Şentop: AK Parti'de sürprizler olabilir

AK Parti'nin oy oranının yüzde 50 bandında olduğunu açıklayan Mustafa Şentop, sürpriz adaylara 'hazırlıklı olun' uyarısında bulundu.

Şentop: AK Parti'de sürprizler olabilir
Şentop: AK Parti'de sürprizler olabilir
GİRİŞ 22.03.2015 12:49 GÜNCELLEME 22.03.2015 15:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti'nin seçim çalışmaları ve 7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Partili Mustafa Şentop, HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasının mümkün görünmediğini, anket çalışmalarında yüzde 8,5 civarında oy oranı görüldüğünü savunarak, "Önceki seçimlerde CHP'ye, MHP'ye yatırım yapanlar, bunları organize eden bu paralel cunta çevreleri de dahil olmak üzere bu sefer daha çok HDP'nin barajı aşması üzerine strateji izliyor" dedi.

"Sürpriz adaylar olabilir"

"AK Parti listelerinde sürpriz adaylar görecek miyiz?" sorusu üzerine Şentop, "Olabilir. Sürprizlere hazırlıklı olmak lazım. Sürprizler olabilir" dedi.

Bir başka soru üzerine, AK Parti'li kadın milletvekili sayısının artması kararlılığı da bulunduğunu bildiren Şentop, "Şu anki mevcut kadın milletvekili sayısından daha fazla kadın milletvekili olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda kararlılığımız var. Onun için de çalışacağız" diye konuştu.

"Siyaset 7 Haziran seçimlerinden sonra yeniden şekillenecek"

Şentop, 7 Haziran seçimlerinin, Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olacağını, bu seçimlerin sadece kapsayacağı dönemle sınırlı bir öneme sahip olmadığını, 2023 hedefleri vizyonu doğrultusunda önem taşıdığını dile getirerek, Türkiye'nin eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir yol ayrımında olduğunu, 7 Haziran seçilerinde milletin bu mücadeleyle ilgili nihai kararını vereceğini söyledi.

30 Mart öncesi seçimlerde AK Parti'ye karşı farklı stratejiler geliştirildiğini, AK Parti karşısında rakip partilerin tek tek mücadele edemeyeceği düşüncesiyle bunları birleştirme yönünde stratejiler kurulduğunu, mahalli ittifaklar oluşturulduğunu kaydeden Şentop, paralel yapının da en önemli sloganlarından birinin bu olduğunu ifade etti.

"HDP barajın altında"

"Anketlere göre AK Parti'nin oy oranı nedir?" sorusu üzerine Şentop, farklı anket şirketlerinin farklı sonuçları olduğunu belirterek, "Ama biz 50 bandında diyoruz. 48,50, 50 üzeri, 51 gibi bir takım sonuçlar geliyor anket çalışmalarından. Bu biraz da seçim sathı mailine girilmesiyle ilgili bir durum. Seçime yaklaştıkça kararsızlar azalıyor, AK Parti'ye kaymalar oluyor. AK Parti ile diğer partiler arasında geçişler yok, kararsızlarla AK Parti arasında geçişler vardır. O bakımdan ciddiyet kazandıkça seçim ve sandık, kararsızlarda düşme, AK Parti'nin oyunda artış oluyor. Bizim beklentimiz, önceki seçimlerde gördüğümüz tablo da bu" diye konuştu.

'HDP yüzde 10 barajını aşamıyor'

"Anketlere göre HDP'nin barajı aşmasının mümkün olup olmadığı?" da sorulan Şentop, "Bizdeki verilere göre de onların kendi yaptırdığı çalışmalara göre de, onlardan da haberdar oluyoruz, HDP yüzde 10 barajını aşamıyor bu tabloda. Daha çok anket çalışmalarında yüzde 8,5 civarında çıkıyor" dedi.

Şentop: CHP ve MHP'ye çalışanlar HDP için çalışacak

Şentop, bunun normal olduğunu, Türkiye'de seçim öncesi strateji oluşturmaya çalışanların bir hesabı bulunduğunu ifade ederek, "CHP ve MHP'yi desteklemek, onların oylarının artması Meclis'teki milletvekili kompozisyonuna çok etki etmiyor. AK Parti'yi zayıflatmak için CHP ve MHP'ye destek verdiğinizde belki oylarını artırabilirsiniz ama milletvekili kompozisyonunu çok değiştiremiyorsunuz. Ama HDP'nin barajı aşması halinde milletvekili kompozisyonunun daha etkili bir şekilde değişeceğini düşünüyorlar. Bu bakımdan daha önceki seçimlerde CHP'ye, MHP'ye yatırım yapanlar, bunları organize eden bu paralel cunta çevreleri de dahil olmak üzere bu sefer daha çok HDP'nin barajı aşması üzerine strateji izliyor" görüşünü dile getirdi.

HDP'nin 30 Mart seçimlerinde yüzde 6,5, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yüzde 9 civarında oy aldığını anımsatan Şentop, cumhurbaşkanlığı seçiminin çok özel şartları olduğunu, Demirtaş'ın oyunun HDP'nin oyu gibi yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 8
  • salim tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkan muhtemeln yakın arkadaşlarından bir kaç kişiyi meclise sokacaK. SANIRIM SÜPRİZ DEDİĞİ BU OLSA GEREK.
    Cevapla
  • furkan 9 yıl önce Şikayet Et
    yüzde elli... doğru mu acaba? istisnasız hiç bir politikacıya güvenmiyorum... ak parti bu konuda son noktayı koydu...
    Cevapla
  • hakan bozkurt 9 yıl önce Şikayet Et
    :) gülecegim geliyor kolkola gezip bildiri açıklıyorlar sonra siyasi polimik yapıyorlar hangi saf inanır.:)
    Cevapla
  • aynilar 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten mhp ve hdp ayni zihniyettir. İkisi de islami sevmez. Bunlarin babasi da chp' dir.
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    4 kafadar bunlar; CHP, MHP, BDP, paralel...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!