiyonuna çok ciddi katkılar koymuştur. Bunlar bizim takdirimizin ötesindedir. AK Parti, sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımızın da bahsettiği gibi, kendisiyle alakalı görüşler çok açık bir dille ifade edilmiştir. Kendisinin tercihleri başımızın üstündedir. Hep beraber o birikimden ülke olarak yararlanmaya devam etmemiz lazım." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!