Erdoğan: Batıya göre her Müslüman Türk'tür!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi" töreninde konuştu.

Erdoğan: Batıya göre her Müslüman Türk'tür!
Erdoğan: Batıya göre her Müslüman Türk'tür!
GİRİŞ 16.03.2015 15:06 GÜNCELLEME 16.03.2015 15:11
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Erdoğan  yaptığı konuşmada, "gazi ve şehit yakınlarının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni şereflendirdiğini" ifade etti. 

Konuşmasına, "Çok değerli kardeşlerim, değerli şehit aileleri, değerli gazilerimiz, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alacak tüm asker ve polis kardeşlerimize, onların ailelerine, ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum. Gazilerimize, mücadeleleri, fedakarlıkları sebebiyle samimi şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İslam'a göre inançları, vatanları, milletleri için mücadele ederken hayatlarını kaybedenlerin makamının şehitlik olduğunu, İlahi emirde de "Onlara ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler" buyurulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim kültürümüzde savaşa gidenin, mücadeleye gidenin ardından güzel bir söz kullanılır. Denilir ki, 'iki güzelden biri'. Yani, bu insanlar için, şehitlikten veya gazilikten biri temenni edilir. Sizler, 'iki güzelden biri'ne kavuşmanın şerefine, izzetine, ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız. Sadece dünya hayatına ait zevkleri seçenlerle ebedi mutluluğu, yani şehitliği, gaziliği seçenler arasındaki mücadelenin kazananı, esasen en baştan bellidir. Buradaki kazanç, dünyadaki geçici başarıyı kimin elde ettiğiyle ilgili değildir; bu ebedi saadete nail olmakla ilgilidir. Bunun için şehitler, kıyamette şefaat ayrıcalığına sahip kılınmış zümreler arasında yer alır.

Gazilerimiz, 'Allah bize yeter. O ne güzel vekildir' emri ilahisine uygun olarak verdikleri mücadeleyle bu şerefli unvana sahip olmuşlardır. Peygamberimiz, 'Allah rızası için sınırda bir gece nöbet beklemek, dünyadan ve dünyadakilerden hayırlıdır' buyuruyor. 'Allah yolunda ayağı tozlanan kimseye cehennem ateşi dokunmuyorsa', bu uğurda yaralanan, kanını döken, uzuvlarını kaybedenlerin ecrini artık siz hesap edin. Allah sizlerin nezdinde tüm gazilerimizden, şehitlerimizden razı olsun."

"Batılılar gözünde geçmişten bu yana her Müslüman, Türk’tür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada ve bilhassa Avrupa’da "Müslüman" denildiğinde ilk akla bu toprakların insanının geldiğini belirterek, "Türk, sadece bizim ülkemizde etnik anlam taşır. Batılılar gözünde geçmişten bu yana her Müslüman, Türk’tür, öyle tanımlanır. Bu asla bir üstünlük ifadesi değildir; sadece tarihi hakikatlerle çerçevelenmiş bir tespittir. Bu durum aynı zamanda, tarihin milletimize yüklediği sorumluluğun da ifadesidir" dedi. 

Herkes mücadeleden kaçabileceğini, mücadeleyi bırakabileceğini, ancak kendilerinin böyle bir lükslerinin olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkes zulmete, boyunduruğa razı olabilir; biz olamayız. Herkes ölümden, canını feda etmekten imtina edebilir; biz edemeyiz. Onun içindir ki, bizim şehidimiz, gazimiz çoktur. Bizim şehitliğimiz de çoktur. Ülke içinde 349, ülke dışında da 34 ayrı devletin sınırları içinde 78 şehitliğimiz var. Böyle bir şeref kaç millete nasip oluyor, soruyorum sizlere… Hamdolsun, şehitlerimizin dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmemiştir. Gazilerimizin verdiği mücadelenin tek bir anı dahi boşa gitmemiştir" ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'nın "Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın / Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın / Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın / Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın" dizelerini okuyan Erdoğan, milletin yurduna yönelen hayasızca akınları gövdesini siper ederek durdurması sayesinde bin yıldır bu vatanın sahibi olduğunu söyledi. 

Bugün de aynı gayeyle çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye’yi, geçen 12 yılda bu amaçla 3 kat büyüttüklerini, Türkiye’nin 30 yılına, 40 bin canına, yüzlerce milyar dolar kaynağına mal olan terör meselesini bitirmek niyetiyle Çözüm Süreci’ni bunun için başlattıklarını kaydetti.

Gazilerle samimi diyalog

Konuşmasının ardından Erdoğan, Ankara’da ikamet eden 27 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını tevcih etti. 

Erdoğan'ın, madalya tevcihleri sırasında, gaziler ve şehit yakınları arasında samimi diyaloglar da yaşandı. Yarasından dolayı konuşma güçlüğü çeken, Gazi Polis Memuru Nevzat Murat'ın madalyasını alırken, tedavisinde görev alan GATA personeline teşekkür etmesi ve "Bizim yaralanmamız hiç. Çünkü canımızı verebilecek, yaşayabilecek bir vatan için uğraşıyoruz" sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandırdı. 

Gazi Jandarma Astsubay Başçavuş Veli Güven'in, madalyasını almak için sahneye çıktığı sırada çocuğunun sahnede koşturması ve Türk Bayrağına sarılması salonda gülümsemelere ve alkışa neden oldu. 

Madalyasını almak için sahneye tekerlekli sandalye ile çıkan Gazi Jandarma Komando Er Yavuz Papağan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Muş'ta yapılacak nikah töreni davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye çocuklarıyla çıkan gazilerin bazılarına 3 çocuk tavsiyesini hatırlattı.

YORUMLAR 21
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    İçine ismet özel kaçtı galiba
    Cevapla
  • emekli hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    seçim yaklaştı dün kürt sorunu yok dedi bugünde türklükten dem vuruyor. cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini etti. yemine sadık kalmadığı için eleştiren kimse yok. neden acaba?
    Cevapla
  • Empati 9 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyetin, müslümanlığın ırkı olmaz. Batılılar böyle düşünse bile bunu açıktan söylemek doğru değildir, halk yanlış anlar.
    Cevapla
  • malcolmx 9 yıl önce Şikayet Et
    yavaş diyesim var. be kürdüm ama elhamdülillah müslümanım, ne yani türk olmadığımdan müslüman değilmiyim tamamen saçmalık
    Cevapla
  • Mehmet Islamoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razi olsun basbakanim. Bu millet islam ugrunda canini ve herdaim hazir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi